|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vježbanje..kako,šta,koliko?
13.5.2008 12:36:51   
ivana0015
drage moje trudnice,a i one koje to nisu...koje vježbe su za nas dobre? ja sam neiskusna u tome svemu i iskreno strah me bilo šta vježbati jer neznam da li smijem. neki dan sam komentirala da ću si kupiti bicikli,na to sam odmah dobila par savjeta kako mi i nije baš pametno baviti se tim "sportom" u trudnoći...
kako da se ne opustim previše i što mi je najbolje da ostanem u kondiciji tjekom trudnoće (naravno osim šetnje koju svi preporučuju..)

< Poruku je uredio anaxx -- 1.7.2011 12:08:41 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
13.5.2008 12:55:50   
cokolada
ja u trudnoci nisam vjezbala jer sam morala mirovati, ali moja prijateljica je isla na gimnastiku za trudnice, vjezbe koje te pripremaju za laksi porod i sl., bila je jako zadovoljna. Ako si u Zg, to ti se nalazi kod Doma zdravlja u Runjaninovoj (ulica u produzetku), nisam bila osobno vec znam preko nje.

(Odgovor članu ivana0015)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
14.5.2008 12:07:53   
ivana0015
to je prednost velikoga grada...kod mene ima samo joga što mislim da bi mi bilo dobro,al i tu opet neznam dal smijem sve vježbe raditi ili najbolje reći instruktorici pa da ona odredi šta smijem a što ne..

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Brisano sporočilo]
15.5.2008 0:51:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu ivana0015)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
15.5.2008 9:31:18   
tina1602
moram pronaći, vidjela sam u jednom časopisu vježbe za trudnice.ali mislim da sam pročitala da ne smiješ voziti bicikl... bazen ti baš ne preporučam, jer tko zna kada oni mjenjaju vodu, zbog infekcija.. prošlo ljeto ja sam bila trudna i trebali smo ići na more i moja gin. je rekla niti slučajno, da mogu dobiti neku infekciju, onda je MM nazvao gin. što me porađao rekao je da mogu ići samo da puno ne budem na suncu i u vodi, tako sam ja provela dane koje uopće nisam bila u vodi. 

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
15.5.2008 13:48:31   
ivana0015
šmrc....a tako se veselim moruuser posted image
a ništa,šešir na glavu i u hlad. ma i ja mislim da mi je to najpametnije-dragog pod ruku i polako u šetnju jer stvarno me strah išta isprobavati.....bit će vremena za vježbanje kad rodim.
da netko negdje vodi nekakve vježbe opuštanja (kod mene u gradu) onda da,a ovako...

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
29.5.2008 8:11:58   
tomi
pa ja ne znam baš za bicikl, ja sam u 10 tjednu i vozm ga svaki dan na posao. Naravno ne divljam većuser posted image onako polako. Negdje sam pročitala da ako se majka do trudnoče bavila sportom ,može nastaviti vježbati i u trudnoči, naravno ako je s njom i bebom sve uredu. AKO DO TRUDNOČE NISI INTENZIVNO VJEŽBALA, NE PREPORUČA SE SADA KRENUTI.
isto tako odi na youtoube i upiši vježbe za trudnice imaš zgodnih savjeta i vježbi , pa ćeš procjeniti da li ih možeš raditi il ne. Puno se kreći i od svega polako i umjereno.to je najvažnije.user posted image

(Odgovor članu ivana0015)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
29.5.2008 11:09:47   
mirna
Cure nešto o tome imate i na RR: ovdje ili ovdje.

Budite aktivne do kraja (ako nemate rizične trudnoće), lakše ćete roditi.user posted image

(Odgovor članu tomi)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
29.5.2008 11:31:57   
anne
I u prvoj trudnoći i sad sam morala mirovati zbog krvarenja. Kad je prošla kriza doktorica mi je dopustila vježbanje. Nije istina da se ne smije početi vježbati u trudnoći ako prije nisi. Korisno je i početi vježbati, ali manjim intenzitetom. Vježbanje je dobro i za majku: ima više energije, razgiba se pa su bolovi u leđima i grčevi u nogama manji, probava je bolja, a i nakon poroda se prije vratiš na staru kondiciju i liniju. Bolje je i za bebu jer je opskrbljenost kisikom bolja.
Za vas koje ste iz manjeg grada postoji knjiga Vježbe za trudnice. Ja vježbam po njoj iako sam iz Zagreba i to mi je bolje, mogu kad hoću i koliko hoću. Može se kupiti u knjižarama i preko interneta. Toplo je preporučam.

_____________________________

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
10.6.2008 12:16:06   
pcelica
uh ovo je teško pitanje... mislim da sve ovisi o tipu žena.... ima dosta knjiga točno o ovome i specijalizirane strane baš za to...

evo ja bi preporučila trbušni ples.... naravno izbjegavajuču kontrakcije trbuha. trbušni ples je dobar zbog razgibavanja zdjelice i stvaranja mišica na ostalim mjestima.

pročitala sam da hodanje brzo , pilates i joga i plivanje su izvrsni.. čak ima i knjiga o jogi i pilatesu isključivo za trudnice-....

preporuka svim trudnicama da si nabave loptu za pilates pa malo hopšu na njoj... em ce vam kraljeznica doci u prirodan polozaj i lakše je sjedit na njoj...

ja sam cijeli život u sportu..nažalost borilačkom..pa sam te sportove trebala obustavit...jer je važno da se beba ne povrijedi..jer u svim kontaktnim sportovima može doći do povreda....

kod sebe doma napravila sam malu radionicu trbušnog plesa pa dolaze cure.. naravno pazim na sebe a one me prate jer su pšočetnie..i mrak uživamo.....user posted image

(Odgovor članu ivana0015)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
21.8.2008 12:40:36   
scarlet
Da li netko zna di se u Rijeci održavaju vježbe za trudnice ili još bolje Yoga za trudnice? Tražila sam po internetu ali nigdje ne mogu naći za Rijeku.

(Odgovor članu pcelica)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
21.8.2008 12:49:32   
koka
Mislim da bi ti tu Njanja pomogla, ona je iz Rijeke i možda zna. Navečer nam dolazi u posjetu pa će ti odgovoritiuser posted image user posted image .

(Odgovor članu scarlet)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
21.8.2008 13:01:41   
scarlet
Hvala puno koka, najbolja si!

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
29.8.2008 8:59:34   
Krky
Ne vjerujem da vježbe bilo koje vrste, naravno ne baš sportska natjecanja i forsiranje do krajnjih granica, može naštetiti normalnoj trudnoći. Ja, npr. nisam nimalo sportski tip, ali sam u 4. mj. ove godine prvi put u životu krenula u teretanu na skidanje kg i da dođem malo u formu nakon 3. trudnoće. Nakon dva mjeseca đipanja po orbitreku i raznim spravama odem dr-u koji mi kaže da sam upravo toliko trudna. Baš sam onda vidjela trudnicu sa škembicom cca 5 mj. kako uredno orbitrekira i to brže od mene, pa sam se pitala smiju li to trudnice Nisam nikad išla na trudničke vježbe, ali sa svim malcima u škembi, i ovim sada, "vježbam" farbanje zidova, preuređenje sobe, ribanje podova iz raznih položaja, a s twinsićima u trbuhu sam (uspomoć većih malaca) premještala ormare. Zar su vježbe u teretani, ako su umjerene, agresivnije od ovakvih stvari?! Iako ne bih baš preporučila veća naprezanja, zaista mislim da normalnoj trudnoći ne mogu naštetiti. Naravno tempo nije isti, svako malo bar kratki odmor, a kod najmanjih bolova odustat od takvih ludosti.

_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu scarlet)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
2.9.2008 12:53:01   
Mrvna
Za rođendan sam dobila loptu i Vježbe za trudnice, a kako bih nadoknadila nedostatak društva, sljedeći tjedan krećem na fitball. Čula sam se s voditeljicom koja je i sama nedavno rodila i rekla je da nemaju službeni prilagođeni program za nas trbušaste ali da mi preporuča fitball i pilates - kad budu zahtjevnije vježbe ili ja u kasnijoj trudnoći, ona će mi reći "ovo preskoči" ili "ti to radi ovako". Probaj se malo raspitati.

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
27.11.2008 8:24:14   
kopriva007
Mislim da je najbolje plivanjeuser posted image

(Odgovor članu ivana0015)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
3.4.2009 10:53:34   
zlato_tatino
Vježbam 3 puta tjedno po knjizi Snježane Vojvodic S. Knjiga Vjezbe za trudnice,super stvar.

(Odgovor članu kopriva007)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
4.5.2009 9:16:48   
elina
Najbitnija mi je setnja!Skoro svaki dan propjesacim 4 kmuser posted image ,to mi je obicaj i od prije trudnoce,a i sad mi super dode!Onako brzi hod ne lagana setnja i to mi je super,a ako je ruzno vrijeme onda radim neke vjezbice rastezanja,naravno umjerene i primjerene trudnoci!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu zlato_tatino)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
19.10.2009 23:17:21   
Zani
vježbala sam oko 11 vježbi iz one knjige vježbe za trudnice, odabrala sam si neke za cirkulaciju, jačanje mišića stražnjice,bedara, dna zdjelice,svaki dan i rezultati su se vidjeli! Uz to sam puno šetala i bilo mi je sasvim dovoljno!

(Odgovor članu elina)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
3.11.2009 9:25:33   
komarac1
Jel zna netko koju dobru vježbu za išijas? Uklještilo me, ne mogu se pomaknut!user posted image user posted image

(Odgovor članu Zani)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
9.1.2010 19:47:27   
happy future mum
mislim da se ne bi trebala puno biciklizirati zbog opasnosti od ozljeda, jer nikad ne znaš, zlo se ne rađa za godinu. Inače, ja preporučujem jogu i pilates, ako imaš loptu to ti je super i za leđa i za sve, meni pomaže, iako nemoj pretjerivati, pazi se naglih pokreta. Pazi ne vene, odmaraj noge, lagane vježbe istezanja, opuštanja, prosurfaj po netu, ima korisnih savjeta. i da, meni neki preporučuju sex kao dobra aktivnost u trudnoći, ali bez nekih eshibicija user posted image user posted image

_____________________________

11.4. 2010, voli mama svoga malenog anđela najviše
24.6.2011., dolazi nam braco

(Odgovor članu komarac1)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
9.1.2010 19:54:40   
zaba
glasam za loptu user posted image

_____________________________

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

(Odgovor članu happy future mum)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
15.1.2010 14:29:05   
adryosijek
imam jedan problem pa me zanima dal je iko imao istiuser posted image svaki  dan me vataju neki bolovi medu nogama ko da sam jahala konja 24 satauser posted image u 26 sam tjednu pa me malo cope jajnici pa . 2 sata dok se namjestim kako spavat sve me zulja te stomak .neznam kako je najbolje lezat za mene a i za bebu
lezala sam na boku pa se beba spustila na tu  stranu stomaka uz krevet sve me uplasilo user posted image .stvarno neznam kako lezat dok nerodim na boku ili na ledima.user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu zaba)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
15.1.2010 14:37:10   
evanda
Mislim da je najbolje da ležiš na desnom boku ( mada nikad nisam pitala zašto mora biti baš desni), a nikako na leđima, a to što te boli je normalno i samo je znak da usporiš i počneš više odmarati 

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: vježbanje..kako,šta,koliko?
15.1.2010 16:17:03   
anuska08
Dobro došla!!

Kažu da je na boku najbolje spavati zbog djeteta, a sad ovisi o tebi kako ti je lakše. Ja na leđima nisam nikako mogla zbog jer mi je beba pritiskala ostale organe i to mi je bilo grozno u zadnjim danima trudnoće.



Sad vidim da je ovo pitanje pod temom vježbanjeuser posted image user posted image

< Poruku je uredio anuska08 -- 15.1.2010 16:18:29 >


_____________________________

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!