|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   život vani
5.3.2010 22:19:04   
joszde
zanima me ako itko zna razmišljamo o odlasku iz hrvatske pa me zanima da li netko zna proceduru recimo da suprug nađe posao on napravi ugovor sa tom firmom kako onda za mene i za našu curicu koja dolazi kako to onda ide ako netko ima kakvih iskustva.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: život vani
5.3.2010 22:47:36   
natalijax
ja ti baš neznamuser posted image

(Odgovor članu joszde)
Neposredna veza do poruke: 2
5.3.2010 22:49:02   
Ninaa
Neznam ali budem pitala mm on je živio u Njemačkoj, kak je dobio papire prek tate ili drugačije. A di bi išli?

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 3
5.3.2010 22:52:05   
ninolina
ti dobivaš preko njega papire, tj vizu i ti i curka... ali možeš i samo za sebe tražiti ali morate imati boravišnu dozvolu.. bar je tak prije bilo znaći morate imati potvrdu gdi čete biti

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 4
5.3.2010 22:52:45   
joszde
pa trenutno mislim da je svuda barem malo bolje nego ovdje on možda još ovaj mjesec ima posla i onda otkaz ja idući mj.moram roditi podstanari i šta da ti pričam

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 5
5.3.2010 22:53:49   
CallamityJane
moram ti vidjeti sa mm kako to tacno ide, ne bih da lupam bezveze ovako user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 6
5.3.2010 22:55:12   
ninolina
pa trenutno mislim da je svuda barem malo bolje nego ovdje on možda još ovaj mjesec ima posla i onda otkaz ja idući mj.moram roditi podstanari i šta da ti pričam

vjeruj mi da nije nigdje savršeno... ovisi kud idete dali imate tamo nekoga, ako ništa drugo ovdje uvjek nađeš nekog svoga pa će pomoći

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 7
5.3.2010 22:55:26   
Ninaa
Znam da turistički možeš tamo biti 3 tjedna,a sad s vizom neznam mm se je odjavio kad se vratio tak da je izgubio to neko pravo koje je imao. on je odlučio za svagda da se vraća doma i da više ne ide nazad.SAd spava ali sutra tokom dana ti javim

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 8
5.3.2010 22:56:11   
ninolina
sa vizom 6 mj

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 9
5.3.2010 22:59:11   
Ninaa
I on tamo nikako nije bio sretan, uvijek si stranac i bez obzira koliko uspiješ to te uvijek prati bar se on tak osjećao. Imao je super posao ali kod prijatelja koji je bio Hrvat. Svi njegovi prijatelji vele da je puno gore od kad je kriza i da se to jako osjeti. Velike su plaće ali za naše prilike sve ostalo je dosta skupo. Bili smo prošle godine tamo i ne mogu reći da im je baš bajno. Stanovi i hrana su dosta skupi.Ja tak ne bi mogla živjeti. Moj dom je ipak moj, kad sam tamo u dućanu samo nakon 3 dana čula da prodavačica govori hrv. sunce mi je osvanulo. Ali ako vam nema druge mogućnosti onda sretno! 

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 10
5.3.2010 23:01:40   
ejmama
To je previše komplicirano i iskreno mislim da ti i malena neće dobiti ništa dok god on ne dobije boravak i dozvolu za rad za stalno. Koliko se sjećam kad smo mi bili u Austriji je bilo na 6mj, pa opet na 6, pa nakon nekog vremena mislim na 3 god, pa na 5 pa tek onda za stalno. Ovisi i koliko je za tu godinu određeno da će se primiti novih inozemnih radnika itd. Uglavnom puno je strožije, mislim da je Boba iz Austrije pa ti ona kaže nešto pametno,mislim da je čak prije neki dan pričala nešto o produženju vize.

H 07 E 09

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 11
5.3.2010 23:06:33   
ejmama
Je stanovi su im skupi, ali imaju puno bolji standard. Sve im se redovno plaća, uredno zdravstvo za svaki godišnji dobiju dodatnu plaću. Mi smo npr. radili u restoranu, u 23h se zatvarao, nema šanse da netko u 23:00 nešto od jela naruči, čak ni za gazdine prijatelje, toga kod nas nema. Meni se sviđa to što tamo koliko vrijediš i radiš toliko i dobiješ, imaju neki svoj, red, rad i odmor, vikendi su im uvijek rezervirani za izlete i ručkove vani.

H 07 E 09

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 12
5.3.2010 23:39:53   
leilany
ja samo znam da nijgdje vise nije bajno...
vec sam negdje pisala...meni pradjed njemac....s mamine strane 8o% familije u njemackoj...i nije vise kako je nekad bilo.....bome se gadno moraju nadelati za pisljivi euro...
a nekad se islo po cijelom svijetu....

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 13
5.3.2010 23:43:22   
Ninaa
IZVORNA PORUKA: leilany

ja samo znam da nijgdje vise nije bajno...
vec sam negdje pisala...meni pradjed njemac....s mamine strane 8o% familije u njemackoj...i nije vise kako je nekad bilo.....bome se gadno moraju nadelati za pisljivi euro...
a nekad se islo po cijelom svijetu....

Tak vele i mm frendovi! ovi s kojima smo si najbolji plaćaju stan 900E (žive u malom gradu inače je još skuplje) za režije ostave sigurno još 500 + hrana kooja isto nije mala stavka jel je sve dosta skupo) 
On je zarađivao 1200 ona malo više jel radi ko medicinska sestra i kad se sve zbroji i oduzme ne ostane im baš puno.

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 14
5.3.2010 23:43:28   
joszde
a nigdje ti nećeš onu stvar luftati a da ti se još plati to se podrazumjeva ali kakva je situacija kod nas a bit će samo gore a ne bolje mislim da je vani ipak trunkicu bolje.

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 15
5.3.2010 23:46:29   
leilany
IZVORNA PORUKA: joszde

a nigdje ti nećeš onu stvar luftati a da ti se još plati to se podrazumjeva ali kakva je situacija kod nas a bit će samo gore a ne bolje mislim da je vani ipak trunkicu bolje.

pa tu se jos prosvercas pa proluftas tu i tamo,al bogami negdje vani nemas sanse da se zluftasuser posted image user posted image
ma kako god...ja pricam za njemacku konkretno jer za to znam...za druge drzave nemam pojma....

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu joszde)
Neposredna veza do poruke: 16
5.3.2010 23:49:10   
joszde
evo recimo sestra od muža žive kao podstanari stan 500€veliki trosoban on radi isto što i moj ima 2000€plaću a ona radi sa salamama i kokošima radi od pon-sub.samo ujutro 1100€plaću ima prije je radila kao čistačica imala 900€ oni žive u austriji imaju troje djece od kojih dvoje školuju a treča krenula kao na neku praksu neznam kako to kod njih ide plaću ima 800€ pa sad recite da nije ni malo bolje nego ovdje tu za čistačicu ćeš dobiti 300€plafon plaću a drugo da ne govorim,i znaju koje im je radno vrijeme kada idu na godišnji on prima 14 plaća 13-u dobije kada ide na more a 14-u za božić i št aviše reći a ne kod nas što više pokažeš da naš imožeš to te bolje iskoriste ijoš je pitanje hoće li ti platiti.

(Odgovor članu joszde)
Neposredna veza do poruke: 17
5.3.2010 23:50:40   
joszde
ma znam ja samo kažem ako već radim ko konj onda mi i plati nemoj me iskorištavati a ne bojim se posla samo da mi se pošteno plati.

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 18
5.3.2010 23:58:50   
Ninaa
Moj mm je imao plaću 2000E s tim da je radio i na crno još. On se vratio jel su se starci razboljeli i jel tamo nije bio baš sretan, jedino kaj je tam imao puno više novaca.Radio je ko konj od 7 do 7 i onda još sa šefom u fušu. Kad se vratio doma i zaposlio tadašnji šef mu je rekao da se nek malo ohladi da bu dobil istu plaću ko i ovi ostali a da radi barem duplo više od njih. Kad mu je rekel da je tak naučen smijao se i rekao sinko nije ti ovo njemačka.

(Odgovor članu joszde)
Neposredna veza do poruke: 19
6.3.2010 9:07:46   
evanda
Kad dođe do toga da se mora ići trbuhom za kruhom, svakako je najbolje da ide cijela obitelj....
A ljudi nisu stabla da moraju stalno biti na istom mjestu
Probaj, pa ćeš vidjeti kako će ti biti
Može biti baš super, ali i ne
Ako ne probaš, nikad nećeš znatiuser posted image     

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 20
6.3.2010 9:29:55   
pula25
I mi smo puno razmišljali o tome ali kod nas je stvar malo kompliciranije jer mm ima djecu iz prvog braka koja su s nama pola mj i sa mamom pola pa to nebi bilo izvedivo zbog njih.
Ali ljudi moji... možda da prestanemo bježati..
AJMO NA ULICE, MAMICU IM NJIHOVU...
Jer na kraju samo masa može nešto promjeniti! Zašto bi mi napuštali naše domove????

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 21
7.3.2010 13:31:39   
Ninaa
Pitala sam mm veli da je to dosta komplicirano. on je dobio vizu prek tate koji je tamo bio jel su u ratu on, mama i sestre došli za tatom pa to nije bio problem. Inače bi morao dobiti od poduzeća da ima posao za stalno i dobio bi na nekih 6 mj, pa onda na 6 i tak dok ne dobije stalno. Veli mm da bi vi teško dobile dok god on to ne dobije za stalno. Barem tak je bilo u Njemačkoj kad je on odlazio jel im dolazi jako puno Turaka i svih ostalih pa su postrožili kriterije. A i mm je doma već 5 godina pa se nadam da će ti netko dati svježije informacije. uglavnom sretno!

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 22
7.3.2010 17:57:32   
Bebys
ja nisam cula da to moze ikako drugacije osim da netko vec zivi vani pa da te povuce..a posto tvoj muz zivi u hr...mislim da to nemoze..ali kazem za takve solucije nisam cula jos nikada u zivotu...ali valjda ce se netko javiti tko sta zna..
nego tamo pitaj FIONU za onu drzavu koja zaposljava strance...ma ime sam joj zaboravila sa K...nekako...na obali indijskog oceana...pored saudijske arabije..vele da je tamo raj na zemlji ...pitaj FIONU ONA ZNA...sretno

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 23
7.3.2010 17:58:05   
Bebys
KATAR e sjetila sam se tako je ime drzave KATAR...fiona vise zna...pa vidi..ali to je jako daleko...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 24
7.3.2010 20:01:20   
joszde
hvala svima ajde fiona javi se plizzzzzzzzz

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!