|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dječja štednja
26.9.2011 23:44:43   
Teabu
Voljela bi otvoriti štednju za maloga, ima 2 mjeseca. Ali ne bi nikakvu stambenu niti tako nešto jer ne želim da mi stižu uplatnice svaki mjesec, nego da koliko imam uplatim svaki mjesec. Nekad bi 100kn, a nekad 400-500kn.. pa me zanima da li netko zna u kojoj banci je najbolja ?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Dječja štednja
26.9.2011 23:47:34   
pepeljuga
Ja imam u zabi njihovu pcelicu al mislim da ti je to svugdi slicno. Jedino moras paziti ako budes tila dizati lovu da od lani nesmijes dignuti misecno vise od 900 kn( NISAM SIGURNA U TOCAN IZNOS), ako zelis sve dignuti moras ici po neku potvrdu u centar za socijalnu skrb.

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 2
27.9.2011 7:58:37   
Teabu
Voljela bi da nemogu dignuti jer ipak je to štednja za malog..a poznavajući sebeuser posted image ...nenznam kakve su kamate i da li se to isplati tako

25.7.2011---->JAN<----mamimo zlato najveće

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 3
27.9.2011 13:36:07   
BUMBI
D ima Hypo limač štednju,ali već mu dugo nismo ništa uplatiliuser posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 4
27.9.2011 13:49:15   
modesty blaise
Draga moja NIJEDNA štednja se ne isplati...ak malo bolje sagledaš tak ti novac samo gubi na vrijednosti i propada...ak imaš mogućnosti radije mu kupuj dionice...jednu po jednu i prati...na njima još i zaraditi možeš a i uvijek ih prodati ako zagusti...
ljudi koji se bave bankarstvom i ulaganjima uvijek će ti reči da je najgore novce držati u banci, uvijek će ti savjetovati da radije u nekam uložiš....
a ti sad vidi....

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 5
27.9.2011 17:00:18   
Teabu
ja se baš ne kužim u dioniceuser posted image

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 6
27.9.2011 20:01:46   
zara13
mi smo našoj isto otvorili u erste medo štedo plačaš koliko hoćeš i to je oročeno na 5 god i onda kad istekne možeš opet oročiti

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 7
27.9.2011 22:58:01   
beba_B
Cao. Ja mislim da je štednja odlična stvar. I ne moraš uplaćivati stambenu točno po uplatnicama mjesečno jer te nitko neće vući za rukav zbog toga. To nije životno osiguranje koje MORAŠ mjesečno uplaćivati. Dobra stvar stambene štednje je što možeš iskoristiti pravo svakog od nas koji uplaćuje, a to su državna poticajna sredstva u iznosu od 750Kn na max 5000Kn uplate godišnje. Stambenu štednju koju otvoriš na ime djeteta roditelj smije koristiti u svrhu poboljšanja životnih uvjeta djeteta, za razliku od ovih ostalih dječjih štednji (Pčelica u Zabi, Medo Štedo u Erste, Buba Špara u Raiffeisenu) gdje ne možeš tako lako.

Prednost tih dječjih štednji je što zaista imaju "dobru" kamatu naspram standardnih bankovnih štednji. (Pčelica mislim oko 3-4%).

Razlog zašto su banke ukinule mogućnost podizanja tih novaca koji se uplaćuju na dječje štednje prije isteka roka je naravno zloupotreba. Ljudi bi zbog dobre kamate uplaćivali po 10, 100 tisuća kuna i ostvarivali velike dobiti na račun djeteta.

Uglavnom, mi smo otvorili i PSŠ koju ćemo plaćati na 5 godina i po isteku iskoristiti novce (uz DPS) za uređenje nečega u stanu.
I otvorili smo joj Pčelicu na koju joj planiramo stavljati ako i koliko još budemo mogli uz to, npr. novce koje dobije od baba/dida za rođendane, i slične prigode, pa koliko se skupi. Na to ona ostvaruje pravo za svoj 16. rođendan.

A što se tiče dionica, ako nemaš pravog savjetnika - bolje ti se ne upuštat u takvo nešto sama na svoju ruku. Postoji cijela znanost oko toga, i naravno ljudi koji se time ozbiljno bave.
Ko voli, nek izvoli! user posted image

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 8
27.9.2011 22:59:12   
beba_B
P.S. I nisam ekonomist, i ne radim u banci... user posted image

(Odgovor članu beba_B)
Neposredna veza do poruke: 9
27.9.2011 23:07:21   
Bebač i ja
najisplativija je stambena štednja(po kamatama u vidu poticajnih sredstava)....

(Odgovor članu beba_B)
Neposredna veza do poruke: 10
5.10.2011 6:29:50   
Teabu
IZVORNA PORUKA: beba_B

P.S. I nisam ekonomist, i ne radim u banci... user posted image

hahauser posted image hvala ti.

(Odgovor članu beba_B)
Neposredna veza do poruke: 11
5.10.2011 12:48:12   
ROZI
Teabu,ja imam štednju za djecu u Hypo i uplatiš koliko možeš i ne moraš svaki mjesec,kada imaš uplatiš,kada nemaš ne uplatiš user posted image .
Evo ja sam na porođajnom pa jako rijetko uplačujemo user posted image .

Dragi moji anđeli!

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 12
5.10.2011 17:07:46   
seraphyme
ja radije u čarapu pa pod madracuser posted image user posted image user posted image

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu ROZI)
Neposredna veza do poruke: 13
5.10.2011 17:12:14   
jagodicabobica
IZVORNA PORUKA: Teabu

ja se baš ne kužim u dioniceuser posted image

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 14
5.10.2011 19:58:08   
Teabu
IZVORNA PORUKA: seraphyme

ja radije u čarapu pa pod madracuser posted image user posted image user posted image

sigurnije je to nego bankauser posted image

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 15
5.10.2011 20:54:54   
seraphyme
ma ja sam očajna mama, koliko je micek dobio love za babinje i to, ja kupila novi prozor i balkonska vrata u njegovu sobu. stara bila u raspadu. zdravlje mi njegovo bolja investicija user posted image  sveki me htjela objesit za jajauser posted image

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu Teabu)
Neposredna veza do poruke: 16
6.10.2011 19:21:26   
beba_B

IZVORNA PORUKA: seraphyme

Da, umjesto kamate, namnoži se prašina... user posted image user posted image još ako moljci izgrizu čarapu, ode lova! user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 17
6.10.2011 19:22:08   
beba_B

IZVORNA PORUKA: Bebač i ja

najisplativija je stambena štednja(po kamatama u vidu poticajnih sredstava)....

Slažem se. user posted image

(Odgovor članu Bebač i ja)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!