|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:14:18
|
|
|
|
BruMa
|
Točno tak je i kod mene.Za mene ne postoji bolest.Joj kad sam išla kod frizera nedavno....Ostavila muža i djecu doma.Zvao me nekoliko puta,a kad sam došla(nakon 3 sata) kuća je izgledala ko da je atomska pala
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:17:18
|
|
|
|
sig
|
kos nas je drugačije... ja sam inače u stalnom radnom odnosu... a živimo iznad moje mame koja je trenutno u mirovini i onda nam ona skuha ručak svaki dan, osim vikendom onda kuham ja! OK ja kupujem namirnice za ručak i danas se dogovaramo što ćemo sutra jesti i tako,.. ali za to se ne brinem,... ali ovo ostalo... subotom je radna akcija i svi čistimo nema da netko ne čisti pa čak i mala (ima 4 godine) mora očistiti svoju sobu! A što se tiče posuđa jednostavno svatko svoj tanjur (bili dolje u maminom stanu ili gore kod nas) mora staviti u perilicu. robu ja sama.. eventualno ponekad navečer kada perem robu i ako sam prekoma onda ja odem spavati a on je izvadi... ja se dižem ujutro ranije jer ujutro peglam... ponekad kada mama ima neke preglede skuham ujutro prije posla... i tako! Ukratko svi moraju sudjelovati!!
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:18:56
|
|
|
|
ninolina
|
kod nas se ne pita tko će šta raditi....i on i ja primamo se posla kaj treba...iako je on toliko spor kad krene čistiti da ja poludim, ali neka, samo nek on čisti...
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:19:55
|
|
|
|
karoca
|
E draga ja te ne mogu utješiti jer je kod mene SUŠTA SUPROTNOST! Moj suprug je jedinac a odgojen je kao da ima 10-ro braće ili sestara, tu mislim da sve kućanske poslove radimo KO ŠTA STIGNE. Pomaže i oko djece (zna ih presvući, dat im jesti, ide sa mnom kod dr. kad su pregledi ili bolesni itd), naveče kuha objed za sutra dok se ja bavim djecom. Kad sam bolesna on sve zna i hoće napraviti. Nije da ga hvalim ali ga je svekrva STVARNO SVEMU NAUČILA! tako da ti ja tog tvog supruga stvarno ne razumijem, mislim takvo ponašanje. Sorry!
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:21:23
|
|
|
|
sig
|
Da još nadodam.. odlazak kod frizera uvijek ukombiniram u neko doba kada je mala na ritmičkoj ili na zboru, tako da on samo mora nju odvesti i dovesti kući. Cure moje.. pogotovo vi koje radite... objasnite im da i vi donosite novac u to kućanstvo!! Da se i vi kao i on skribite za tu obitlj te da je normalno da obadvoje radite kućne poslove i pripazite dijete!!! Ja sam trenutno na bolovanju - čuvanje trudnoće - još sam u bolnici ali kada dođem doma, očekujem da je stan čist kao da sam ja doma i oni svi to znaju... jer o jednoj osobi nesmije cijeli "sustav" ovisiti!!!
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:21:36
|
|
|
|
tina0310
|
ja na svu sriću neman problema sa tim....a i neopterećivan se sa tim...radila san 3god i opet se sve stigne,a i muž mi je ok tako da mu nije problem ni sklonit....mislim da je sve to stvar odgoja i navike možda će zvučat ružno ali mislim da ste vi za to zaslužne,bolje ikako nego nikako da spremi,jer ako vidi da popravljate za njim sigurno će sve slijedeći put prepustit vama uz izgovor da vi to bolje odradite....
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:23:49
|
|
|
|
Bebys
|
nije problem u tome da on nece da skuha...nego KAKO KUHINJA IZGLEDA KADA ON SKUHA...fala na tome rucku ja cu radije sama...jer nemoram cistiti iza njega... nikada njemu ne treba usisavati... a mala beba koja po podu puze...treba lizati pod a ne cistiti...pa ja TO SVE RADIM KADA NJEGA NEMA DOMA...jer kada on dodje doma ...nista vise ne mogu njemu to ide na zivce..spremanje...ma duga je to prica... HTJEDOH samo vidjeti...imali jos ovakih idiota...kao moj...
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:26:05
|
|
|
|
ninolina
|
draga vjerujem da ti je teško ali jednostavno ga zaposli....ako ništa drugo neka čuva malu, ode s njom u šetnju....moraš biti stroga i odlučna...neće sve doći preko noći ali jednostavno mu moraš dati obavezu, ako to nije kuća i spremanje onda neka bude dijete
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:28:21
|
|
|
|
Bebys
|
napisala sa, ogromnu poruku i nece da bi objavi...kretenska rr...nece uvijek da slusa... nego htjedoh reci... HOCE ON KUHATI..ali kako to izgleda...fala na tome kuhanju...kada je kuhinja u stanju ATOMSKE BOMBE...sudje..pod itd..fala na tome rucku radije cu sama.... cistiti njemu nema potrebe...dovoljno je jednom a moze i nijednom tjedno...sto se njega tice... a beba koja po podu puze...mislim idiot...obicni... tako da ja to sve moram sama...dok on radi jer kada on dodje doma...vise nemogu..njemu to smeta on se samo IZVALI NA KREVET kutnu mislim i to je sve..(.ON JE JEL RADIO..ja nista ne radim..) to je idiot...ma da se pisati puno HTJELA SAM SAMO VIDJETI...imali ih jos takvih ili sam sama...
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:29:50
|
|
|
|
Bebys
|
vidi objavio mi obe poruke A PISE ERROR...NIJE OBJAVIO...koji problem je sad s ovom RR...grozna je
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:31:32
|
|
|
|
danery
|
ja sma se jako izmudrila pa sad mm obavi 3x više nego što ga zamolim.... inače nije lijen,ali pojma nema o kućanskim poslovima i nekim uobičajenim zadaćama koje se svaki dan obavljaju jer ga nitko tome nije učio.... sve je u kući radila baka umjesto svojih kćeri i njihove djece... sada kad sam morala biti na mirovanju par mjeseci u krevetu,sve je radio.....od pranja suđa,do čišćenja kuće,životinja,slaganja veša,kupovine,presvlačenja krevata... neki dan je usuisavao i ja sam kao brisala prašinu,ali sam našpricala prontom komodu...skočio je jer je ta komoda stara preko 100 godina i izrezbarena,pa se uplašio da ju ne oštetim kemikalijama...ja sam samo mudro rekla da neka on to ispolira i da to čuva namještaj i daje sjaj,i da to treba dobro utrljati a on će to bolje napraviti,pa ako b htio...pa je na kraju navalio na svaki komad namještaja i glancao ga do besvijesti i bio sav ponosan kako se njegovi antikviteti sjaje treba biti pametan s njima i sve će napraviti
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:31:59
|
|
|
|
ninolina
|
da i meni javlja grešku ali objavi poruku
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:32:36
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: ninolina draga vjerujem da ti je teško ali jednostavno ga zaposli....ako ništa drugo neka čuva malu, ode s njom u šetnju....moraš biti stroga i odlučna...neće sve doći preko noći ali jednostavno mu moraš dati obavezu, ako to nije kuća i spremanje onda neka bude dijete ni to...draga nina...ni to.. kada mu kazem ajde u setnju...JA SAM UMORAN...to je odgovor...ma neda mise mogla bi svasta pisati...
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:33:12
|
|
|
|
MILLA
|
mi smo do nedavno vodili bitku... ...mogu reči da mi več dugo u svemu pomaže. moja je greška bila što bi očekivala za te neke stvari da če sam skužit....pa sam na kraju promjenila taktiku i jednostavno mu rekla. "ljubavi,ajde ti suđe operi...." ili " ajde ti robu stavi van"...i nikad se ne bi bunio,jednostavno bi napravio. ma da...ja jednostavno volim sama...najradije mu uvalim malenog da ga prošeta na 2 sata i ja si uredim sve što sam mislila...nabijem mjuzu i uredim cijeli stan. počeo je puno raditi,izbivati...pa ne mogu ni očekivati,al ima dana kada mi pomoč treba....npr. 3 dana je mali imao temp. i zaljepio se za mene ,,,tu mi je sve mm radio.od pranja suđa,odlazio u dučan.... potrebno je imati zdravu komunikaciju,razgovarati....ne "ja sve radim,ti mi ne pomažeš..." nego "ajde,molim te,napravi nam to to i to"....naravno ne ljutitim tonom i izrazom lica"razočarana sam u tebe"....muški to prime ko šamar...i naravno,uopće ne shvačaju.. ....
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:33:42
|
|
|
|
ZVRK
|
moj neradi ništa po kuči ali ja niti ne zahtijevam to. on radi od 7ujutro pa do kasno u noć i nemogu ga opterećivati sa nećim kao spremanje po kući. njegov zadatak je da zaradi dovoljno da nam ništa ne fali. ali kada sam bila dvaput na kiretažama i MORALA da mirujem barem kratko vrijeme nije mu bilo teško napraviti ako sam mu rekla. čak je i cviječe mi zalivao okolo kuće
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:34:20
|
|
|
|
Bebys
|
mogu mnogo pisati...ENO MI SE KRUH DIGO...explodirat ce... cujemo se...
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:35:40
|
|
|
|
Bebys
|
usput vidim da su vasi muzevi o.k.....ocito moj nije...
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:36:45
|
|
|
|
njanja
|
i mm i ja radimo....slične poslove, odnosno totalno različite, ali jednako odgovorne....jedino ja imam na poslu malo više lufta za odmor (npr kao sada kada uliječem na raju u pauzi), a mm nema vremena na poslu i dosta nosi i posao doma....ipak, u svemu nsudjelujemo zajednički, od kuće do jana i tako je bilo oduvijek....istina je da ja malo više vodim računa o kućanstvu, npr roba, peglanje, ali kada čiustimo, uvijek to radimo skupa, npr on posisa i opere pod, a ja sredim cijelu kupaonu, kadu, wc, obrišem prašinu....i tako....brzo smo gotovi, dotle janko gleda crtiće i onda svi skupa idemo van.....Kod Jana je isto uključen u sve od samog početka i ne pada mi na pamet da je drugačije..... I da svako jutro se digne janu napraviti bocu i donese nam ju u krevet dok se jan i ja mazimo ili čitamo slikovnice.... Koliko god bi ga nekada zadavila, toliko sam sretna što imam pravog "partnera"
< Poruku je uredio njanja -- 20.4.2010 11:40:45 >
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:37:33
|
|
|
|
ninolina
|
ni to...draga nina...ni to.. kada mu kazem ajde u setnju...JA SAM UMORAN...to je odgovor...ma neda mise mogla bi svasta pisati... a stvarno ne razumijem takve muževe...evo ti primjera moj je radio danas ujutro do pola pet, digli se u 7 otišli kod dok, on na posao...doći će oko 5 popodne i onda je s djecom do 8....i nema umoran sam i ja sam...trebaš se postavit drukčije pa makar to bile svađe jednom mora biti bolje
|
|
|
[Obrisani korisnik] 20.4.2010 11:37:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:38:22
|
|
|
|
MILLA
|
IZVORNA PORUKA: tina0310 možda će zvučat ružno ali mislim da ste vi za to zaslužne,bolje ikako nego nikako da spremi,jer ako vidi da popravljate za njim sigurno će sve slijedeći put prepustit vama uz izgovor da vi to bolje odradite.... ovo je točno! ...gledali smo neki film gdje je stariji tip savjetovao mlade muževe kako sve prebaciti na ženu....jednostavno su se izvlačili takvom izjavom. mm se smijao ko lud i rekao da je to istina ....tako je on i meni govorio al mu nije uspjevalo...naravno,nakon nekoliko godina što sam za njim skupljala čarape,gače...ručnike sa poda kupaone i sl.. .. uglavnom,sada jednostavno mu ažem. dam mu zadatak uz osmjeh...ajde,ljubavi,suđe te zove...." ili bilo što drugo...i hoče,bez problema. dok sam samo čekala hoče li sam skužit-ništa od toga! bitno je da ne divljaš i ne napadaš... on nije od onih "spontanih" koji če jednostavno učiniti bez da kažeš...zato mu lijepo reci...ali lijepo,bez galame i osude...
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:41:21
|
|
|
|
ninolina
|
Radi on samo rijetko i šlampavo,pa ja popravljam za njim i zbilja onda bude:ti nisi nikada zadovoljna ili ti to bolje...I onda se samo zakačimo:on uvrijeđen što mu ne odajem priznanje,a ja jer se ne trudi dovoljno i prigovara.user posted image A kada kuha..majko moja,zamaže sve suđe i kuhinja zbilja izgleda kao da je atomska pala,a ja trebam stajati kraj njega i dodavati mu sve,pa onda mu i ne dam da kuha. Lakše i brže mi je samoj. Čak sam ja i roštiljala,pa su ga prijatelji zezali,tako da mi sada ne da blizu roštilja(nagazili mu na muški ponos e vidiš to si sama kriva, moraš ga pustiti pa kaj ako zmaže ionako ćeš morati pospremiti....ti mu reci koliko uprljaš toliko češ i čistiti
|
|
|
RE: Suprug i zajednicki zivot! 20.4.2010 11:42:11
|
|
|
|
njanja
|
i samo da kažem....stvar je u tome da ja nemam visoke standarde, ne mora se pod sjajiti, glavno da je čist..... tako biste i vi trebale-neka stavi veš sušit pa kako god-vas će rasteretiti, a ionako vas čeka peglanje pa ćete sve popraviti....eto samo primjer....
|
|
|
[Obrisani korisnik] 20.4.2010 11:43:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!