|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   zabrana nošenja burki
30.7.2010 1:16:47   
lilia
Evo još jedna tama u ove sitne noćne sate:

Pročitala sam je Francuska druga država nakon Belgije koja će zabraniti ženama nošenje burki na javnim mjestima.
Smatrate li tu zabranu kršenjem ljudskih prava ili smatrate da je to ispravno?

Osobno poštujem zakon u Istočnim zemljama i da odem tamo naravno da bi mu se priklonila i stavila burku, s druge strane ne razumijem zašto nekom smeta nečija marama oko glave?
Što vi mislite o tome?

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: zabrana nošenja burki
30.7.2010 8:06:49   
pincirotvajler
isto mislim ko i ti..nek hoda ko kak hoće..ima gorih stvari kaj se vidi na cesti--user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 2
30.7.2010 8:14:51   
turići
treba se ukinut naravno jer se ni jedna druga vjera ne ističe osim njihove,ako se katolici,jahovljevi,pravoslavni.........normalno oblače što bi oni bili uvik drugačiji,ti bi se zamotala kod njih,a nek se oni skinu kod nas,prije bi umrli,to ti je ludi narod viruj mi upoznata sam s njima,oni su posebni.........

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
30.7.2010 9:13:02   
njanja
joj, ja nisam pametna što mislim o tome...s jedne strane, meni je taj njihovo običaj grozan, a s druge strane, netko tko je tako odgojen, njemu to jako puno znači...kada čitam knjige ili članke o tome, stvarno vidim da žene vjeruju da bi im se narušilo dostojanstvo kada bi im 2. muškarac vidio kosu.... mislim da im treba dozvoliti da nose preko kose, ali preko lica nikako....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 4
30.7.2010 9:16:29   
Domy
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

isto mislim ko i ti..nek hoda ko kak hoće..ima gorih stvari kaj se vidi na cesti--user posted image

potpisujem

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 5
30.7.2010 9:19:29   
nemammaste
IZVORNA PORUKA: njanja

joj, ja nisam pametna što mislim o tome...s jedne strane, meni je taj njihovo običaj grozan, a s druge strane, netko tko je tako odgojen, njemu to jako puno znači...kada čitam knjige ili članke o tome, stvarno vidim da žene vjeruju da bi im se narušilo dostojanstvo kada bi im 2. muškarac vidio kosu.... mislim da im treba dozvoliti da nose preko kose, ali preko lica nikako....

Upravo iz tog razloga još nisam komentirala temu, jer sama više ne znam ša misliti...Ima mi dobrih argumenata i za i protiv

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
30.7.2010 10:40:06   
adryosijek
IZVORNA PORUKA: turići

treba se ukinut naravno jer se ni jedna druga vjera ne ističe osim njihove,ako se katolici,jahovljevi,pravoslavni.........normalno oblače što bi oni bili uvik drugačiji,ti bi se zamotala kod njih,a nek se oni skinu kod nas,prije bi umrli,to ti je ludi narod viruj mi upoznata sam s njima,oni su posebni.........
potpisujem ,meni je to gadno jako gadno da zene moraju svoju ljepotu skrivati user posted image ma ja da jesam u njihovoj vjeri nebi nikad nosila tu stravu i uzas ,nekad si mislim da ko je to izmislio ,neki musliman ljubomorni da mu zenu negledaju ,ma da to su zatupljene zene ,ja to nepodrzavam,u turskoj bio moj brat na plus 37 one nose te crne krpe na sebi ma da bjez covjece budale, i nemoraju se isticati ,kako se mi sa nicime neisticemo

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu turići)
Neposredna veza do poruke: 7
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 10:49:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu lilia)
  Neposredna veza do poruke: 8
30.7.2010 10:57:21   
njanja
IZVORNA PORUKA: adryosijek

meni je to gadno jako gadno da zene moraju svoju ljepotu skrivati user posted image ma ja da jesam u njihovoj vjeri nebi nikad nosila tu stravu i uzas ,nekad si mislim da ko je to izmislio ,neki musliman ljubomorni da mu zenu negledaju ,ma da to su zatupljene zene ,ja to nepodrzavam,u turskoj bio moj brat na plus 37 one nose te crne krpe na sebi ma da bjez covjece budale, i nemoraju se isticati ,kako se mi sa nicime neisticemo

i ja sam rekla da je meni gadno, ali probaj malo pročitati članke o tome kako se njihove žene osjećaju ako im netko to želi skinuti...to je njima ukorijenjeno i njima je to normalno...zato s jedne strane ja bi ukinula jer je nama normalno biti bez toga, a opet s druge strane treba i njih razumijeti... 

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 9
30.7.2010 11:02:56   
mišica 666
privatno nek svak nosi šta god hoće a ako netko radi u državnim službama ukinila bih tamo i burke i križeve u državnim uredima i općenito odjelila bih državu i vjeru jer mi to ne ide jedno s drugim.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 10
30.7.2010 11:07:50   
adryosijek
samo neka one uzivaju sa time ali tamo di je vecina njihovih , a tu po moru eo u Porecu kad sam radila isto nose te krpe al dobro ove mlade cure nose plave i svjetlije boje dok stare zene crno ..al ono user posted image user posted image user posted image malo mi idu na zivce , ko sto i u talijanskim skolama oni zahtjevaju da se skinu krizevi iz ucionica?ja nisam za to ako ti nepase il nemoj gledat ili odi u svoju zemlju gdje nema krizeva,oni se jos i bune a u katolickoj su drzavi,a kad njima treba te burke skinut joj nedaj boze ,ko da ce umrijet bez toga

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 11
30.7.2010 11:11:08   
mišica 666
ma najbolje onda imat etnički čiste države i da se svak drži svoje zemljeuser posted image . ako tebi smeta burka što nekome nebi smetao križ. kakva su to dvostruka mjerila.user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 12
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 11:11:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu mišica 666)
  Neposredna veza do poruke: 13
30.7.2010 11:14:09   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: turići

Nije točno da se ni jedna druga vjera ne ističe... Što je s križevima oko vrata, krunicama u autu i slično? Ja sam načelno protiv zabrane, no u ovom slučaju nisam pametna zato što su mnoge muslimanke natjerane da nose burke i po meni to je u velikom broju slučajeva mučenje žena. No, druge to rade dobrovoljno... Pa sad ti budi pametan... Kako ljudima ne uskratiti vjerske slobode, a opet sprječiti mučenje...

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu turići)
Neposredna veza do poruke: 14
30.7.2010 11:14:52   
Tsmee
IZVORNA PORUKA: mišica 666

privatno nek svak nosi šta god hoće a ako netko radi u državnim službama ukinila bih tamo i burke i križeve u državnim uredima i općenito odjelila bih državu i vjeru jer mi to ne ide jedno s drugim.

Ovo moram potpisati

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 15
30.7.2010 12:01:35   
ELISABETH
IZVORNA PORUKA: mišica 666

potpisujem

Ivona, 17.06.2009.

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
Angela Schwindt

Neposredna veza do poruke: 16
   [Obrisani korisnik]
30.7.2010 13:03:55   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 17
30.7.2010 13:53:47   
CallamityJane
IZVORNA PORUKA: cvrčak

IZVORNA PORUKA: njanja

Nekako ovo skoro da mogu potpisati..
jedino što me smeta što "kod njih" te mogu ubiti ako obućeš kratku ljetnu haljinicu(znači moramo se prikloniti),a kada dođu "kod nas" oni se ne priklanjaju našim običajima. Odnosno uvijek moramo poštovati njihove običaje,a oni tuđe ne moraju.

Ne bih dozvolila da na radnom mjestu dolaze tako obučene.
Ne bih željela komunicirati sa takvom pedijatricom ili službenicom u banci(mm kaže da sam naci),jer mislim da je neverbalna komunikacija(mimika,pokreti usana i ostalo)jako bitna u razgovoru

potpisati cu cvrleta i njanju u ovom slucaju

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 18
   [Obrisani korisnik]
30.7.2010 13:59:35   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Tsmee)
  Neposredna veza do poruke: 19
30.7.2010 14:03:31   
ama
kad pogledate kroz povijest i odnose prema zeni kakvi su bili u grckoj civilizaciji,odnos zene u Rimu,zene kod Indijaca,zene u zidova,zene u krscana zgrozili bi ste se a mozete da potrazite u knjigama....dolaskom islama zena je bila zasticena imala je polozaj i prava sva,drustveni status politicka prava pravo na obrazovanje dok tad kod drugih---je zena bila potlacena...a zeni muslimanki niko nemoze nesto da nametne i da je covijek ili peti i deseti natjera na nesto ona ima svoja prava i svoje duznosti...a pokrivanje zene je propis koji je doso od Boga.....zato zene muslimanke nose maramu...one se ponasaju u skladu sa vjerskim propisima njima  je bitno da su u Bozijim ocima one ciste a ne sta ce ljudi rec njoj je bitno da ona bude lijepa svom covijeku i drzi do svog postenja,pitajte svog covijeka kad vam se vide gudi itd i drugi covijek vas pogleda jel mu to fino?Zar vas nije ozenio samo za sebe ili da se i drugi slade?zar nije blud u svakoj vjeri grijeh koji  je od  Boga zabranjen zar nije i Marija  bila pokrivena i cestita?tad kad je nastalo krscanstvo jel bilo golotinje-nije!a danas je obrnuto golotinja je uredu a pokrivena zena je luda i to treba zabranit....svi hocemo demokratiju i borimo se za ljudska prava a kad je u pitanju tudja vjera hajmo da je nema hocemo samo svoje.....treba bit realan....

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

Neposredna veza do poruke: 20
30.7.2010 14:06:09   
lilia
Stvar je u tome da im Francuzi to žele zabraniti jer smatraju da je većina žena natjerana na nošenje burki sa strane svojih muževa, a mali je dio žena koje to zaista žele iz osobnih razloga.

Sad, teško će ijedna priznati da ju je netko natjerao na to jer ona to zaista mora željeti. U tom slučaju ja sam za skidanje.
S druge strane ako im je država omogućila i dozvolila da imaju svoje škole, fakultete i ostalo, kako im mogu zabraniti da u toj svojoj instituciji ne budu ono što jesu?
Što se tiče nošenja križića u istočnim zemljama, nema šanse. Nemojte se bunit protiv toga jer ne smatramo li mi svi "njih" kao zaostale istočne zemlje i hvalimo se naprednim zapadom? Pa u Iranu se još uvijek žene kamenuju!

Neposredna veza do poruke: 21
30.7.2010 14:07:26   
ama
ja razumijem neke od vas uvetzi nekih stvari sto su napisale al recimo ti se mozes pobunit da ta zena neradi na to mjesto npr s djecom itd al zar imas prava da se bunis zbog tog sto ona nosi...ja stvarno nerazumijem sto je tu gadno itd nekih jos komentara je bilo dajte prvo vidsite zasto i kako pa sudite

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 22
30.7.2010 14:10:13   
Tsmee
Ama, u redu je to što kažeš, no mora se reći da neke žene nisu odabrale takav način života već su prisiljene na njega, fizički ili jednostavno psihičkim maltretiranjem. I slažem se da sličnih stvari ima i u drugim vjerama, sličnih prisiljavanja i nametanja volje, posebno ženama, ali ne samo njima.

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 23
30.7.2010 14:10:37   
lilia
Ma mi zaista ne sudimo, nego smo realne. Ovdje zaista nitko nikoga nije uvrijedio.
U principu samo konstatiramo činjenice.
A ti, kao i mi imaš pravo na svoje mišljenje.

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 24
   [Obrisani korisnik]
30.7.2010 14:10:52   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu ama)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!