|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koprivničko rodilište
11.3.2013 14:03:10   
Afrodita83
Ima li koga tko je nedavno rodio ili namjerava rodit u Koprivničkom rodilištu? Molim iskustva, proceduru sve! Pišite!!!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Koprivničko rodilište
11.3.2013 23:43:00   
Afrodita83
Pa zar nitko nije bio u KC??? user posted image

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Koprivničko rodilište
6.4.2013 13:36:29   
double trouble
Draga Afrodita, evo ja imam friška iskustva iz koprivničkog rodilišta. Ne znam što te točno zanima ali evo ukratko- porod je prošao OK, na porodu su mi bile dr Behin i primalja Jasminka, obje iznimno ljubazne i pristupačne. Suprug je bio na porodu sa mnom za što je potreban tečaj. Na odjelu je isto bilo OK, svaka soba ima sanitarni čvor, postoje i jednokrevetne sobe. Stvarno nemam pritužbe ni na dječje sestre ni na primalje. Stvarno pozitivna iskustva iz KC rodilišta. Ako te još nešto zanima samo ptaj user posted image

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Koprivničko rodilište
7.4.2013 10:16:44   
Afrodita83
Prvo ČESTITAM na bebici user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam već totalno izgubila nadu za odgovore na ovoj temi....Hvala ti user posted image user posted image user posted image

Ma mene ti sve zanima, jer na tečaj nisam uspjela ići tako da ne znam proceduru oko ničeg user posted image
Dakle, koja je procedura kad dođeš u bolnicu? Kud prvo ideš? Gdje se stvarima? Da li sve spakiram u jednu torbu ili imam dvije ( za rađaonu i kasnije za bolnicu ) i šta gdje stavit od sve silne opreme ? Ja ti to ništa ne znam...user posted image user posted image

(Odgovor članu double trouble)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Koprivničko rodilište
7.4.2013 20:43:30   
zara13
ja sam rodila prije dvije god i evo sad ću opet.ja sam bila naručena na inducirani (drip)prenjela sam.ideš od iza bolnice tamo di je hitna i tam prije hitne mi se čini ti je ulaz ,to je posebno sam za rodilište lift,tamo gore se javiš sestri one te pregledaju uzmu podatke pa te otpeljaju u drugu sobu tam se skineš u spavačicu i tamo te briju i daju klizmu pa se otuširaš i vode te u predrađaonu tamo te spajaju na ctg i meni su dali drip jer se nisam otvarala a torba je stalno sa tobom stave ju ispod kreveta moj muž je stalno bio samnom bila sam od pol

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Koprivničko rodilište
7.4.2013 20:48:29   
zara13
7 ujutro do 17 u predrađaoni jer se nisam baš otvarala onda su me odpeljali u rađaonu šetala sam do tamo i ručno su me otvarali cijelo vrijeme u to ne bih nikome poželjela i u 17.45 sam rodila i tamo si još dva sata prate te dal ti je ok i onda te voze u sobu sa tim krevetom,ja kad sam bila još nije svaka soba imala svoju kupaonu pa je to malo bilo koma.e sad u rodilištu meni nisu se baš sve sestre svidjele jer su neke bile prepotentne malo super je bila glavna sestra mlađa ona i vitka i jedna plava kovrčave kose starija sestra joj ona je bila divna premam bebama neznam im imena .kad ti je termin? mene je porađo dr bojanić i super je bio nadam se da će i sada isto

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Koprivničko rodilište
8.4.2013 9:02:35   
Afrodita83
Hvala ti zara!

Meni je termin 18.05. Ti znači sad čekaš drugu bebu? Baš lijepo user posted image user posted image user posted image
Kad ti je termin?
Ja sam već bila na pregledima kod dr. Kolarević i žena mi je odlična, u početku kad sam imala hematom mi je vratila 10 god. života, a sada sam bila na pregledu prošli tjedan ( 1. u bolnici jer je takva praksa mojeg ginekologa koji nakon otvaranja porodiljnog dalje šalje na preglede u bolnicu ) isto kod nje i rekla sam joj da ću na sve preglede dolazit kod nje user posted image
user posted image user posted image . Čula sam da je ona nekima užasna jer je stroga ili ne znam ni ja šta, ali meni je super, uvijek mi sve objasni i htjela bi da mi ona bude na porodu. Ali svi su oni tamo ok, osim jednog user posted image .
Ti si iz KC ili?

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Koprivničko rodilište
8.4.2013 19:25:33   
zara13
meni je termin 12.5 al će najvjerovatnije bit ranije jer sam se počela otvarati sad pomalo .imala sam i ja hematom sad u ovoj pa znam kak je to a u prvoj sam imala sam krvarenje bez hematoma. meni dosta strogo izgleda al sam čula da je kod poroda super i smirena i sve.i ovak ti najviše tu kod poroda važna babica neg gin on nadgleda i meni je nazadnje stisnul trbuh da mala izađe jer je bila malo tvrdoglava pa joj se ni žurilo van :) udala se u kc al sam iz đurđevca

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Koprivničko rodilište
8.4.2013 20:01:30   
zara13
Eh pa sad tek vidim da si i ti iz Đurđevca,a onda se najvjerovatnije i znamo jer smo i isto godišteuser posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Koprivničko rodilište
8.4.2013 20:02:50   
zara13
a ovaj jedan gin koji nije ok sigurno misliš na dr čika? user posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Koprivničko rodilište
9.4.2013 10:58:22   
Afrodita83
Ako sam ja dobro povezala stvari i ako ti je Zara ime curice onda se znamo i to dobro!!!!!!!!!user posted image user posted image
8 godina osnovne + bila si mi susjeda preko vrta dok si živjela u Đurđevcu user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Koprivničko rodilište
9.4.2013 19:03:31   
double trouble
ej, napisala sam ti cijeli izvještaj i nekaj mi je zblokiralo i sve izbrisalo pa sad moram ispočetka user posted image

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Koprivničko rodilište
9.4.2013 19:14:05   
double trouble
da počnem ispočetka- ideš tam kam ti je zara napisala, ako ne znaš gdi je to savjetujem ti da ako možeš odeš prije pogledati jer dok dođeš u trudovima dobro je znati kam ideš da ne moraš tražiti. kad dođeš tam na treći kat, pozvoniš i babica te dočeka i pokaže gdi da se preskineš i onda ideš k doktoru na pregled. ovisno o tome u kojoj si fazi ideš u predrađaonu ili u rađaonu odmah. bude ti dr rekla kolki ti mora biti razmak između trudova i kad trebaš doći u bolnicu. inače, ja sam isto išla k dr kolarević i bila mi je super. dok sam rađala je bila u kontaktu s dr behin i pratila je kaj se događa i vodila brigu o meni. možda na prvu djeluje ozbiljno ali je stvarno brižna i pažljiva i kaj je najvažnije, zna kaj radi user posted image
ja sam došla u bolnicu u 7h, bez trudova i s puknutim vodenjakom tak da su me smjestili u predrađaonu gdi sam bila do 13. u međuvremenu sam dobila trudove i dobila klistir i obrijali su me. inače, to možeš i odbiti ako hoćeš. nakon kaj obaviš wc se istuširaš i ideš u rađaonu. ja sam se prošetala do tam. došla u rađaonu oko 14h i rodila sam u 18,30. babica je bila cijelo vrijeme uz mene i doktorica je dolazila u kontrolu svako malo a kad je krenul porod bila je stalno tam. dok rodiš, još ležiš u rađaoni 2 sata i dobiješ bebu na prsa da se malo družite.
ostatak napišem kasnije, sad idemo na kupanje i hranjenje, čujemo se user posted image

(Odgovor članu double trouble)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Koprivničko rodilište
9.4.2013 19:53:29   
zara13
tak sam si i mislila da si ti to dok si hematoma napisala jer mi martina reklauser posted image user posted image i obavezno si uzmi wc papir jer ga nemaju tamo i uzmi si i svoje tablete možeš neofen piti nekad daju nekad nedaju i u predrađaoni možeš imat i flašicu vode sam pomalo piješ.double trouble mene je brijala iako sam joj rekla da sam se ujutro obrijala jer sam cula da su im žilete tupe i ona je išla još brijati neznam kaj al je to napravila i to tupom žiletom kakve su nekad bile i klizmu radi jedino znam da ako si otvorena deset prstiju onda ne radi ništ od toga.a kak to da te je tak rano poslal na pregled u bolnicu?ja sam tek trebala ić krajem travnja al kad sam se počela otvarat reko mi da idem odma tamo nek oni prate.želim ti brz porod i da se jako ne mučiš i da dobiš svoje trudove :)

(Odgovor članu double trouble)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Koprivničko rodilište
9.4.2013 20:10:12   
double trouble
torba je u predrađaoni s tobom a u rađaoni te čeka ispred, kad ideš u sobu uzme ti ju muž ili ko već ide s tobom na porod,a ako nemaš pretnju, babica ti ju nosi. jednu si spakiraj jer u rađaonu svejedno ništ ne smiješ nositi osim vode. samo si na vrh torbe stavi to kaj ti odmah treba- spavaćica, papuče, ulošci i pelene za bebu. nemoj si torbu pretrpavati, lako ti neko donese sve kaj ti bude trebalo. za početak ti obavezno trebaju spavaćice (jedna za porod i druga da si obučeš dok se istuširaš), pribor za higijenu, vir ulošci bar 2 paketa za početak i pampersice za bebu. OBAVEZNO si uzmi wc papir jer to nemaju. i uzmi si neki gusti sok ili kaj voliš piti i nekj za grickati. hrana je OK ali dok dojiš nije baš dovoljno.
nakon kaj rodiš voze te u sobu zajedno s bebicom. čim procijene da možeš pošalju te na tuširanje, ja sma išla sljedeće jutro. inače beba mi se po noći plakala a nisam ju mogla podići pa mi ju je sestra stavila u krevet i tak smo skupa spavale user posted image user posted image
ujutro ti ide vizita dječja (informiraju te o bebi) i ginekološka gdi te pregledaju i ne smiješ imati gaće, samo uložak. inače smiješ imati gaće ili jednokratne ili neke velike pamučne da te ne tiskaju. vizite su i navečer ali više usput i ne pregledavaju te navečer.
kaj se tiče boravka na odjelu, svi su stavrno bili OK, ima boljih i lošijih sestara ali stvarno kaj god sam pitala i tražila sve su mi pomogle i oko dojenja i oko svega drugoga. ništ se nemoj sramiti i sve kaj te muči i kaj hoćeš pitaj i traži. čim je moguće stavljaju ti bebu na cicu i uče te dojenju. i stvarno te siluju s tim dojenjem kaj je super ako si odlučila dojiti jer nema šanse da ne naučiš jer ti budu x puta ponavljale dok ne naučite i ti i beba. a opet ako nećeš dojiti, pretrpiš tih par dana i nikom ništ user posted image
nadam se da nisam ništ zaboravila, ak se sjetim napišem a ti pitaj ak te još kaj zanima. inače kaj se tiče poroda ako se dobro pripremiš psihički i fizički sve bude OK, boli užasno ali samo ih slušaj kaj ti govore i nemoj trošiti snagu na vikanje nego radije diši kak ti budu govorili i kolko god je moguće ne daj da te primi panika i sve bude OK user posted image
kad trebaš roditi? curka ili dečko?

(Odgovor članu double trouble)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Koprivničko rodilište
10.4.2013 9:51:30   
Afrodita83
Hvala vam cure!!!!!!!!!!!

Zara ( smiješno mi te tak zvati, ali ajde, budem user posted image ) pitala si zašto sam već išla u bolnicu...e pa najiskrenije, zato jer se mojem gin. nije radilo taj dan dok sam došla na pregled, a morao mi je radit sve živo, dakle pregled+uzv+brisevi, ali obzirom da mu se nije dalo napravio mi je samo pregled, a nije znao ni očitat nalaze koagulacije krvi koje mi je dr. Kolarević još prije rekla da ponovo napravim pred kraj trudnoće, a taj dan mi je počinjao i prpdiljni, on ti je mene lijepo odmah poslao u bolnicu na preglede i sve ostalo i rekao da on nema više ništa samnom...eto. Možeš misliti kak sam bila oduševljena user posted image user posted image user posted image user posted image . U bolnici sasvim drugi tretman, sve obavila, dr. me detaljno na svim spravama pregledala i piše mi da sam uloživa za prst user posted image E sad, ona je meni rekla da to nije ništa strašno i nek se ne opterečujem....ti si se počela otvrat? Koliko?

Ovo za WC papir mi je user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!! Prekrasno!

Double hvala i tebi na detaljnom opisu, svi se nešto žale na to rodilište pa mi na kraju više više ništ nije bilo jasno...kad si ti rodila? ja nosim dečka i to mi govore na svakom pregledu, pa onda valjda i je user posted image ako nije, bude imala samo roznu mašnu zaljepljenu na glavi jer mi je sve ostalo plavo, zeleno, žuto user posted image Jučer su mi i kolica došla, sad sam u fazi pranja i peglanja robice i tak...u nedjelju ulazimo u 36. tjedan i već mi je malo teško user posted image

(Odgovor članu double trouble)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Koprivničko rodilište
10.4.2013 16:23:47   
double trouble
ajd izdrži još malo, držim ti fige da sve dobro prođe user posted image
ja sam rodila u drugom mjesecu. vjerujem da su cure imale loših iskustava iz kc rodilišta ali isto tako znam i da su imale i dobra. možda su se i oni malo popravili kad su ih tolko kritizirali user posted image

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Koprivničko rodilište
10.4.2013 19:09:30   
zara13
ma možeš napisat i sanjauser posted image sad čekaj si me zbunila ja u nedelju isto ulazim u 36 tjedan a termin mi 12.5 izračunali i bojanić i hečimović (išla privatno kod njega) dok si prvorotkinja ne trebaš se bojat bila i ja prvi put 1 prst otvorena i to od 7 mj pa sam prenesla 9 dana 12 sati na dripu i još se nisam otvarala .ja dok sam bila smio si imat jednu torbu gače ne još sam molila babicu da mi ih da iz torbe pa nije htjela tek dok me jedna mlada sestra dopeljala u sobu mi je dala i rekla dok cujemo vizitu nek ih skidamo ikasnije obućemo jer daju ti neku maramu i to imaš .i dok sam ja bila i naveće i ujutro su pregledavali na viziti.da sa dojenjem te malo i previše forsiraju a moja bila tvrdoglava pa ni htjela uopće cicati pa je meni bilo katastrofa od 4 dana sam sam prvu noć spavala i isto bila u sobi cura beba joj bila u inkubatoru i sad se morala izdajati a nisu joj htjele dat izdajalicu jer to kao ne prakticiraju neg se morala ručno ,koma pa joj šogorica donesla njenu i to je išla u wc dok nikog ni bilo jer su vikale na nju.pripremi se da boli mene prvi put ni bilo straf jer nisam znala kaj me čekauser posted image e a sad me strah od samog početkauser posted image user posted image al opet nije kod svakoga isto al da boli to je al sve zaboraviš dok vidiš bebu više ti ta bol nije ni na pamet

(Odgovor članu double trouble)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Koprivničko rodilište
11.4.2013 10:01:59   
Afrodita83
Ma budeš ti tu Zara, više je fora user posted image . I meni je isti dok. računao termin, ai na ovim kalkulatorima na netu user posted image mi isto tako ispada...ja sam danas točno 34+5, dakle to je 34 tjedana i 5 dana, odnosno 35. tjedan. Obzirom da si ti tjedan dana više trudna, tebi je danas vjerojatno 35+5, dakle ti si u 36. tjednu i u nedjelju ulaziš u 37. ( znači punih 36 tjedana + 1 dan ) Nije ni meni to bilo jasno, a onda su mi objasnili kak se to računa user posted image user posted image user posted image
Dakle, ti češ u nedjelju ući u 37. tjedan, a ja u 36. user posted image user posted image user posted image

ja inače imam namjeru nakon kaj uđem u 37. tjedan šetat po svim mogućim stepenicama samo da mi ti trudovi što prije krenu jer mi je več lagano dosta ovog i hoću svoju bebu što prije, tako da možda budemo skupa u bolnici user posted image

Double hvala još jednom na informacijama, ja tamo ni ne očekujem Sheraton i ekipu koja skače na svaki moj pomak, a činjenica je da porođaj boli i to je jednostavno tako....zato muški i ne rađaju jer bi pomrli svi nakon prvog truda user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Afrodita83 -- 11.4.2013 10:06:20 >

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Koprivničko rodilište
11.4.2013 21:18:49   
zara13
ja sam ti u zgradi na 4-om katu bez lifta tak da iz iskustva stepenice ne pomažu,al svi vele da pali sex sam neznam kak to izvađaju jer ja jedva hodam i ovak a kamoli još i touser posted image user posted image double daj mi reci čula sam da im ne radi aparat za provjeru bebina sluha jel su ga sad složili il ne?

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Koprivničko rodilište
12.4.2013 18:34:19   
Afrodita83
Ja sam danas bila u KC na transfuziji ( zakasnila 2 tjedna, al jbg. ) i samo kaj sam se popela na 1. kat uspuhala sam se ko kit!!!!! jedva sam došla!!!!!!!!!! Ono slon, slon user posted image user posted image user posted image .
Kaj se tiče seksa, prvo nisam smjela zbog hematoma, a onda dok mi je ukinuto mirovanje reko mi ginić može, ali polako user posted image user posted image user posted image , ono ne kužim taj dio user posted image user posted image user posted image , a sad kad mogu svakako opet ne mogu jer mi smeta trbuh, bole me leđa, i one kosti dole i tak da opet u P.M. user posted image user posted image user posted image - Eto!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ovaj moj se boji da nekaj ne napravi bebi....i tak...banana user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Koprivničko rodilište
13.4.2013 16:22:57   
double trouble
prošli tjedan su ga složili tak da smo mi naknadno morali ići user posted image

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Koprivničko rodilište
14.4.2013 20:38:05   
zara13
a ti si isto negativna grupa? je ja se jedva digla sa ctg-a prošli tjedan .prva ti je još super trudnoća čekaj drugu pa da vidiš kak onda tek te kosti dole bole .zadnji mj je najduži mj nikak da dođe krajuser posted image ja danas ipak izašla malo van jer mi dosta već stana i jedva se popela do goreuser posted image

(Odgovor članu double trouble)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Koprivničko rodilište
15.4.2013 10:36:28   
Afrodita83
Nisam, ja sam Rh +, ali i nas kontroliraju ono na početku i onda mjesec dana prije poroda. Ja dok se dižem s kreveta moram se prvo zakotrljati i onda se dižem na zalet jer drugačije nema šanse user posted image user posted image . A imam još posla oko te dječje robice pa mi ovaj tjedan valjda bude brže prošao, a u srijedu mi je i pregled, ali već mi je i sad lagano dosta! user posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Koprivničko rodilište
15.4.2013 14:44:47   
zara13
to onda po novome valjda i vi idete dva put ,ja tri put išla.e a kak je kata ? čula sam se sa njom taman je imala spontani,pa ju posle nisam ništ više pitala

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

vitamini
Ella27

Dajete li svojim bebama prije jaslica kakve vitamine ili dodatke prehrani za jačanje imuniteta?

da (29%)

ne (71%)


Broj svih glasova: 45

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!