|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto dijete mora biti u devet u krevetu?

Uredništvo Ringeraje, 14.2.2020
Ako mališan ostane budan do kasno, sve se remeti. Nije svejedno da li dijete ide na spavanje oko devet sati ili kad mu padne na pamet.
Ključne riječi:

image
Spavanje
/11


Nije svejedno da li mališani idu na spavanje oko devet sati ili kad im padne na pamet. Stručnjaci kažu da je važno da u krevetu budu na vrijeme, jer kada dijete spava, radi hormon rasta koji se ispušta tijekom četvrte faze sna, pola sata poslije pola noći. Ako mališan ostane budan do kasno, sve se remeti. Vrijeme ispuštanja hormona rasta se premješta i dijete ne može puno porasti. Osim toga, odlazak u krevet do devet sati je značajan faktor za produktivnost, razvoj sposobnosti učenja i memorije.

 

Naravno, da biste dijete navikli da ide spavati na vrijeme, morate mu izgraditi tu naviku. Lezite s njim, da vidi da i vi poštujete satnicu, pa se poslije "izvucite" iz kreveta kada zaspi. Prije toga bi bilo dobro da mališan bude aktivan, da ima trening, radi neke vježbe ili vozi bicikl.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prvi koraci

 

Ne bi bilo loše da mu čitate knjigu, jer je to svojevrsni ritual koji će usvojiti i koji će ga asocirati na san. Isključite kompjuter, TV i mobilni telefon u njegovoj sobi, kako mu ne bi remetili san. Obratite pažnju i na svijetlo, naime vjeruje se da je blago žuta boja odlična za opuštanje, a ono je priprema za spavanje.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
4
Crvenilo na guzi
Mnoge bebe pate od pelenskog osipa. Uz pomoć ovih savjeta ćete crvenilo na guzi brzo savladati.
4
Poremećaji spavanja kod djece
Uzroci poremećaja spavanja su individualni, no najčešće su vezani uz dob djeteta i uz odnose djeteta s okolinom . Poneka...
4
Genijalan trik za davanje lijeka bebi
Kako dati lijek bebi, a da se beba ne opire i ne ispljune lijek? U članku smo vam otkrili trik koji stvarno funkcionira!
4





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!