|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Svećenici-stavovi oko krštenja i slično
19.3.2010 12:11:36   
njanja
Sad ste me na temi oko razvoda i ovih priča oko svećenika sjetile na 1 drugu temu..... MM i ja nismo oženjeni u crkvi (neke od vas znaju da smo se ženili u grčkoj na santoriniju, matičar nas je vjenčao, brak nam je verificiran u RH i imam vjenčani list koji je ispostavio matični ured Rijeka samo mi na mjestu vjenčanja piše Thira, umjesto Rijeka).... Vjernici smo, ali deklariram se kao vjernik u BOga, a ne u crkvu i kada je Jan imao 6 mj smo ga išli krstiti...Uglavnom, svećenik nas je nagovarao da se vjenčamo u crkvi, kako bi bilo lijepo da to obavimo isti dan kada i Jana krstimo, mi smo raspravljali i mogu reći da je bila ugodna rasprava jer je svatko "tupio" svoj stav, ali sa poštovanjem stava 2. strane....Međutim, jedino što me totalno bacilo iz takta ( a sad sam se toga sjetila jer mi se to nedavno i frendici desilo) je kada je rekao da je Jan nezakonit jer nismo oženjeni u crkvi....Taj stav mi je odvratan, dapače, smatram se OŽENJENIJOM od onih koji su se ženili u crkvi sa trbuhom do brade nakon par mjeseci veze jer su ostali trudni (bez ljutnje ako se netko prepozna u tome)....Jan je planirana i željena beba, zatrudnila sam nakon 1,3 mj braka, a nakon 7 godina veze i TKO JE ON DA KAŽE DA JE MOJE DIJETE NEZAKONITO?????  

< Poruku je uredio njanja -- 19.3.2010 12:12:11 >

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Svećenici-stavovi oko krštenja i slično
19.3.2010 12:18:22   
božica
On to ne smije govoriti
Trebaju svakoga podržati tko želi krstiti svoje dijete.
Bio vjenčan u crkvi ili kod matičara.

Od kume se mala treba krstiti u 5mj, oni su vjenačni samo kod matičara i baš me zanima dali ce joj stvariti probleme oko krštenja ljepotice.

idem micat rit...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 2
19.3.2010 12:20:15   
lueman
e da je po svečenicima, mi bi još u školi učili da je zemlja ravna ploča koju drže tri slona na leđima...ipak smo u 21.stoljeću.a koliko tek svečenici imaju "nezakonite"djece.uglavnom koliko sam komunicirala sa svečenicima čini mi se da su oni stariji prilagodljiviji nego neki mlađi. ovo je samo moje osobno iskustvo.na kraju moji roditelji nisu vjenčani u crkvi a ja sam krštena ko beba, išla normalno sv.pričest i potvrdu.a valjda u komunizmu nisu bili tak bahati i više su se prilagođavali "tržištu"

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 3
19.3.2010 12:22:42   
Točkica28
sto ljudi sto cudi, tj svako ima svoj stav. ja sam sad trudna i nismo se jos ozenili ali zelimo ,bebač je samo upotpunio neki nov osječaj ljubavi i zblizavanja.
bila si preostra s onim "trbuhom do zuba u crkvi" jer tu smo da iznesemo svoje mišljenje, ali isto tako da i ne osudujemo... svaka ljubav i svaka priča "jaka" je na svoj način... i samim time drugačija...
dakle vratit cu se na prvu recenicu, 100 ljudi 100ćudi

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 4
19.3.2010 12:24:01   
Bebys
njanja studirala sam teologiju i iz PRVE RUKE ti kazem...
NEMA TOGA SVECENIKA koji ti moze uskratiti bebu krstiti bez obzira na stanje roditelj..ili vjere ili bilo cega
cim se izrazi zelja da se djete krsti ONI GA MORAJU krstiti...
zato ako naidjete na bilo kakvo NEGODOVANJE I TRAZENJE EXTRA LOVE...samo ga prijavite nadredjenome mislim biskupu i to je dovoljno..nemojte davati nikakve novce...to je lopovluk...
sretno svima

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 5
19.3.2010 12:24:04   
Točkica28
a sto se tice krstenja to mi je prvi glas, ja sam mislila da se bilo tko moze krstiti...
pa kak se onda ljudi iz neke druge vjere prekrste???

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 6
19.3.2010 12:29:31   
adryosijek
kod nas napr. u beliscu nisu htjeli mladog decka sahraniti jel nije krsten user posted image da nije bio neki amerikanac svecanik ko zna kako bi zavrsilo . i on ga  je sahranio isto bio katolik ko i nas svacanik .. toliko opet o nasim svecanicima  user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

Neposredna veza do poruke: 7
19.3.2010 12:30:40   
njanja
IZVORNA PORUKA: Točkica28

bila si preostra s onim "trbuhom do zuba u crkvi" jer tu smo da iznesemo svoje mišljenje, ali isto tako da i ne osudujemo...

slažem se da je preoštro, ali ne na račun tih parova (oprostite ako sam koga uvrijedila), nego na račun svećenika koji rađe vjenčavaju te parove i prave se blesavi, nego prihvaćaju brakove koji nisu sklopljeni u crkvi ja kažem da nismo imali problema jer smo lijepo argumentirano svi sjedili i razgovarali, ali me smeta taj njihov stav da djeca roditelja koja nisu vjenčani u crkvi su nezakonita....ali luman ima pravo, to se nadovezuje na onaj stav da je zemlja ravna ploča, baš si me namsijala user posted image

< Poruku je uredio njanja -- 19.3.2010 12:31:10 >

-Tagore-

Neposredna veza do poruke: 8
19.3.2010 12:32:15   
njanja
za moju baku kada je umrla 1996., prvobitno nije htio doći jer kao nisu imali informaciju da je svake godine uplaćivala u crkvu milodare i slilčno...kasnije je došao 2. svećenik...

-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 9
19.3.2010 12:33:06   
Točkica28
malo ot al cu se nadovezati.. ja pjevam po crkvenim vjencanjima ave mariu, i bratic mi se zenio, a djevojka je bila trudna i svecenik dreku na mene da se nemre pjevat ave maria trudniciuser posted image ... dakle opet i svecenici se razlikuju, moj zupnik je savršen i s njim se sve možeš dogovoriti user posted image user posted image user posted image

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 10
19.3.2010 12:36:34   
njanja
poanta je da bi se trebali ipak malo moderniziratisijećam se kad je frendica došla na sipovijed prije vjenčanja u majici na bratelice jer je bilo 12 h usred ljeta....pa je vikao za njom da ga je cijela crkva čula..... mislim, imaju dvostruka mjerila....ako im se netko pokriven do glave ispovijedi i kaže da je varao muža, tada će njoj sve oprostiti, a majicu s bratelicama u 8 mj na +40 neće.... zato i kažem da vjerujem u Boga, ali ne u crkvu kao instituciju.... 

-Tagore-

Neposredna veza do poruke: 11
19.3.2010 12:39:35   
adryosijek
ma joj eto primjera kako ti svecanici nisu normalni ....uzas ma nemam rijeci jako su mi se ogadili nista vise nikad ih nisam ni voljela previseuser posted image jel ako nesto im neplatis slucajno oci ce ti iskopat .. kod nas napao zenu u posti jel neide u crkvu ... ma jel di pise da se mora ici u crkvu kako muslimani neidu u crkvu vec u dzamijeuser posted image user posted image bilo bi bolje da su zene umjesto njih user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 12
19.3.2010 12:39:48   
ilda
Dosta ljudi (bar po mom misljenju) u zadnje vrijeme manje idu u crkvu...zbog koga,zbog cegauser posted image Ja osobno slabo idem,a razlog toga jesu upravo svecenici,zato sto vode neku svoju politiku...i slazem se Njanjom ko je on da kaze da je njeno dijete nezakonito ...pa gdje su ta njihova nezakonita djeca(cas_t izuzetcima) a nama sad sole pamet sto jeste,sto nije i sto valja a sto nevalja. Kod nas ima jedan svecenik koji ide u kafane pije ko smuk i s drustvom se kladi ko prvi opsuje Boga cas_ti citavu kafanu (Boze sacuvaj)..sta mislite ko je izgubio ON,onda znam jednog koji je non-stop naroljan da ne zna jel doso il je poso,sirotinja za njih nije nitko i nista ,ljudi koji nemaju novca da plate Sv. Krizmu nece ni krizmati svoje dijete,a sad su uveli nesto novo kod njih se moraju kupiti neke haljine koje sluze samo za tu priliku....i jos mnogo toga i takvi ce govoriti jel necije dijete zakonito ili ne....

Prije braka imala sam šest teorija o odgoju djece.Sad imam šestero djece nijednu teoriju....

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 13
19.3.2010 12:40:37   
adryosijek
ni ja nevjerujem u crkvu mjesaju se di netreba .. samo fantaziraju i opet im nista nepase

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 14
19.3.2010 12:42:43   
Točkica28
IZVORNA PORUKA: njanja

poanta je da bi se trebali ipak malo moderniziratisijećam se kad je frendica došla na sipovijed prije vjenčanja u majici na bratelice jer je bilo 12 h usred ljeta....pa je vikao za njom da ga je cijela crkva čula..... mislim, imaju dvostruka mjerila....ako im se netko pokriven do glave ispovijedi i kaže da je varao muža, tada će njoj sve oprostiti, a majicu s bratelicama u 8 mj na +40 neće.... zato i kažem da vjerujem u Boga, ali ne u crkvu kao instituciju.... 

mene je etaro van iz crkve u majci s debelim bretelamauser posted image user posted image user posted image

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 15
19.3.2010 12:44:45   
lueman
na žalost crkva u lijepoj našoj je zaboravila svoju ulogu, a to je dA širi vjeru i ljubav, nadu. jer griješiti je ljudski a praštati božanski. pravi kršćani bi trebali živjeti po 10 božjih zapovjedi. i možda bi više ljudi išlo u crkvu kad bi svečenici vozili manje opake aute i imali skromnije župne dvore, vinograde i ostala bogatstva. izgubili su mjeru i mislim da osim onih najstarijih ljudi vrlo mali broj mlađe populacije u njima gledA uzor

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 16
19.3.2010 12:51:37   
njanja
IZVORNA PORUKA: lueman

na žalost crkva u lijepoj našoj je zaboravila svoju ulogu, a to je dA širi vjeru i ljubav, nadu. jer griješiti je ljudski a praštati božanski.
 user posted image user posted image user posted image .....user posted image

-Tagore-

(Odgovor članu lueman)
Neposredna veza do poruke: 17
19.3.2010 13:17:04   
ejmama
Sestra od muža je htjela krstiti malenu u Rijeci pa svećnik nije htio jer njih dvoje nisu crkveno vjenčani i šogorica isto nije krštena, budući da je malena rođena u Italiji tamo su je bez ikakvih problema krstili. Sve je to bilo za vrijeme rata, prije toga si se mogao vjenčati u crkvi bez ikakvih tečajeva i zahtjeva, a danas mogu komplicirati.
Ivaniševiću isto nisu htjeli krstiti dijecu jer nisu bili u braku.

H 07 E 09

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 18
19.3.2010 13:20:50   
anaxx
mislim da su sve te komplikacije oko krštenja glupost, pa valjda bi crkvi trebalo biti u unteresu da se što više djece krsti, a ne da zezaju zbog gluposti, sitnica i papira!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 19
19.3.2010 14:51:04   
bubamara787
citam ovo i sad se vec pomalo pitam..kako niti  ja nisam vjencana u crkvi, a zelela bi krstiti svoje dvije curice sve me je nekak pocinje hvatati muka... a da ne kazem da sam se srela vec sa negodovanjem okoline gdje su se cudili da moja starija curica koja ce uskoro 2 godine i jos nije krstena... ma zamislite skadala !!!!! na sve sam ja to samo odmahnula rukomuser posted image user posted image
no budem vam javila kak je to bilo kod nas.... user posted image

Marta 05.04.2008.
Katarina 12.10.2009.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 20
19.3.2010 14:56:20   
ninolina
ma bubamara ne zamaraj se time... ako ti svečenik i jednu prigovori ja bi mu zaprijetila da ću se obratiti njegovim nadležnima a djete bi krstila u drugoj crkvi... moja sestrična je u njem, krstila je obje curice jedna je imala 5g a druga 1g... ni jednom nije došla na dogovor, jer smo mi sami ko kumovi curka sredili sve... otac je pravoslavac nije ni bio u crkvi a da ne kažem da je stigla dan prije samo na dogovor. Ma mislim da bi me čuo i taj pop... a kamoli za svoje dijete... mi smo došli sada s iris na krštenje koje je bilo zakazano u 11 i kao moramo čekati do pola dvanaest da se krsti još jedna bebe... mislim hallo prvi smo došli na dogovor za datum, posvađala se s časnom ispred oltara, joj kaj sam joj svašta rekla... otišla je po svečenika i krstio je moje djete kak treba... a drugi par je čekao dok mi nismo bili gotovi...

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu bubamara787)
Neposredna veza do poruke: 21
19.3.2010 15:00:52   
ejmama
IZVORNA PORUKA: bubamara787

citam ovo i sad se vec pomalo pitam..kako niti  ja nisam vjencana u crkvi, a zelela bi krstiti svoje dvije curice sve me je nekak pocinje hvatati muka... a da ne kazem da sam se srela vec sa negodovanjem okoline gdje su se cudili da moja starija curica koja ce uskoro 2 godine i jos nije krstena... ma zamislite skadala !!!!! na sve sam ja to samo odmahnula rukomuser posted image user posted image
no budem vam javila kak je to bilo kod nas.... user posted image

Mm se krstio s 13 god, pok. tata se napio s popom i dogovorio krštenje, isto je bilo za vrijeme rata, prije ih nije bilo briga, al onda za vrijeme rata sve se gledalo. Uglavnom prvo su dijete krstili, a mog muža i njegovu sestru nisu odmah. Tako da je od njih 3 samo sestra ostala nekrštena, sad ima 37 god i ne misli se krstiti.

H 07 E 09

(Odgovor članu bubamara787)
Neposredna veza do poruke: 22
19.3.2010 16:35:24   
Wukovarka
Znam kako ti je jer i mi smo vodili rat sa svečenikom oko krštenja.

Nagovarao nas je da Luciju krstimo na dan vjenčanja, ali ja nisam htjela...željela sam da ona ima svoj dan.
Isto tako nam je rekao da dok se ne vjenčamo ona je nezakonito djete...pa sam mu fino očitala bukvicu na to.

Mislim da nas pokušavaju vratiti u vrijeme stroge kontrole života i vjere...ali kako sam ja njemu rekla, moje djete je za mene zakonito od onog trenutka kad sam ga začela, a u Hr ima toliko svečenika koji će vrlo rado krstiti djete....da to ne mora biti on.

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 23
19.3.2010 16:55:35   
Nika 24052006
Ma kakvo nezakonito dijeteuser posted image ,svašta...Svako dijete je zakonito,za moj pojam...Kažu da činom krštenja dijete postaje dijete Božije...Za mene je svako dijete Božije,jer je On htio da se rodi i živi,bilo kršteno sa mjesec dana,10 godina,ili nikada...Današnji svećenici (čast izuzecima),drže samo do nekog profita,sam sakrament im ništa ne znači,što je jako žalosno...

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 24
   [Obrisani korisnik]
20.3.2010 9:18:10   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Nika 24052006)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!