|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uopce ne kuzim plan prehrane!Pomoc cure!
2.7.2009 14:15:11   
Buden
Ovako Leo ima sada 6 mjeseci,poceli smo io 5 mjeseca uvoditi kasice i nastavila sam dojit.sada-vec tjedan dana preko dana dojim 1 put i stalno preko noci.Htijela bi prestati dojiti(pr.razlozi) polako ali ne znam kako onda treba davati mljeko(davala bi mu adaptirano) i koliko i da li uopce trebauser posted image ...user posted image user posted image

Zapravo uopce ne kuzim kak treba izgledti plan prehrane djeteta starog 6-7mjeseci ako ne dojim!user posted image user posted image

Leo 18.01.2009.
04:28h
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Uopce ne kuzim plan prehrane!Pomoc cure!
2.7.2009 14:19:18   
Thea
Moj ima 5 mjeseci.Od mjesec dana starosti nije na sisi.Ujutro oko 9 popije 15-200 ml mlijeka(kravljeg),oko13 -13:30 voćnu kašicu ili juhicu s povrćem(jabuka-banana-petit keks ili pileća juhica-karfiol-mrkvica) a onda tek oko19 flašica mlijeka 200 ml.. I kad zaspi oko 23 sata si malo još popije mlijeka oko 150 ml.....

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu Buden)
Neposredna veza do poruke: 2
2.7.2009 14:20:56   
dami
I ja sam svojo davala kravlje mlijeko 3.8 ali razrijeđeno.

Mirko 06.12.1992
Darija 20.02.2008

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 3
2.7.2009 14:23:15   
koka
Prošavrljaj malo po forumu ima dosta o tome več pisano...a sa 6 mjeseci kao dohranu možeš mu uvesti, jabuku, mrkvicu, krušku...a s adaptiranim mlijekom ujutro bi trebao, popodne i pred večer...neznam šta da ti kažem, za prestat dojit moraš postepeno...mi preko dana samo jednom cicamo al po noći i do 3x user posted image ne pitaj zašto ni kako..

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

(Odgovor članu Thea)
Neposredna veza do poruke: 4
2.7.2009 14:24:09   
anaxx

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 5
2.7.2009 14:24:45   
koka
Ja nisam za kravlje dok su tako mali, al odluči sama..sad ću ti nači par linka

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Uopce ne kuzim plan prehrane! Pomoc cure!
2.7.2009 14:27:01   
mirna
Da ti još ja napišem: kravlje mlijeko se ne preporuča do prve godine starosti. Na tebi je naravno da li ćeš se držati stručnih preporuka ili ćeš eksperimentirati na djetetu.

Što se tiče prehrane: Možeš si pomoći s Kalendarom razvoja djeteta gdje ti točno za svaki mjesec piše, što dijete smije jesti i koja količina mlijeka mu je potrebna. Link:

http://www.ringeraja.hr/kalendar_razvoja_djeteta/5-mjeseci.html

Općenito trebaš svaki obrok dojenja nadomjestiti s adaptiranim mlijekom uz naravno uvođenje dohrane. O dohrani smo već puno pisali, a neke stvari možeš pronaći i ovdje:

http://www.ringeraja.hr/prehrana-bebe_3&25.html

Važno je da namirnice uvodiš postepeno i da odabireš one koje su dozvoljene za određenu dob.

< Poruku je uredio mirna -- 2.7.2009 14:28:03 >

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 7
2.7.2009 14:27:51   
koka
http://www.ringeraja.hr/forum/Dojenje_%3A_Formula/m_60430/tm.htm ovdje ima nešto.... http://www.ringeraja.hr/kalendar_razvoja_djeteta/od-1-do-4-tjedna/dojenje-i-dohranjivanje-formulom_3.html ovdje ....

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 8
2.7.2009 14:28:32   
koka
Mirna je bila brža user posted image

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 9
2.7.2009 14:30:23   
Thea
Mirna ja ne ekperimentiram s djecom.....

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 10
2.7.2009 14:33:08   
ejmama
Ja nisam dojila pe je to išlo ovako ujutro čisto mlijeko Bebimil, poslije malo voća, onda za ručak uvijek juhica teleća ili pileća s povrćem koje imam Skuhala bi juhe npr. za 2 dana i onda bi spremila jedan dio i drugi dan opet samo unutra malo prokuhala povrće, poslijepodne bi jela mlijeko i navečer mlijeko s grizolinom ili keksom zavisi šta se smije. Poslije je dobivala i voćne jogurte za međuobroke. Uglavnom isprobaš šta se smije i šta djetetu odgovara.

H 07 E 09

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 11
2.7.2009 14:35:04   
anaxx
ja imam kalendar prehrane za 1. godinu koji su mi dali u bolnici i samo sam se po njemu ravnala i mislim da je ok . samo ga ne znam kako zalijepiti u porukuuser posted image

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 12
   [Obrisani korisnik]
2.7.2009 14:37:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ejmama)
  Neposredna veza do poruke: 13
2.7.2009 14:39:10   
anaxx
možda sad...
odustajem, mogu ga poslati putem pp pa će netko staviti na forum

< Poruku je uredio anaxx -- 2.7.2009 14:40:13 >

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 14
2.7.2009 14:42:39   
koka
Evo kalendara:

1. mjesec: mlijeko (7 obroka
2. mjesec: mlijeko (6 obroka)
3. mjesec: mlijeko (6 obroka)
4. mjesec: mlijeko (5 oboka)
5. mjesec: 5 obroka: mlijeko, mlijeko, mlijeko, mlijeko, kao 5. obrok (navečer) mlijeko + EVENTUALNO žitarice bez glutena (riža, kukuruz)
6. mjesec: 5 obroka: mlijeko, kao 2. obrok, nakon mliječnog obroka, uvodi se voćni sok (jabuka, mrkva); mlijeko, mlijeko, mlijeko + žitarice bez glutena (riža/rižolino, kukuruz, palenta)
7. mjesec: 5 obroka: mlijeko, voćne kašice (mrkva, jabuka, kruška), kao 3. obrok UVOĐENJE RUČKA-povrće (mrkva, blitva, špinat), mlijeko, mlijeko + žitarice (pšenica, gris, ječam)
8. mjesec: 5 obroka: mlijeko; voćne kašice (marelica, breskva); povrće + meso (piletina, puretina, janjetina, kunić); kao 4. obrok uvodi se MLIJEKO + VOĆE ILI SVJEŽI KRAVLJI SIR ILI JOGURT, 5. obrok mlijeko + žitarice (isto kao 7 mj)
9. mjesec: mlijeko; voćne kašice; povrće (mahune, grašak, svježi kupus) + MESO (teletina, janjetina) ili BIJELA RIBA; 4.obrok isto kao i u 8. mjesecu, s time da se može uvesti i VRHNJE, 5. obrok isti kao prije
10. pa do 12. mjesec života: MLIJEKO + KRUH ILI MLIJEČNA ŽITNA KAŠICA; voćne kašice, povrće (poriluk, rajčica) + MESO ili RIBA (bijela) ili TVRDO KUHANI ŽUMANJAK; 4. obrok: jogurt/svježi sir/ vrhnje/topljeni sir/sirni namaz; 5. obrok isti kao dosada

iza 12. mjeseca života: mlijeko+kruh+maslac ili kuhana šunka; citrusno voće se može uvoditi (naranča, mandarina, limun, kivi); povrće + meso ili riba (može se uvoditi plava riba) ILI CIJELO TVRDO KUHANO JAJE; 4 i 5. obrok isti.
anaxx ja imam taj od njanje a ona je isto iz Ri pa jke možda isti.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 15
2.7.2009 14:49:51   
anaxx
mislim da je to to, user posted image
napravljen je kao tablica, crvena podloga...
meni je to stajalo zalijepljeno na frižideru, čak sam si i sate pisala sa strane, jer po mojem malom se mogao sat namjestit- ritam svaka tri sata

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 16
2.7.2009 17:15:43   
Buden
hvala vam svima na pomoci i trudu!user posted image

Leo 18.01.2009.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 17
2.7.2009 23:14:21   
njanja

IZVORNA PORUKA: Buden

Ovako Leo ima sada 6 mjeseci,poceli smo io 5 mjeseca uvoditi kasice i nastavila sam dojit.sada-vec tjedan dana preko dana dojim 1 put i stalno preko noci.Htijela bi prestati dojiti(pr.razlozi) polako ali ne znam kako onda treba davati mljeko(davala bi mu adaptirano) i koliko i da li uopce trebauser posted image ...user posted image user posted image

Zapravo uopce ne kuzim kak treba izgledti plan prehrane djeteta starog 6-7mjeseci ako ne dojim!user posted image user posted image

ja sma janu uvodila obroke mjesečno....znači sa 5 mj smo poočeli sa rižolinom kao večernji obrok i sa voćem kao jutarnji obrok oko 11 (cicao je)....to smo aposlvirali tek sa 6,5 mj da ne traži cicu nakon toga pa smo sa 7 mj počeli sa ručkom (povrće meso) OKO 14 H.... i to je potrajalo....sa 8 mj sma mu uvela jogurte i sa 8 mj i 10 dana više nije tražio cicu pa sam mu je ukinula i ujutro kod buđenja i počela mu ujutro davati keksolino ili neku sličnu kđicu na bocu sa adaptiranim mlijekom.....s 9 mj smo dojili samo još noću, a sa 9 mj i par dana smo prsetali bez ikakve muke.....

inače vodila sam se kalendarom prehrane dojenčadi-imaš na: http://www.ringeraja.hr/forum/Kalendar_prehrane_dojenčadi/m_47250/tm.htm

I da, sa 6 mj se prestpostavlja da ima 1 -2 obroka koji nisu mlijeko (cica ili formula), a ostatak cica....sa 8 mj ukupno 5 obroka od kojih:
1. doručak : mlijeko
2. marenda: voće (neke mame daju povrće ili žitarice)
3. ručak: povrće i/ili meso/riba
4. užina: jogurt, svježi sir ili slično
5. mlijeko
Do godinu dana dijete treba popiti minimalno 600 mil mlijeka dnevno, odnosno mliječkih prerađevina

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Buden)
Neposredna veza do poruke: 18
4.7.2009 13:36:31   
Buden
njanja hvala ti puno!user posted image

Leo 18.01.2009.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Samostalnost.
Admin

Da li su vaša deca koliko toliko samostalna ili ih još uvek hranite i uspavljujete ? Mislim na decu od 2,5 god pa naviše.

Oznake