|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 10:41:51   
njanja
Ne znam da li sam temu stavila na dobro mjesto i unaprijed znam da će biti svakakvih odgovora, komentara, čak mislim da će biti i rasprave user posted image  Opisati ću vam sestrino iskustvo pa vi recite svoje mišljenje.Unaprijed se DUBOKO ispričavam svim trudilicama jer mi nije nikakava namjera uvrijediti ih, ne mogu razumijeti, ali se trudim jer radim 7 godina sa kolegom koji ima curicu iz Maribora i opet pokušavaju pa djelomično znam kako to ide..... Uglavnom....Kada sma bila pred porod 11.06. su me smjestili u bolnicu i sestra mi je došla popodne u posjetu i rekla da je bila kod ginekologa....Željele smo zajedno biti trudne (ona ima curicu vitu, 7,5 god) pa su pokušavali cca 6 mj i zabrinula se i išla na pregled redovni i pitala dr da li je sve ok (tada je imala 35 god)...Dr joj je rekao da je ginekološki sve u redu i da joj vidi ovulaciju unutar 24-48 h, ali joj je rekao da ako još par mjeseci ne uspiju da će morati početi raditi pretrage...I onda joj je počeo sve objašnjavati....i objašnjavao, opisivao postupak...sve....nakon nekog vremena se zamislila i rekla mu je: DOSTA, ne morate više-ja sam svoju odluku donjela-imam doma zdravo prekrasno 5-godišnje dijete i ne želim sve ovo prolaziti....Ja sam sutradan rodila Jana, a ona je istu večer poslije slavlja ostala trudna i 9 mj nakon toga se rodila Frana.....Iako je bila jako željeno dijete, svejedno se zbog godina odlučila u  16 ili 18 tj,ne znam točno, na amniocinzezu, i bilo joj je jako teško, rekla je da se ne može ni veseliti bebi dok ne dobije odgovor i kaže da kad joj je dr rekla da je sve u redu da je plakala od sreće ko blesava......user posted image  Zašto ovo pričam??? Slažem se s njenim mišljenjem i divim joj se na tome. 

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 10:50:05   
ninolina
čovijek nije ni svjestan dok ne doživi nešto takvo...ja sam uvijek bila protiv pobačaja ali da mi se pokaže da nešto nije u redu išla bi na pobačaj...nakon četvero zdrave djece mislim da nebi bilo od mene fer da im uskratim sebe...jer bi briga za bolesnu bebu sigurno zaokupila cijelu mene...možda neodgovorno od mene jer sam ja odbila testove ali da je bilo ikakve sumnje ili nalaza koji upučuje na nepravilnost nebi dvojila...tražila bi druga mišljenja a onda odlučila

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 11:16:42   
Bebys
srecom ima DIVNIH I HRABRIH ZENA kao nasa MARIACHI....i ja joj se divim...

isto bih postupila kao i ona....a sve ostalo...ne zelim komentirati...jer nitko nema pravo igrati se sa zivotom..koji od boga dolazi ...i tu zavrsavam sa svakom raspravom...amen

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 11:39:45   
Zvonki
Nisam točno shvatila u vezi čega točno tražiš mišljenje? Ako je zbog amniocenteze, nemam ništa protiv. Tko želi, neka. Ja osobno nikad nisam pristala na nikakve testove što se tiče "normalnosti" djeteta. Samo bi se mučila u trudnoći ako bi saznala za neku "abnormalnost" i škodila bi bebi više nego da ne znam. Našoj Mariachi se divim na jakosti i sabranosti. Znam odakle joj user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 11:46:33   
njanja
IZVORNA PORUKA: njanja
DOSTA, ne morate više-ja sam svoju odluku donjela-imam doma zdravo prekrasno 5-godišnje dijete i ne želim sve ovo prolaziti....
 Zvonki, možda nisam bila jasna u svemu....O ovome....Jučer smo razgovarali o tome na temi o pobačaju....pa sada Marijači pa mi se sve skupilo i napisala sam svašta....možda je bilo dosta toga što se čitalo između redaka pa ako nisma bila jasna, da objasnim... ja sam mišljenja da se treba voditi računa o onome koga imaš doma i kakav će život za njih biti.....Ovo nije vezano za Marijači, njoj se divim i poštujem njenu odluku , iako bi napravila suprotno, ali zaista joj želim da joj Bog pomogne u svemu....Ovo je vezano i za sve trudilice koje doma imaju makar 1 dijete.... Ja znam da sam ja zahvalna na Janu i da želim 2. a da ga ne mogu imati, niti ja ne bi vrlo vjerojatno pokušavala ako bi time narušila kvalitetu Janovog i mog i suprugovog života.... I unaprijed sam se trudilicama ispričala na tom stavu....  

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 11:59:01   
tikica_69
Kvalitetu zivota smo si svi vec odavno unistili pocevsi od oneciscenog zraka, pa do toga da vise vremena provedemo sa sefom nego sa muzem i djecom.
Netko je spreman sve to prolaziti (mislim na drugo, trece ili peto dijete), netko nije. Ne smatram da imam losiju kvalitetu zivota zato sto se borim za jos jedno dijete. Sretna smo obitelj, financijski smo situirani, imamo prijatelje sa kojima se druzimo u slobodno vrijeme, a dio vremena odvojimo i za borbu za zeljeno dijete i ne vidim u tome bas nista sporno ni lose. Naprosto netko za to ima snage, netko nema. I svakom svoje veselje. No zaista se ne slazem da kvaliteta nasih zivota ovisi o tome jer ja to vjerojatno drugacije prihvacam. Meni je to nacin zivota i svakodnevnica i bas nitko ne pati zbog toga. Ni moj posao, ni moja obitelj. Cak smo kroz sve to i psihicki ojacali i puno toga u toj borbi me ojacalo i stvorilo od mene kvalitetniju osobu jer sasvim drugacije covjek prihvaca problem kad ga ima, nego kad samo razmislja o tome. Covjek ne zna dok ne okusi na vlastitoj kozi i to je definitivno istinita poslovica.


_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 12:35:57   
Tsmee
Moje je mišljenje da ipak treba razlučiti između dvije stvari - borbe za još jedno dijete i odluke da se rodi dijete s teškim anomalijama.

Da mi se ovaj puta ponovo dogodilo da ne mogu zatrudniti vjerojatno bih ponovo krenula na pretrage i "u borbu", no vjerojatno bih i prije odustala. Pokušala bih sama shvatiti kad ti naši pokušaji utječu na kvalitetu života nas kao obitelji i kada bih primijetila da je moja obitelj zbog toga uskraćena, prestala bih.

A što se tiče anomalija - evo ja sad luda čekam rezultate triple testa. Mislim da je sve u redu, sve upućuje na to, no ipak neću biti mirna dok to ne vidim crno na bijelo. Mariachi podržavam u njenoj odluci iako bih ja drugačije odlučila. No svatko zna što može i što želi.

I zato joj želim svu sreću ovoga svijeta. I da se ipak nekako sve okrene na dobro.


_____________________________

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 13:50:15   
Ninaa
Nisam baš shvatila o čemu baš točno želiš naše mišljenje, jel bi postupile ko tvoja sestra ili? Kao prvo ja bi napravila sve testove koje me pošalju kao što i jesam, e sad kad bi testovi pokazali nešto loše neznam kak bi postupila jel je to jako teška odluka i nadam se da je nikad neću morati ni donositi. Ne govorim o Down sindromu i nekim tak sličnim bolestima, nek stvarno o nekim jako teškim i velikim bolestima. S obzirom na životnu situaciju u kojoj se nalazimo i vezano i za moju šogoricu koja je isto bolesna, ak bi bila riječ o jako teškim bolestima vjerojatno bi potražila hrpu mišljenja. Nakon toga bi donijeli zajedno odluku i bez obzira na moju veliku vjeru vjerojatno bi bila ona druga. Znam što znači brinuti se za bolesnu osobu i od toga ne bi bježala, najviše bi me bilo strah kaj poslije kad mene ne bude. Mislim da bi to prevagnulo jel ne mogu biti sigurna da će ostati u dobrim rukama kasnije. Bez obzira na svu silnu ljubav i uz dužno poštovanje i nama je šogorica dosta velika briga i tko zna kak će to sve skupa završiti i ne bi htjela da netko od moje djece opet ima takvu brigu. mariachi poštujem tvoju odluku i hrabra je i drži se, Bog zna valjda zašto je to tako!

< Poruku je uredio Ninaa -- 30.4.2010 13:54:53 >


_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Zanima me vaše mišljenje
30.4.2010 15:09:12   
L.P.
Užasno veliki je grijeh napraviti pobačaj,ubiti ono što ti je Bog dao.Kada bih saznala da će mi dijete biti bolesno,iskreno zaista neznam šta bih učinila.Znam da bi se to dijete cijeli život mučilo zajedno s nama ali neznam dali bih mogla pobaciti.....bojala bih se Boga....Stvarno ne bih voljela ikada doći u takvu situaciju jer je to nešto iznimno teško i bolno,i stvarno mi je žao ljudi koji se moraju boriti s nečim takvim...to je velika patnja i tu čovjek nemože bit pametan...

_____________________________

Nina rodjena 12.11.2006,
braco Marko 7.4.2009.
braco Ivan 2.5.2010.

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Zanima me vaše mišljenje
1.5.2010 10:47:12   
zara13
svaka osoba ima pravo  na svoje mišljenje i svoj postupak i mislim da nije u redu osuđivati nekoga jer vjerujem da se ne nosi lako sa odlukom koju je donio.naša kolegica ima sina sada im 18 godina i zdrav je a htjeli su još jedno dijete i godinama nisu mogli imati išla je na par umjetnih oplodnji i uspijelo im je ,tad im je sin imao 8 godina ,dve mjeseca prije porođaja su joj rekli da dijete nema udove,niti ruke niti noge i da mu se pluča nisu razvila i da neće dugo živjeti nakon poroda,ona je rodila i dijete je bilo ok ,nakon par mj su skužili da nešto nij u redu ,mali nemože dignuti glavu niti,nemože jesti krutu hranu samo je na kašicama ,leži jer se nemože pomaknuti ,sada ima deset godina ,ona izgleda koda ima 60 godina .on je u svojoj sobi ,kad netko dođe kod njih netko mora biti sa njim u sobi jer čuje glasove i on počne zavijati(neznam kak bi to drukčije napisala )jer bi i on htio biti tamo.oni 24 sata moraju biti sa njim ,kakav život imaju oni,taj zdravi dečko nije imao djetinjstvo kakvo bi trebao imati,i sad budete rekli da je to sasvim ok?i rekli su im da će živjeti najviše do 15-te godine.meni bi ga bilo puno teže pokopati ga sa 15 godina nego napraviti ab dok ga nisi još upoznao.žao mi ga je jer nema ništa od života ,a vjerujem da je svijestan svega oko sebe.

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 10
   [Obrisani korisnik]
1.5.2010 10:55:00   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu zara13)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Zanima me vaše mišljenje
1.5.2010 11:27:46   
MILLA
polusestra od mm ima jednu vrstu dj. paralize....ima 25 godina,i još uvijek nije sposobna sama se za sebe pobrinuti kao što je npr. odlazak u wc ,skidanje,oblačenje....češljanje,pranje zuba...a da ne govorim o zapošljavanju,udaji i nekakvom samostalnom životu... njezina mama je sav svoj život podredila njoj. sve se vrti oko nje,da je se usreči,bude zadovoljna... odrekla se svega ,svog života,odlaska na kave,posao i ostalog radi nje. da ju je itko pitao prije svega toga da li bi ona to mogla ,sigurno bi mislila da ne.
drugo,kako smo opet u srodstvu i ja bila trudna, nikada nisam provjeravala da li če samuel biti "normalan" ...jednostavno nisam o tome razmišljala. daleko od toga da danas mislim "ne daj bože da je meni takav život...mislim,bilo kome" ali..ne bih provjeravala i sumnjala da li  je zdravo dijete koje nosim.


_____________________________

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Zanima me vaše mišljenje
1.5.2010 11:36:23   
anuska08
Moram reći da ni mene nisu morile sumnje da li je s mojomuser posted image sve u redu dok sam bila user posted image . No znam da sam odahla kad sam dobila uredne nalaze sa testiranja (ne mogu se sjetit kao se ono zove, prenatalni testuser posted image ) sa Medicinskog faksa (za Downov sindrom i još nešto), iako ni on nije 100% siguran. Jer stvarno mislim da nije sve ok s user posted image da ne bi rodila (no uvijek je dobro reći nikad ne reci nikad)

_____________________________

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Zanima me vaše mišljenje
1.5.2010 20:38:39   
crvenkapica
moze li meni netko reci   kakve veze ima ovo pitanje  sa potpomognutom oplodnjom?

potpisujem zaru i cvrcak......


_____________________________

3xAIH =0
2xIVF=0
3IVF = beta 6.3 znaci biokemijska :(
idemo opet u 11mj



(Odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Zanima me vaše mišljenje
12.5.2010 21:07:32   
Vector
Pretpostavljam se se pita da li su djeca koja su začeta MPO sklonija da se rode s nekom anomalijom.
da li je to stvarno tako... 

(Odgovor članu crvenkapica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Zanima me vaše mišljenje
12.5.2010 22:09:18   
novamama
nikada ne bih mogla pobaciti. za mene je to ubojstvo...pogotovo dijete sa posebnim potrebama koje me treba više od ičega...
normalne obitelji sa takvom djecom su redovito produhovljenije, otvorenije, sretnije, ispunjenije...naglašavam NORMALNE obitelji...

meni je isto embrio, zametak, fetus, 1-godišnjak, 15-ogodišnjak - to je živo biće, samo sa različitim potrrebama...u početku mu treba moja maternica za život, a u pubertetu savjeti o simpatijama...
i nikako ne mogu shvatiti olako odlučivanje ZA pobačaj...voljela bih da svi vi možete zaista shvatiti da je to jedan ŽIVOT, a ne mrvica od kruha koju streseš sa stolnjaka i zaboraviš na nju...to je ŽIVOTić mali, ni kriv ni dužan se našao u takvoj situaciji da se uopće pomišlja hoće li ga se riješiti ili neuser posted image ...

uvijek se rastužim na ovakve teme, kada vidim koliko odgovora ima u korist pobačaja, ali eto...jesam za izbor, ali sam uvjerena da bi svaka normalna žena nakon razgovora sa pravim osobama ipak odabrala zadržati dijete...

grlo mi se stislouser posted image

_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Vector)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Zanima me vaše mišljenje
12.5.2010 22:24:47   
lee
ja sam inače protiv pobačaja..ali znam kako je to imati nekog u obitelji kome treba pomoč ne velika ali treba i vidim da je to jako teško..jer se čovjek pita što če biti kasnije...neznam po meni je to jako teško jer bolesno djete zahtjeva puno brige patnje i novaca..nažalost to je istina koliko bila bolna i ružna..imam susjedu koja ima djete bolesno...znam kako joj je što sve prolazi...to nije lako..neznam da li bi ja to mogla...ali se divim istinksi ženama koje mogu to sve izdržati...

_____________________________

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Zanima me vaše mišljenje
13.5.2010 9:47:42   
njanja
odgovor Vectoru je da nije tvoja konstatacija točna, nego da li kada biste se trudili i trudile imati dijete i na kraju vidite da nešto nije u redu to napravite.... odgovor Novojmami (koju jako volim, ali moram komentirati) je da ne znam da li si upoznala ikad takvu obitelj ako kažš da su sretnije, ispunjenije. Od mame i tate prijatelji imaju sina sa DS i cijeli život ih poznam i znam kako im je, uz to otac je bio renomirani psihijatar. Oni da, žive normalno, svi obožavaju J., isto kao i mi, ali isto tako znam kolika je žrtrva i briga te mame, naročito od kada je njegov tata umro. On je 31-godišnjak sa ponašanjem 6-godišnjaka, a njegova mama ima već skoro 70 godina....Neću više o tome..... Još jedna stvar, užasno me nervira kada osuđujete pobačaj kao nešto što netko radi iz zabave, a istodobno ste mrtvi hladni na sex bez zaštite u stilu-ako se desi ok, ako ne ništa (govorim o onima koje nisu trudilice)....Ja daleko više osuđujem svakodnevni sex bez zaštite (kada ne planiraš dijete), nego pobačaj iz određenih razloga....

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Zanima me vaše mišljenje
13.5.2010 10:13:16   
sig
ja sam vjernik i cijela moja obitelj je vjernik.. i za mene je smrtni grijeh ubiti dijete! Ali bila sam u situaciji (u prošloj trudnoći) zbog komplikacija tijekom trudnoće... išla sam na duhovnu obnovu i tražila savjet jednog fratra kojem iz dubine duše vjerujem... i on mi je rekao; S, ako moraš birati između svog i djetetovog života ti MORAŠ odabrati svoj... stoga što će to dijete bez majke... a majka uvijek može imati drugu dijecu!! Na sreću mm nije morao izreći koju želi od nas dvije, imamo zdravu i predivnu djevojčicu... ali da sam protiv namjernog pobačaja jesam... odobravam ga samo kada ga i Crkva odobrava da se spasi život majke!!
A što se tiče toga da žene rode bolesno dijete... ja bih prihvatila i bolesno dijete... stoga što danas postoje ustanove i liječnici koji u svemu pomognu. Ima čak i Centri u kojima djeca sa DS uče samostalni život.... djeca tamo doslovno žive u suživotu sa sebi sličnom djecom, mladima i odraslima... imaju stalnu brigu med. osoblja i odgajatelja.... Stoga ja mislim da i to dijete ima pravo na život!!

_____________________________

imam dvije ljepotice jedna ljepša od druge

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Zanima me vaše mišljenje
13.5.2010 21:52:32   
Vector
ja imam jedno dijete dobiveno prirodnim putem. zivo i zdravo. da li bi napravila pobačaj - ne znam i ne dao Bog da se nađem u toj situaciji. ali bolesno dijete zahtjeva puno odricanja, i ja i mm bi bili spremni i na to, ali imamo li pravo (jednom kada nas ne bude) sve to prenijeti na naseg sina, sto bi tada bilo s tim djeteteom.
to je uzasno teska situacija i Boga molim da nas se sto manje ili jos bolje nitko ne ne nađe u toj situaciji. moja prijateljica ima sina autistu - gledam svaki dan kroz sto prolaze ona, muz i drugi sin.
inace sam protiv pobačaja - ali u ovoj situaciji ???




(Odgovor članu sig)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Zanima me vaše mišljenje
13.5.2010 22:14:26   
Anoniman
ne znam traži li se na ovoj temi i moje mišljenje user posted image  - svi ga već znate...

na umjetnu oplodnju ne bih išla, ne zato što imam troje djece... jer nakon prve trudnoće nam druga nije došla baš onako brzo kako smo mi htjeli... ali je došla nakon duge i ustrajne molitve. I treća, odmah nakon druge user posted image

Ovo dijete koje nosim je potpuno u Božjim rukama i sve sam solucije promislila i prihvatila! Ali još uvijek imam pravo moliti za ozdravljenje i to činim. Bog neka odluči što i kako će biti. On je ovo dijete u meni stvorio i On najbolje zna...

Kategorički sam odbila pobaciti, jer ja nisam gospodar života i smrti.

Svako dijete, zdravo ili bolesno jest blagoslov i treba biti na izgradnju obitelji kojoj je darovano. Što će biti sutra, mi ne možemo znati, ne znamo koliko dugo ćemo živjeti, znamo samo da odluke koje donosimo danas trebaju biti prave, da bi nam sutra bilo blagoslovljeno. A svoje sutra ne želim graditi na tuđoj smrti.

(Odgovor članu Vector)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Zanima me vaše mišljenje
15.5.2010 21:36:18   
crvenkapica
Još jedna stvar, užasno me nervira kada osuđujete pobačaj kao nešto što netko radi iz zabave, a istodobno ste mrtvi hladni na sex bez zaštite u stilu-ako se desi ok, ako ne ništa (govorim o onima koje nisu trudilice)....Ja daleko više osuđujem svakodnevni sex bez zaštite (kada ne planiraš dijete), nego pobačaj iz određenih razloga



slazem se........


_____________________________

3xAIH =0
2xIVF=0
3IVF = beta 6.3 znaci biokemijska :(
idemo opet u 11mj



(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Zanima me vaše mišljenje
16.5.2010 9:57:24   
novamama
IZVORNA PORUKA: crvenkapica

Još jedna stvar, užasno me nervira kada osuđujete pobačaj kao nešto što netko radi iz zabave, a istodobno ste mrtvi hladni na sex bez zaštite u stilu-ako se desi ok, ako ne ništa (govorim o onima koje nisu trudilice)....Ja daleko više osuđujem svakodnevni sex bez zaštite (kada ne planiraš dijete), nego pobačaj iz određenih razloga



slazem se........



odakle ste zaključile da smo mrtve hladne na sex bez zaštite?

mene čudi kako više osuđujete to nego pobačajuser posted image

_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu crvenkapica)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Zanima me vaše mišljenje
16.5.2010 10:00:45   
Bebys
jer predpostavljam....oni koji ne zele bebu....a vode spolni odnos bez zastite...samtra ocito jako neodgovornima...i bezobraznima jer im je BITAN UZITAK....a ne ubistvo iza toga...mislim tako nekako...neznam...

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Dudica.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!