|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Magareće mlijeko
25.2.2011 12:43:00   
mamicaa
Magareće mlijeko

Grci su ga smatrali odličnim lijekom, a Rimljani luksuznim pićem. Ono ima revitalizujuće djelovanje na cijeli organizam. Veoma je efikasno kod problema kože, za jačanje imuno sistema, za oporavak i protiv kroničnog umora. Magareće mlijeko je po sastavu najsličnije majčinom. Ova činjenica je posebno značajna za novorođenčad, budući da ne izaziva alergije za razliku od kravljeg. Takodjer sadrži šezdeset_ puta više vitamina C nego kravlje i budući da ima vitamina A,D i E i da je bogat izvor kalcija i fosfora čini ga zaista nutricionističkim zlatnim rudnikom. Mlijeko, takođe sadrži imunoglobulin, protein koji ojačava imuni sistem i čini ga savršenim pićem za prevenciju protiv virusnih i bakterioloških agresora. Preporučuje se pacijentima pod kemoterapijom, kod plućnih bolesti, astme, bronhitisa i suhog kašlja.

Analiza magarećeg mlijeka

Magareće mlijeko, zajedno sa kobiljim, najsličnije je humanom mlijeku, sa niskim udjelom lipida i visokim udjelom laktoze.
Sastav magarećeg, kobiljeg, humanog i kravljeg mlijeka (g/100 g)

magareće kobilje humano kravlje
pH 7.0 – 7.2 7.18 7.0 – 7.5 6.6 – 6.8
proteini 1.5 – 1.8 1.5 – 2.8 0.9 – 1.7 3.1 – 3.8
lipidi 0.3 – 1.8 0.5 – 2.0 3.5 – 4.0 3.5 – 3.9
laktoza 5.8 – 7.4 5.8 – 7.0 6.3 – 7.0 4.4 – 4.9
ostalo 0.3 – 0.5 0.3 – 0.5 0.2 – 0.3 0.7 – 0.

Mlijeko sadrži mnoštvo masnih kiselina te vitamina A, C, E, F. Zahvaljujuči takvom sastavu mlijeko učinkovito djeluje na suhu kožu i bore, daje koži napetost, regenerira ju, sprječava starenje.

Vitamin A pomaže u obnavljanju stanične membrane, te pomaže koži da se regenerira uz efekt smanjenja starenja kože.

Vitamin C igra anti-oksidativnu ulogu, usporava process starenja i ubrzava mehanizme zacjeljivanja.

Vitamin E je primarno anti-oksidant koji usporava starenje kože i osigurava stabilnost stanične strukture.

Izvor: eurolactis.com
Magareće mlijeko
Posljednjih godina sve više raste zanimanje za magareće mlijeko, budući da se prema sastavu i zdravstvenim ućincima pokazalo pogodnim nadomjestkom za kravlje mlijeko u preosjetljive djece. Osim toga dobar je supstrat za rast probiotičkih bakterija i sadržava značajnu količinu lizozima i laktoze. Visok sadržaj laktoze čini ovo mlijeko ukusnijim, atakođer je osigurana i bolja resorpcija kalcija što je od primarne važnosti za proces minaralizacije kostiju.

Magareće mlijeko sadržava veće količine linolne i linolenske kiseline, koje između ostaloga mogu ublažiti simptome atopičnog dermatitisa. Količina minerala približna je onoj u majčinom mlijeku, osim većeg udjela kalcija i fosfora. Sadržaj bjelančevine je nizak pa ne predstavlja opterećenje za bubrežne funkcije. U sastavu bjelančevina znatan udio zauzima već spomenuti lizozim, prirodna antimikrobna tvar koja razara bakterijske stanične membrane, pa stoga ovo mlijeko na tom principu može u dojenčadi sprječavati crijevne infekcije.

Lizozim ima i druge fiziološke funkcije, uključujući inaktivaciju nekih virusa, imunoregulacijsku aktivnost, protuupalno i protukancerogeno djelovanje. Količina druge antimikrobne tvari – laktoferina, dvostruko je veća nego u kravljem mlijeku. Osim lizozima i laktoferina tu su i ostale tvari s antimikrobnim djelovanjem – laktoperoksidaza, imunoglobulini i slobodne masne kiseline, pa ne čudi da se u magarećem mlijeku nalazi razmjerno mali broj bakterija.
Omega 6 i Omega 3 masne kiseline

Poremećena ravnoteža između omega-6 i omega-3 masnih kiselina u krvi, od kojih se stvara čitav niz izuzetno značajnih ljudskih hormona, jedan je od najsnažnijih utjecajnih elemenata na kakvoću života čovjeka zbog mogućeg razvoja čitavog niza akutnih i kroničnih bolesti.

Masne kiseline su sastavni dijelovi molekula masti i ulja. Prema strukturi molekula one mogu biti zasićene i nezasićene u odnosu na atome vodika. Kod nezasićenih masnih kiselina u molekulama manjkaju atomi vodika u parovima, dok je kod zasićenih struktura molekule potpuno popunjena atomima vodika. Na mjestima manjkajućih parova atoma vodika stvara se u molekuli dvostruka veza između atoma ugljika.

Ljudskom organizmu je za njegovo normalno funkcioniranje neophodan čitav spektar nezasićenih masnih kiselina, jer su one same sastavni dio organizma (membrane stanica, razni hormoni i enzimi). Najveći dio tog mnoštva potrebnih nezasićenih masnih kiselina stvara organizam sam, ali su mu za to potrebne sirovine. Te sirovine su zapravo esencijalne masne kiseline, koje je neophodno unositi u organizam izvana putem hrane i bez kojih nije moguć život. Ljudskom organizmu su potrebne samo dvije esencijalne masne kiseline: linolna masna kiselina (LA) iz skupine omega-6 masnih kiselina i alfa linolenska masna kiselina (ALA) iz skupine omega-3 masnih kiselina.

Brojne istraživačke studije pokazuju, da češća uporaba omega-3 masnih kiselina u obliku EPA (eikozapentaenske kiseline) u terapijskom djelovanju dovodi do značajnijeg smanjenja rizika bolesti krvožilnog sustava. Njihov višestruki učinak pripisuje se sljedećim djelovanjima:

* Antitrombotskom djelovanju (protiv zgrušavanja krvi)
* Antivazokonstriktivnom djelovanju (protiv sužavanja krvnih žila)
* Antihipertenzivnom djelovanju (protiv visokog krvnog tlaka)
* Antiaritmijskom djelovanju (protiv aritmije srca)
* Protuupalnom djelovanju (sprečavanjem upalnih procesa u arterijama i stvaranjem plaka).

EPA masne kiseline smanjuju aterosklerotske promjene, te bitno smanjuju rizik od prvog infarkta i moždanog udara. Također, pozitivno djelovanje EPA masnih kiselina na zdravlje čovjeka očituje se na čitavom spektru raznih akutnih i kroničnih bolesti, kao što su brojne alergije, artritis, te razne vrste upalnih procesa.

Ravnoteža nezasićenih masnih kiselina u organizmu ključan je element održanja povoljne ravnoteže hormona i zdravog života.


< Poruku je uredio Ruža -- 25.2.2011 14:10:24 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Magareće mlijeko
25.2.2011 16:21:59   
Bebys
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu mamicaa)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Magareće mlijeko
25.2.2011 18:43:23   
mamicaa
Malo korisnih informacija!

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Magareće mlijeko
25.2.2011 21:43:21   
cuba
IZVORNA PORUKA: mamicaa

Malo korisnih informacija!

Koje uvijek dobro dođuuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu mamicaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Magareće mlijeko
1.3.2011 13:39:00   
mamicaa
Pa da to da mnogi ne znaju o koristi i djelotvornosti magarećega mlijeka potaklo me da napišem i objavim ovaj članak, a još sam više ostala iznenađena da ima onih koji niti ne znaju da se Magareće mlijeko pije!!!!

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 5
   [Obrisani korisnik]
1.3.2011 15:16:20   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu mamicaa)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Magareće mlijeko
2.3.2011 12:54:51   
mamicaa
Hehe ima mojih oglasa po svuda.....

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Magareće mlijeko
14.3.2011 14:52:59   
mamicaa
Evo jedan zanimljivi članak o terapiji s životinjama.

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1940/

Počelo je s konjima

Iako su se istraživanja o ljekovitom utjecaju životinja počela provoditi tek od osamdeset_ih godina 20. stoljeća, terapija uz pomoć životinja potječe iz 18. stoljeća, kad je terapijsko jahanje ili hipoterapija korišteno za popravljanje tjelesnog držanja, održavanje ravnoteže, poboljšanje koordinacije i liječenje problema sa zglobovima. Uz te tjelesne učinke, primijećeno je da hipoterapija navodi ljude da se osjećaju vrjednijima i sposobnijima jer su pacijenti u sedlu bili oslobođeni "okova" invalidskih kolica i štapova. I danas se konji koriste kao dodatak psihoterapiji, da pomognu pacijentima povećati snagu svog ega, samopouzdanje i snalaženje u društvu
.


< Poruku je uredio mamicaa -- 14.3.2011 14:53:35 >

(Odgovor članu mamicaa)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!