|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 17:27:51
|
|
|
|
Bebys
|
Ignoriraju strukuOko 70% roditelja djecu vodi ilegalnim terapeutima Od terapeuta ilegalne medicine pomoć zatraži oko 70 posto roditelja djece s teškim bolestima, upozoravaju pedijatri. Teško im je prihvatiti da lijeka za djetetovu bolest nema, pa se hvataju za posljednje slamke spasa koje često za posljedicu imaju samo prazne džepove. Pedijatrica Županijske bolnice u Čakovcu Verica Jačmenica-Jazbec tvrdi da je u samo zadnjih 15 mjeseci vidjela čak 10-tak slučajeva kada roditelji odluče ignorirati struku i za liječenje svoga djeteta odaberu znanstveno neutemeljene 'iscjeliteljske metode'. Sugovornica portala Roditeljski.info upozorava na sve veći problem s kojim se ona i kolege susreću u svakodnevnoj praksi. Radi se o roditeljima koji pod utjecajem religija ili sličnih grupacija kojima pripadaju, odbijaju konvencionalnu medicinu i bolesnu djecu podvrgavaju ilegalnim medicinskim praksama koje se danas popularno nazivaju 'alternativom'. Jačmenica-Jazbec kaže da je to razumljivo jer liječnik koji donosi loše vijesti o zdravlju djeteta je često već u startu negativac. Samim tim roditelji lakše prihvaćaju razne new-age 'majstore' iz čijih usta čuju ono što žele čuti, najčešće kako niti jedna bolest nije neizlječiva. Svoje sljedbenike uvjeravaju kako je lijek za svaku bolest u samom bolesniku te nude metode za njegovo 'osvješćivanje'. Od terapeuta ilegalne medicine pomoć zatraži oko 70 posto roditelja djece s teškim bolestima. Teško im je prihvatiti da lijeka za djetetovu bolest zapravo nema, pa se hvataju za posljednje slamke spasa koje često za posljedicu imaju samo prazne džepove. Na najnovijem slučaju majke koja je odbila cijepiti dijete BCG cjepivom u čakovečkoj bolnici, dr. Jačmenica-Jazbec ilustrira nemoć liječnika koji se nađu u takvoj situaciji. "Nakon što su bolnički epidemiolozi neuspješno pokušali uvjeriti majku da dijete treba cijepiti, incident je prijavljen Sanitarnoj inspekciji koja također nema nikakvu moć, osim što može prekršajno prijaviti majku, koja u ovom slučaju više vjeruje svom guruu nego li službenoj medicini. I nakon pola godine od prijave inspekcija šuti, jer vjerojatno nije ništa učinjeno po tom pitanju. Zakon obvezuje roditelja na cijepljenje djeteta protiv zaraznih bolesti, no istovremeno mu je dopušteno odbiti cijepljenje, čime ugrožava svoje dijete i ne snosi nikakve posljedice. Mislim da to pokazuje da nešto sa propisima nije u redu", kaže pedijatrica za Roditeljski.info. U zadnjih 15 mjeseci liječnica Jačmenica-Jazbec je zabilježila slučajeve desetak djece za koje sa sigurnošću tvrdi da su žrtve sektaških svjetonazora svojih roditelja. Među njima je i dijete s teškom astmom koje do svoje 16-te godine nikada nije dobilo adekvatnu liječničku skrb. Majka ga liječi 'čarobnim kapljicama' koje donosi iz Indije. No da kapljice djeluju, upozorava liječnica, u Indiji ne bi bilo astme kod djece. Često se događa da roditelji uz konvencionalnu terapiju potajno dijete liječe i 'alternativnim lijekovima', a da to liječniku ne priznaju. Takva paralelna terapija može dovesti do opasnih nuspojava. Još uvijek ne postoje sveobuhvatni podaci kako na zdravlje pacijenata utječe zajedničko djelovanje konvencionalne i 'alternativne terapije'. No, pokazalo se kako pojedini biljni pripravci propisani od travara, a koje mnogi smatraju neškodljivima jer su prirodni, mogu negativno djelovati u kombinaciji s lijekom koji se već nalazi u krvnom serumu djeteta. Jasno je da uz svu suvremenu medicinu postoji određeni postotak bolesti koje su neizlječive-smrtnosne i određeni broj koje su kronične-neizlječive, piše Roditeljski.info. Net.hr 26.02.2010.
|
|
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 17:31:49
|
|
|
|
Bebys
|
nikada nisam i nikada nebih...alternativna za mene kao da i ne postoji... bili su mi ponudili posto nisam imala mljeka da idem na iglice i odmah dobijes mlijeko... ja rekla fala NEMA TEORIJE...ja sam KATOLICKE VJERE i takve stvari mi nepadaju napamet...
|
|
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 17:32:56
|
|
|
|
xxl
|
Pa treba imati granicu zdravog razuma ko i u svemu...
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 17:35:53
|
|
|
|
tikica_69
|
Ja sam sigurna da mi lijecnici kazu da za moje dijete nema spasa zbog neke teske bolesti, da bi se obratila i vracu u sjevernom tuzbekidjstanu za pomoc....sigurno ne bih gledala kako umire i pomirila se sa tom cinjenicom samo tako koliko god cijenim danasnju medicinu... Inace, i ja sam katolicke vjere ali sam isla na akupunturu (iglice) i ne povezujem vjeru i alternativnu medicinu, uopce.....
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 17:51:14
|
|
|
|
xxl
|
Pa da i meni nije jasna veza vjere i alternativne medicine kaj su alternativci ateisti A po meni ja bi išla i ateisti ak mi može pomoći i bila bi mu jako zahvalna ko čovjeku ne gledajući na njegovu vjeru,a da su mi klinci u pitanju svašta bi radila,znaš kak se veli-vaki je čovjek potencionalni ubojica. Ne brkam pojam medicine i vjere.Vjera može biti utjeha al ne i lijek.
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 17:58:38
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 Ja sam sigurna da mi lijecnici kazu da za moje dijete nema spasa zbog neke teske bolesti, da bi se obratila i vracu u sjevernom tuzbekidjstanu za pomoc....sigurno ne bih gledala kako umire i pomirila se sa tom cinjenicom samo tako koliko god cijenim danasnju medicinu... Inace, i ja sam katolicke vjere ali sam isla na akupunturu (iglice) i ne povezujem vjeru i alternativnu medicinu, uopce..... potpisujem.....okrenula bih nebo i zemlju...ne dao bog.... nego, u zadnje vrijeme čujem puno protiv cijepljenja, pogotovo ovog osnovnog. BCG i slično - mislim, to mi je pak druga krajnost - odbijati cijepljenje koje je dokazano korisno već desetljećima...ah sto ljudi.....
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:02:32
|
|
|
|
xxl
|
Zato što su bolesti iskorjenjene Novamama,zato odbojaju cjepivo.Navodno je veća opasnost od jepiva nego mogućnost da će dobiti bolest.
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:04:48
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: xxl Zato što su bolesti iskorjenjene Novamama,zato odbojaju cjepivo.Navodno je veća opasnost od jepiva nego mogućnost da će dobiti bolest. ne vjerujem u te teorije zavjera...ne što se tiče BCG-a, polia, meningitisa i drugog osnovnog cjepiva...... o svinjskoj gripi bi se dalo pričat, ali ovo osnovno ne.....
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:09:24
|
|
|
|
xxl
|
Ma nije to kao zavjera nego zastarjelo.Kuga kolera..sve iskorjenjene bolesti protiv kojih se ne cjepimo zar ne?? da nebi bilo greške,ja bi svoje cjepila za sve al obješnjavam stav protivnika koji mi i nije tako nejasan.
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:21:56
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: xxl Ma nije to kao zavjera nego zastarjelo.Kuga kolera..sve iskorjenjene bolesti protiv kojih se ne cjepimo zar ne?? da nebi bilo greške,ja bi svoje cjepila za sve al obješnjavam stav protivnika koji mi i nije tako nejasan. kužim....na kraju je sve na nama...ja ne bih riskirala...ipak treba vjerovati i medicini, nisu ni oni baš sa marsa pali...a i alternativa se ponekad pokazala vrlo uspješnom......bitno je sve dobro odvagnuti
< Poruku je uredio novamama -- 26.2.2010 18:22:21 >
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:22:59
|
|
|
|
xxl
|
Ma je al trebalo bi neke bolesti izbaciti a neke ubaciti
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:25:14
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: xxl a neke ubaciti U Sabor recimo
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:26:16
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: xxl Ma je al trebalo bi neke bolesti izbaciti a neke ubaciti e pa to...ja vjerujem da se to ne odlučuje na temelju anketa ili rekla-kazala, ipak to odlučuju stručnjaci...bar se nadam, jer ako nisu, onda je i to u banani kao i sve drugo.....
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:26:44
|
|
|
|
xxl
|
Da da antrax u plavoj koverti(to će jedino otvoriti) IZVORNA PORUKA: tikica_69 IZVORNA PORUKA: xxl a neke ubaciti U Sabor recimo
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 26.2.2010 18:27:30
|
|
|
|
xxl
|
Nemam pojma ko to bira IZVORNA PORUKA: novamama IZVORNA PORUKA: xxl Ma je al trebalo bi neke bolesti izbaciti a neke ubaciti e pa to...ja vjerujem da se to ne odlučuje na temelju anketa ili rekla-kazala, ipak to odlučuju stručnjaci...bar se nadam, jer ako nisu, onda je i to u banani kao i sve drugo.....
|
|
|
RE: Lijecnici i alternativna medicina! 27.2.2010 14:41:10
|
|
|
|
evanda
|
Bebys, ne "čačkaj mečku" I nemoj se čuditi ničem Život se jako voli narugati čuđenju (Iz osobnog iskustva)
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!