|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kolike
12.3.2013 19:40:40   
niky88
Roditelji neće moći ostati ravnodušni na bespomočan plać svoje bebe: kada se radi o iznenadnim napadima plača bebe (najčešće u večernjim satima), koji su često popraćenim grčenjem, ispuštanjem vjetrova i privijanjem nogu uz tijelo, riječ je, najčešće, o kolikama, smetnji koja se javlja nakon prvog mjeseca života i traje do otprilike trećeg ili četvrtog mjeseca. No što su, u biti, kolike, smetnje kojima uzrok nije potpuno poznat i kojeg mnogi liječnici odbijaju prihvatiti?

Naše dojenče, nedovoljno razvijeno, s probavnim sustavom u razvoju, osjetljivo je na hranu. Upravo je to jedna od teorija nastanka kolika. Osjetljivost dovodi do spazma u crijevima, što bebi uzrokuje teškoće. No, s druge strane, liječnici tvrde kako nije moguće razloge kolika pronaći u nerazvijenoj probavi: kolike se, po običaju, javljaju u određeno doba dana, kao što smo naveli, najčešće u večernjim satima, i nisu povezane, izravno, s hranjenjem. Naime, beba ima apetit te se kolike ne moraju javljati nakon svakog obroka. Dio liječnika smatra da je riječ o nerazvijenosti živčanog sustava – različiti podražaji, hrana, utjecaj okoline, atmosfera i brojni drugi uzročnici preveliki su zalogaj za našeg mališana, što opterećuje njegov živčani sustav.

Kolike mogu biti posljedica i oštećenih bradavica dojke, lošim položajem bebe pri dojenju ili bebinom intolerancijom na laktozu. Znakovi ovakve intolerancije su vodenasta, zelena stolica, podrigivanje I učestali vjetrovi.

O čemu god bilo riječ, bebini napadi plača, tijekom kojih beba izgleda kao da je u agoniji, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kako možemo pomoći bebi? Trebalo bi poticati bebu da podrigne ili ispusti zrak iz crijeva. Trljanje leđa bebi, dok leži u krilu roditelja, može pomoći mališanu pri olakšavanju boli uzrokovanoj vjetrovima. Masiranjem leđa nakon što smo bebu postavili preko ramena također će pomoći bebi u oslobađanju od vjetrova. Uvijek je dobro imati pripremljenu gazu ili vatu bebe pri masaži često izbace i višak mlijeka iz organizma. Nakon što dobro podrigne ili ispusti vjetar, sigurno je da će se beba puno bolje osjećati.

_____________________________

David 2008.
Lena 2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kolike
13.3.2013 6:48:43   
cuba
user posted image  eto, sad znamo i to.

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu niky88)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kolike
10.6.2013 21:49:34   
FIGICA FIFINANKICA
nije ih puno imao,mislim da je za to zaslužan i Sab Simplex i posebne bočice born free

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kolike
10.6.2013 21:53:40   
Ella27
joj moj mali je imao strašne grčeve i to kroz cijeli dan, ne kao većina samo predvečer i to je prestrašno za bebu, a najviše za roditelje gledati te male bebice kako ih boli a ništa ne pomaže osim puno maženja i topline

(Odgovor članu FIGICA FIFINANKICA)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli odbijati svoju bebu od pelena?

Oznake

Sve najbolje!