|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Spolni hormoni
22.4.2013 11:02:38   
perlica55
Drage moje, molim vas za pomoć u ime moje
kolegice s posla koja je sva u panici. Žena ima
33 god. zadnjih godinu/dvije ima problema sa neredovitim,
rijetkim i oskudnim mengicama. Mengicu dobije isključivo
ak uzima Dphaston tbl. Bez tableta ništa user posted image .
UVZ je bio uredan, osim dvije/tri ciste na jednom od
jajnika. Al nalazi spolnih hormona su van refer. granica,
pa ak je koja od vas imala sličan problem, nek javi.

Krv vađena 3dc:
- PROLAKTIN: 1200  (27-637) user posted image
- FSH: 8,0 (3-20)
- LH: 2,3 (<7)
Ostali nalazi su uredni.

Ginić joj je šturo rekao da je prolaktin ogroman,
a da ni omjer FSH/LH nije bajan (ma šta to znaćilouser posted image ??)

13.5. ide kod endokrinologa.
Unaprijed hvala!!!


_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Spolni hormoni
22.4.2013 15:40:38   
PinkyFunkyBirdy
Ovako, za FSH i LH bi kao idealne vrijednosti bile oko 5 ili 6, ali s tim da FSH treba biti malo veći od LH. Ovo je možda samo malo prevelika razlika, ali smatram da to nije tako strašno i sigurno će se to korigirati kad prolaktin dođe u normalu.
E, sad, ovako visok prolaktin je problem, ali koliko sam čitala to se može uspješno lječiti. user posted image
Ponekad žene koje imaju visok prolaktin imaju lagani iscjedak iz bradavica i ponekad (!) na njega utječe dobrotvoran tumor (zvan mikroadenom) na hipofizi (samo ponekad), ali nemoj se prestrašiti jer znam da ovo zvuči puno gore nego što stvarno je. Taj tumor je ponavljam dobročudan i uspijeva se izliječiti (smanjiti) lijekovima te je samo u iznimno rijetkim slučajevima potrebna operacija (ali onda su i puuuuno veće vrijednosti nego što ima tvoja frendica).
Reci frendici da je dobro da ide do endokrinologa koji će napraviti dodatne pretrage i naći odgovarajuću terapiju. I reci joj neka se smiri jer se to MOŽE izliječiti i nakon toga ciklusi dođu u normalu. user posted image Bitno da je otkrila gdje je problem i da ga rješava.user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Spolni hormoni
22.4.2013 19:01:38   
ikaaa
evo jedne prolaktinke, heheh šala na vlastit račun.... kod tvoje kolegice je jako visoki prolaktin, prolaktin ako je visok dovodi do neredovitih ciklusa.....meni su se ciklusi stabilizirali odkako pijem bromengon, tablete za smanjenje prolaktina.....stalno mi je bio visoki,išla sam čaqk i MR hipofize i sve je Ok.....inače ako je prolaktin strašno visok može izazvati tumor na hipofizi, ali to nemora biti, u mom slučaju je sve ok....
inače dok nisam znala za visoki prolaktin ciklusi bi mi kasnili i po 2-3 mj, ali sada je točna ko sat.... draga perlice nebih ti strašila kolegicu ali ako ima stvarno visoki prolaktin onda je čeka napran,mukotrpan i dugi period da se prolaktin stabilizira a da terapiju ni ne spominjem....
ali svaki je organizam drugačiji i nadam se da je tvojoj kolegici prolaktin samo se naglo povisio zbog nekog stresa i da neće morati piti tabletice...

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Spolni hormoni
22.4.2013 21:17:22   
perlica55
Hvala vam puno na informacijama
drage moje user posted image user posted image user posted image

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Spolni hormoni
25.5.2013 11:06:08   
Tedy bear
cure može li pomoć... obzirom da već godinama ne mogu ostati trudna, a kao sve je uredu, doktor mi je zadnji put uzeo bris i papu, pa je rekao od sljedećeg ciklusa bi uključio klomifen. malo sam čitala o tome, ali sam u nedoumici, pa možda neka od vas zna odgovor. naime, nisam nikada radila test hormonskog statusa i uopće nemam pojma kakve su mi vrijednosti. zar neuser posted image bih trebala prvo napraviti taj test prije nego krenem sa klomifenom?? molim vas žurno odgovor da stignem još i to uraditi ako je neophodno prije početka novo ciklusa.user posted image

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Spolni hormoni
25.5.2013 14:22:13   
PinkyFunkyBirdy
Draga Tedy bear ... ne znam po čemu je to tvoj ginić zaključio da je sve ok ako te nije slao da izvadiš spolne hormone? user posted image Joj, baš me to ljuti kad se drže samo onog dolje. user posted image Moguće da ti je sve savršeno, ali npr. prolaktin bude previsok i to je dovoljno da ne ostaješ trudna. A dal ti je tm išao na spermiogram? Ako nije, bezveze da se ti trpaš tabletama i imaš 10 jajnih stanica na dan O ako plivaći ne valjaju da ih oplode. user posted image
Ovdje sam popisala što bi trebalo sve izvaditi (http://www.ringeraja.hr/forum/Spolni_hormoni/m_861777/tm.htm) ali to ti se uglavnom vadi 3 dan ciklusa tako da to nema smisla vaditi prije nego počne novi ciklus (eventualno progesteron 21. dan ciklusa, tj. 7 dana nakon O).

< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 25.5.2013 14:23:07 >


_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Spolni hormoni
25.5.2013 15:05:44   
Tedy bear
Pinky baš ti hvala, ti si živa enciklopedija! išla sam giniću u više navrata u različitim fazama ciklusa, te je on radio preglede UZV i pratio razvoje folikula, pucanje itd., veličinu, oblik,položaje svih organa i šta ja znam, i u tom pogledu je bilo sve ok. Nalazi urina i papa su takođe ok, bez bakterija i sl. MM je radio spermiogram i bio je osrednji, al mala napomena prije toga smo apstinirali 20 dana, pa nalaz nije baš pouzdan. Dakle, bilo je plivača u velikoj količini (volumen velika), ali nisu bili baš pokretni. međutim njegov doktor je nakon pregleda nalaza rekao da je to dobar rezultat i da mu nebi preporučio uzimanje bilo kakvih preparata.
Da se vratimo na mene, dakle trebam prvo nalaz hormona prije bilo čega?! Vidim da se većina vadi 3.ćeg dana ciklusa, a samo P4 21.dan ciklusa. Jel znaš za koliko budu gotovi nalazi i jel ti treba više uputnica ili samo jedna?

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Spolni hormoni
25.5.2013 16:23:52   
PinkyFunkyBirdy
Evo, moje iskreno mišljenje. Možeš probati 1 ciklus s Klomifenima pa ako ne uspije sljedeći ciklus odi vadit ove sve hormone. Trebaju ti 2 uputnice: jedna za progesteron i druga za sve ostalo (ali progesteron možeš vaditi oba puta). Rezultat se čeka nekih 14 dana.
Čudno je da vam već nije uspjelo ako je spermiogram ok (ali on ti varira tako da se zaključak može donjeti tek nakon 3 spermiograma) i ti ovuliraš svaki mjesec i pokrivate plodne dane. user posted image Moguće da ti je neki hormon van granica pa te to zeza ili još može biti da imaš problem s jajovodima. Prohodnost jajovoda je isto pretraga koju bi mogla napraviti ako vam ne uspije s Klomifenima, ali to je dosta bolna pretraga ako ne dobiješ anesteziju pa to napravi tek kad si iscrpila sve ostale pretrage.
Ako ti ovo sve bude savršeno ... postoji još jedna stvar koja je iznimno rijetka, ali evo da spomenem: ponekad ženin iscjedak nije kompatabilan sa muškim sjemenom (ali samo na sjeme nekih muških) i čim sjeme dođe u rodnicu u dodir sa iscjetkom odmah ga uništi. To sam čula da postoji i ima neki test za to, ali stvarno ne znam kako se zove. Trebalo bi to malo prosurfati.
Nadam se da je kod vas samo potrebno opuštanje i da će ljeto napraviti svoje. user posted image

< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 25.5.2013 16:25:22 >


_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Spolni hormoni
25.5.2013 17:11:17   
Tedy bear
Pinky puno ti hvala na savjetima. u utorak sam kod doka pa ću ga sve to pitati i javim se sa novostima ili dodatnim pitanjimauser posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Spolni hormoni
31.5.2013 19:07:03   
Tedy bear
dakle rezultat testova:
- nalaz ureaplazma - negativan
- nalaz mikroplazma - negativan
- papa test - jaka upala
- bris na klamidiju mi nije urađen- drugi put

Trebam dobiti u utorak ili srijedu a dok mi je prije saznanja o rezulatatima testa kad je uzimao briseve rekao da dođem 3,4 dan ciklusa.
Šta mislite jeli bolje da mu se javim odmah i da mi da neku terapiju za upalu ili da čekam i odem kad je on rekao 3,4 dan.
Znate li koliko dugo se uzimaju terapije za upale i hoću li ovaj mjesec moći raditi na bebi ili tek kasnije kad saniram upaluuser posted image

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Spolni hormoni
1.6.2013 10:03:09   
PinkyFunkyBirdy
Draga oprosti, ali ne znam kakva je to upala koja se vidi na papa testu (znam da se na papi vide bolesti tipa CIN, HPV i sl., a ne znam za upale). user posted image Ne znam kakvog je stajališta tvoj doktor, ali moja ginićka ne želi ni misliti o trudnoći dok ne riješim sve zdravstvene probleme. user posted image Možda da ga nazoveš i pitaš?

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Spolni hormoni
1.6.2013 19:06:21   
Tedy bear
U nalazu papa testa su mi prekrižene sljedeće stvari:
- uzorak prekriven leukocitima i krvlju
- mikroorganizmi - miješana flora i sluz
- reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom
- atipične skvamozne stanice ASC - neodređenog značaja
- atipične grandularne stanice -vjerovatno reaktivne promjene -endocervikalne

Na dnu stoji rukom napisani komentar specijaliste citologa - JAKA UPALA

Bogu hvala CIN, HPV i bakterije nisu u pitanju.

Šta misliš šta bi sve ovo moglo značiti i koliko se dugo ovakve upale liječe?user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Spolni hormoni
3.6.2013 9:12:10   
PinkyFunkyBirdy
Draga, najbolje da nazoveš danas svog ginića i pitaš ga. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Spolni hormoni
4.6.2013 14:40:00   
ikaaa
tb draga nazovi svog ginića..jer kako je pinky rekla upala se ne može baš vidjeti kroz papu...moraš uzeti bris...barem je tako meni bilo...ja sam u veljači radila papu i imala sam bakeriju gardenelu....radila sam za nekih 2tj bris i nije bilo upale..evo sad nakon 3 mj morala sam ponoviti papu, ja se nadam da je ok...barem tako mislim ništa me ne pecka, svrbi a nema ni iscijedka.... jer ako imaš bilo kavu upalu nije baš naj naj za trudnoću barem tako moj ginić misli.... ali uvijek postoji nada da uz sve te bakreije i upale dođe do bebice.... takoc da sve je moguće, i ništa nije nemoguće...

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Spolni hormoni
4.6.2013 17:50:18   
Tedy bear
ikaaa hvala na odgovoru.
napravila sam bris cerviksa aerobno i anaerobno, te na urea i mikroplazmu te je rezultat negativan. klamidiju sam takođe htjela napraviti, ali nisu sad imali potrebna sredstva pa trebam doći drugi put. jel misliš na neki drugi bris koji bih još trebala napraviti??

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Spolni hormoni
4.6.2013 17:52:15   
Tedy bear
ah da, ginić sam zvala i rekao je da dođem čim mi prestane menga budući da je danas treći dan

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Spolni hormoni
4.6.2013 18:16:02   
ikaaa
na sve što si TB napisala sam mislila..... nadam se da će ti sve biti ok...ma ne sekiraj se....držim ti figice da ti bude sve ok i super...

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Spolni hormoni
5.6.2013 13:58:54   
perlica55
Evo da Vam javim novosti koje nisu baš dobre user posted image ,

kolegica mi je javila jučer da nalaz MR nije dobar, i
na žalost ima mali tumor na hipofizi - prolaktinom.
Nadam se da bude sve dobro, al eto žene moje
drage, ukoliko mengica zeza, a krvni nalazi sp. hormona
nisu u granicama normale, ne prepuštajte ništa slučaju,
IDITE obavezno na detaljne pretrage kod specijaliste!!!

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Spolni hormoni
6.6.2013 16:27:15   
ikaaa
perlice jako mi je žao tvoje kolegice.....znam kako je kad vodiš borbu sa prolaktinom ja ju već vodim ravnu godinu i 3 mj..... hvala bogu pa nije MR ništa pokazala na hipofizi...dali ti je kolegica dobila bromengon tab za piti? eh da i neka si odabere dobrog endrokrinologa zbog toga jer neki su stručnjaci za dijabetis i tumor na hipofizi i povišeni prolaktin kao dijagnozu steriliteta ne shvaćaju ozbiljno...u tome sam već podosta pa znam..... tako da želim da tvoja kolegica što prije riješi taj problem, bit će joj teško, pogotovo sa terapijom jer sam sve to prošla i što manje stresa...

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Spolni hormoni
6.6.2013 21:30:09   
perlica55
Ika draga, kolegica je bila kod endokrinologa,
dobila je lijek sa D (nisam upamtila ima) da
pije tjedan pola prije spavanja, pa idući tjedan
pola ujuto i navečer, pa idući jednu tbl.
Ujutro, jednu navečer. Tako dva mjeseca,
a onda s nalazom prolaktina na kontrolu.
Čitala je po internetu da se tablete teško
podnose, žene budu pospane, razdražljive,
te imaju mučnine i povračanje, pa joj nije
baš svejedno user posted image
Al opet što se mora, nije teško!!!

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Spolni hormoni
7.6.2013 16:28:27   
Tedy bear
perlice iskreno mi je žao zbog tvoje prijateljice, želim joj sve najbolje i brz i uspješan oporavak.
Kod mene je GIN rekao:upala, ma nije to ništa, riješit ćemo, to je najmanji problem. i dobila sam neo-penotran forte tjedan dana vaginalete. u utorak ponovno kod njega da pogleda razvoj folikula, pa onda akcija...

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Spolni hormoni
8.6.2013 23:40:19   
perlica55
Tedy hvana ti..... Javi kako je prošao
pregled i kakvi su folikulići!! Sretnoo user posted image

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Spolni hormoni
19.6.2013 18:14:49   
Tedy bear
drage moje pregled mi je prošao skroz ok, u jednom jajniku više malih folikula, neiskoristivih, ali u drugom jedan i to tako dobar da je se doktor okrenuo prema meni i rekao čestitam, a sad akcija pa neka vam je sa srećom. uglavnom mm i ja smo bili par dana na putovanju i svojski smo se trudili svaki dan, pa vidjet ćemo hoće li biti uspjeha ovaj put. danas mi je 18 dan ciklusa pa se nadamo. al još je rano za prognoze. zasad nemam nikakvih simptoma osim bola u grudima.
valjda ću i ja jednom ugledati svojuser posted image . we hope so...user posted image

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Spolni hormoni
21.6.2013 11:11:11   
perlica55
user posted image user posted image user posted image  za akciju, držim fige da bude user posted image ..
Jesi nam se upisala na listu odbrojavanja???

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Spolni hormoni
21.6.2013 11:17:03   
perlica55
IZVORNA PORUKA: perlica55

user posted image user posted image user posted image  za akciju, držim fige da bude user posted image ..
Jesi nam se upisala na listu odbrojavanja???


Nisi!!! Daj obavezno na odbrojavanju za lipanj datum
kad NE očekuješ user posted image

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli odbijati svoju bebu od pelena?

Oznake

Sve najbolje!