|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto je beba nervozna baš kad je vama najteže?

Uredništvo Ringeraje, 17.12.2019
Mamu najbolje poznaje njena beba. Vaša vas beba poznaje bolje nego što vas poznaje vlastita majka, partner ili najbolja prijateljica.
Ključne riječi:

image
/11


Poznati su vam dani kada ste pod pretjeranim stresom, kad vam ništa ne ide od ruke i jedino što biste voljeli je da se odmorite, pauzirate sve barem na pet minuta, zastanete, restartate se ili pobjegnete? U takvim trenucima vaša beba je obavezno nervozna, ili plače, neće zaspati, a jedva drži oči otvorene, stalno vas traži i odbija se odvojiti? Mislite da ne surađuje? Griješite.

 

Mamu najbolje poznaje njena beba. Vaša vas beba poznaje bolje nego što vas poznaje vlastita majka, partner ili najbolja prijateljica. U tom “znanju” i nemjerljivoj želji da vam bude bliska i jednaka, beba se ponaša baš onako kako se vi ponašate. Logika, posložena u svima nama, nalaže da – što si sličniji, više si prihvaćen, bolje razumiješ i kvalitetniji si dio zajednice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Preopterećujemo li djecu informacijama?

 

Dakle, beba razmišlja, recimo, ovako: “Hmmm, mama je nervozna, srce joj jače lupa, miriše drugačije, malo podrhtava. Ja sam mirna, tiha, opuštena. Moram biti što sličnija mami, da sam joj bliža, da joj se više svidim. To mi je važno. Sigurno je i njoj važno.“ i tako se nastavlja začarani krug.

 

Važno je da prepoznate gdje krug počinje, a izvor nije nervoza vaše bebe. Izvor ste vi.  Ako imate dovoljno snage i samopouzdanja za svoje dnevne obaveze koje su vam sasvim nove, problema neće biti. Ako možete prepoznati trenutke u kojima ste nemirni i izaći iz njih, vidjet ćete kako će se beba smiriti. Zato je važno prvo smiriti sebe, biti sigurna u sebe, znati da to možete.

 

Tražite pomoć za sebe! 

 

Naravno, postoje i trenuci u kojima zaista trebate odmor i teško se možete izvući iz lošeg raspoloženja. U tom slučaju, priuštite sebi pauzu. Neka vam baka, djed, partner ili prijateljica pripaze bebu na pola sata kako biste prošetali, istuširali se u toploj vodi ili odspavali. Iskoristite svoju pauzu najbolje što možete i vratite se napunjenih baterija, kao da se ništa nije dogodilo. I jedna važna stvar: Svoju bebu ne možete lagati. Glumeći da ste mirni ništa ne postižete. Prihvatite li da nemate pojma što radite, ali da ćete se snaći kao i milijuni mama prije vas i da ćete uspjeti, bit ćete zaista smireni, baš kao i vaša beba.

 

PROČITAJTE JOŠ: Šest pravila za prvi posjet novorođenčetu

 

Danas postoje individualni treninzi i terapije, kao i grupe podrške za mame i bebe u koje se možete uključiti i osigurati sebi sretno i bezbrižno majčinstvo, u isto vrijeme osiguravajući svojoj bebi zadovoljnu, sposobnu i samosvjesnu mamu. Jer kakva je mama, takva je i beba. Budite ono što želite za svoje dijete.

 

Kako izazovi majčinstva ne bi postali problem žene, potrebno je stvoriti ravnotežu s dobrim osloncem u cilju postizanja kvaliteta života uz intenzivne i izazovne promjene navika nakon dolaska bebe na svijet.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sve što morate znati o svom novorođenčetu
Ništa vas ne može pripremiti za oduševljenje – i izazov – pri prvom susretu s bebom. Evo što možete očekivati i kako se ...
5
Samo najbolje za vaše mališane u Lesnini XXXL
Dječji svijet predstavlja pravo malo carstvo šarenih boja i veselih detalja i baš je zato opremanje i uređenje dječje s...
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!