|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kakav porođaj želite?
27.9.2007 22:55:14   
bonbona
Pošto je dana s puno više mogučnosti za  odluku i način porođaja zanima me da bi mogle birat, za koji način poroda bi se odlučile?

Da li je to prirodan porođaj? Možda carski rez?
Da li dolazi u obazir možda epiduralna inekcija? Šta bi vi željele i kako bi željele rodit?

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kakav porođaj želite?
30.9.2007 12:55:57   
Puli
prirodan,da se sto dulje mogu kretati dok traju trudovi 
ako bas bude neizdrzivo trazit cu epiduralnu ( iako bih probala roditi bez nje ) ali s obzirom da mi je to prvi porod vidjet cu do koje granice mogu podnijeti bol!user posted image

(Odgovor članu bonbona)
Neposredna veza do poruke: 2
29.11.2007 9:08:32   
nefertiti
user posted image Haj!najviše bi željela prirodan porođaj,ali neznam kako će to sve proći, to mi je prva trudnoća.Iako razmišljam o epiduralnoj?!Ali još ću se savjetovati!Možda bi rodila u bazenu ili na stolici kažu da to nije loše,kako god bude supruguser posted image će mi praviti društvo

(Odgovor članu Puli)
Neposredna veza do poruke: 3
1.12.2007 10:08:59   
Megica
meni je prvi bio prirodanuser posted image , drugi carskiuser posted image , a sad... samo neka budeuser posted image dobro

(Odgovor članu bonbona)
Neposredna veza do poruke: 4
3.12.2007 13:57:03   
klarinet
Svakako prirodan jer se već nakon par sati možeš ustati i hodati, oporavak je kraći od  carskog oporavka a možda je sam porod malo teži  ali ti daju sredstva za ublažavanje bolovaa i izdrži se. Prvi porod mi je bio prirodan, sam porod nije jako bolio i nakon četri sata bila sam na nogama. Nisam za epiduralnu, jer čula sam da je jako opasna za dijete a pagotovo za majku.  

(Odgovor članu nefertiti)
Neposredna veza do poruke: 5
10.12.2007 12:41:52   
DEA
user posted image Malo su me prepali na prošlom kontrolnom , no to je sad iza nas pa samo želim da se beba rodi živa i zdrava , naravno , kao i sve mi ; činjenica jest da se ježim od same pomisli na epiziotomiju ali ako je i to cijena da sve prođe ok , a - bože moj ... user posted image

(Odgovor članu bonbona)
Neposredna veza do poruke: 6
15.12.2007 12:27:35   
aneris
Voljela bih na stolčiću roditi i da je mm samnom i da dođem u bolnicu kada trudovi budu negdje oko 3 minute... A stvari još dva dana navijam da se nište ne dogodi -jer sam trenutačno 2,5h sata od bolnice udaljena - tako da navijam da samo stignem na vrijeme, iako mi je jučer gin. rekla da ne bi trebalo biti ovaj vikenduser posted image

(Odgovor članu DEA)
Neposredna veza do poruke: 7
2.1.2008 12:46:36   
aneris
Da se pohvalim, sve je bilo po planu... Razmak između trudova, pucanje vodenjaka, odlazak u bolnicu, porođaj na stolčiću, muž prisutan, čak sam dobila i krevet kraj prozora ( a to volim)user posted image ....
I naravno najbitnije....user posted image  Luka zdrav i prekrasan....user posted image

(Odgovor članu aneris)
Neposredna veza do poruke: 8
5.1.2008 18:10:29   
firefox
ja sam iskusila i prirodan porod i ovaj put bi se odlučila za epiduralnuuser posted image

(Odgovor članu aneris)
Neposredna veza do poruke: 9
21.1.2008 15:52:06   
teca.zg
ma ja bi naravno prirodan porodaj,na epiduralnu se nibi odlucila makar mi je ovo prva beba,bas  sam jucer gledala neki dokumentarac od nastanka bebe pa sve do poroda i zena je dobila epiduralnu pa mi se to nekako i ne svida,ok nije ju nis bolilo ali ipak nije osjetila trudove i nije znala kad mora tiskat,malo mi je to bezveze a  i puno sam citala da  u puno slucajeva nije dobra ni za bebu ni za mamu pa ipak neka boli kolko hoce samo da mi curica moja dode ziva i zdrava na ovaj svijet!!

(Odgovor članu firefox)
Neposredna veza do poruke: 10
21.1.2008 16:11:08   
maja
I ja bi bez epiduralne, samo čula sam da u Bj. gdje ću ja roditi ni ne pitaju jel hoćeš ili nećeš, tako da ćemo vidjeti kako će na kraju završiti, a i ja sam gledala taj dokumentarac i muž me pitao šta je to sve od poroda, pošto ona nije ni glasa ispustila! Mislim si kako da ne!

(Odgovor članu teca.zg)
Neposredna veza do poruke: 11
17.8.2008 23:34:52   
mlada mama
meni je prvi bio priroda,trpila sam trudove od 21 kao ne znam jel to to u 6 vise nisam mogla izdrzat dosla u bolnicu i rodila za 5min. decka od 4 i200 i drugo bi opet tako samo malo ranije otisla u bolnicuuser posted image

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 12
18.8.2008 7:20:44   
Ruža
Prirodan, da sve prođe o.k. ,što brže i što bezbolnije i da nas što prije puste kući!user posted image  Još kad bi mogli birat.....user posted image

Samo luda mama...

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 13
18.8.2008 9:14:05   
evanda
curke, mene je toliko strah poroda da bih nosila svoju bebu još par godina u stomaku....

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 14
18.8.2008 9:25:23   
scarlet
Evanda, ja se slažem s tobom. user posted image ovo mi je prva beba tako da ne znam šta me čeka a kako nemam baš neki prag boli mislim da ću epiduralnu.

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 15
18.8.2008 10:00:25   
FIONA
Cure, ne znam kak bum ja to sve izgurala ali sve sam bliže za epiduralnu. Ja podnosim bol i toga se ne bojim. Meni je svaka user posted image toliko bolna da padam u nesvijest i ne mogu raditi te dane. Imam napade astme i alergije i procurim ko grlica. Bez tableta protiv bolova i pri tome ne mislim na voltaren jer to su mi ko bombončići ne bi ostala živa. Smatram da porod mora biti teži i bolniji. Ako je tako dajte mi sve jer ne želim usred poroda završiti na carskom jer sam se srušila u nesvujest! Uostalom ukoliko se izvodi u bolnici pod kontroliranim uvijetima i uz tim ljudi koji to rade stalno ne vidim zašto ne. Pa tko kaže da prirodan porođaj nije isto izazov i rizik. Mojoj šogorici koja je rodila prirodnim putem tek nakon poroda su priznali da se mala zamotala u vrpcu netom pri porodu koja ju je stiskala oko struka i  teško je klizila iz toga. Kako im se to desilo ne znam. Zna,da želim biti što sabranija i ako treba sposobnija da sve postrojim kada krenemo moja točkica i ja na najvažniji spoj u našem životu!

(Odgovor članu scarlet)
Neposredna veza do poruke: 16
18.8.2008 11:24:14   
sanjarica
ja bih zeljela carski,svidja mi se,a mislim da je kolko tolko sigurniji.

Ljubav! Citava knjiga u jednoj rijeci,cijeli okean u jednoj suzi,
sedam nebesa u jednom pogledu,
vihor u jednom uzdahu,grom u jednom dodiru,hiljadu godina u jednom trenu."

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 17
18.8.2008 12:48:41   
BruMa
Carski,nikako.Oporavak traje puuuno duže.Moja frendica je rodila dva puta na carski.I znam koliko je njoj trebalo da se oporavi a koliko meni.I mislim da na carskom nije to taj pravi doživljaj kad rodiš kao na prirodnom porodu.

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

(Odgovor članu sanjarica)
Neposredna veza do poruke: 18
18.8.2008 16:51:51   
Dominić
Meni je puko vodenjak u 6 ujutro,počeli trudovi,u bolnicu sam došla u 7:45 otvorena do kraja s nekoliko trudova i rodila u 9:20.Moram naglasiti da sam prvi put rodila i nitko me nije pitao da li želim epiduralnu ili carski,porod u vodi ili na stolici.Morala sam potpisati da sve prihvaćam ili odbijam.
Za vrijeme poroda osjetila sam peckanje i primalja mi je rekla da je napravila epiziotomijuuser posted image .Naravno,pa potpisala sam da prihvaćam sve.Zašto sam to dozvolilauser posted image ?Kad sam malo razmislila-Što bi se desilo da sam odbila a da dođe do komlikacija kod poroda pa da mi moraju napraviti carski.
Isto tako sam mislila da je to neizdrživa bol (možda nekom jest),ali dok je došlo vrijeme za porod nisam mogla razmišljti o mogućim opcijama.
Samo slušajte što vam primalja govori i puno će vam biti lakše,jer znaju što govore.

(Odgovor članu BruMa)
Neposredna veza do poruke: 19
25.8.2008 10:35:13   
Mrvna
Brz i bezbolan :) Šalim se, djelomično :)) Sviđa mi se ideja stolčića ili poroda u vodi jer čemu se dodatno mučiti kad može jednostavnije. Još nisam ozbiljnije razmišljala o epiduralnoj i ostalim stvarima, nekako mi se čini daleko...

(Odgovor članu Dominić)
Neposredna veza do poruke: 20
25.8.2008 14:25:39   
Indy
Ja sve više razmišljam o porodu u vodi, epiduralnu ne bi jer me strah što se bode u kralježnicu,a čula sam da se dolnji dio tada oduzme da se ni trudovi ne osjete, uostalom ja to ni nemam kao opciju u osječkoj bolnici, jer kažu da je nema  tko datiuser posted image , zamislite!

(Odgovor članu Mrvna)
Neposredna veza do poruke: 21
25.8.2008 20:52:30   
ivanaa
porod u vodi mi izgleda malo kompliciran za babice i doktore,stolcic opasan,epiduralna lo horror,carski nedaj boze....nista mi ne izgleda privlacno ni malo.kad bi nesto bilo veni,vidi,vici...ili da muz rodi...strah me svega sto me moze snaciuser posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 22
23.4.2009 11:01:17   
zlato_tatino
ja zelim epi...ako to vec nisam tu rekla...user posted image

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 23
23.4.2009 11:33:44   
pikachu
Brzopotezan i bezbolan...user posted image user posted image user posted image

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu zlato_tatino)
Neposredna veza do poruke: 24
23.4.2009 11:52:01   
thara
po mogućnosti prirodan bez previše uplitanja medicinara user posted image

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!