|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Za tebe, koja ćeš se (jednog dana) zaljubiti u mog sina

Uredništvo Ringeraje, 9.11.2022
Čast mi je biti majka ovog dječaka, voditi ga dok odrasta u osobu u koju ćeš se zaljubiti. I bit će mi čast upoznati te.

image
Trnutno njegove oči sjaje od radosti kad vidi mene. Izraz njegovog lica kad me vidi, u trenutku kada ga pokupim u vrtiću, nikada neće ostariti. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Nisam sigurna točno kada ću ti dati ovo pismo.

 

Možda za nekoliko desetljeća onog dana kada se udaš za mog sina. Ili će to možda biti samo slučajni dan koji se čini pravim u to vrijeme. Kad god dobiješ ovo pismo, nadam se da ću biti živa i dovoljno zdrava da u potpunosti iskusim koliko sam sretna što te poznajem.

 

Trenutno je malo blesavo ovo sada pisati. Moj sin, moje malo dijete, gore je, ušuškan u krevetu koji u usporedbi s njim djeluje divovski, podsjećajući me koliko je njegovo tijelo malo. Bio je izgubljen u moru pokrivača koje sam s ljubavlju omotala oko njega, prije nego što sam mu maknula kosu s čela, poljubila ga i sišla dolje da ti pišem.

 

Naslušala sam se dovoljno priča, pa znam da će moje dijete odrasti brže nego što sam ja spremna. Njegova mršava stopala uskoro će visjeti s ruba tog kreveta, i prije nego što se snađem, spavat će u novom krevetu, u drugom domu, daleko od mene.

 

I negdje na tom putu on će pronaći tebe. I sve će se promijeniti.

 

Trnutno, on bira mene. Izabrao je mene da s njim igram utrke automobila i čitam mu knjige. Više voli moje ručkove od onih u svojoj školi. Želi da ja budem zadnja koja će ga poljubiti za laku noć.

 

Ali jednog dana, on će izabrati tebe. Htjet će s tobom provoditi slobodne dane, ići s tobom u avanture, kuhati za tebe.

 

PROČITAJTE JOŠ: Što je ljubav...iz dječje perspektive

 

Trnutno njegove oči sjaje od radosti kad vidi mene. Izraz njegovog lica kad me vidi, u trenutku kada ga pokupim u vrtiću, nikada neće ostariti.

 

Ali jednog dana te će oči zasjati za tebe. Proučavat će tvoje ruke, pamtiti tvoje lice i imati tvoje slike u svom uredu (ili, u svom "super fantastičnom kamionu-kopaču, u tunelu" gdje trenutno planira raditi).

 

Trenutno sam ja njegov heroj. Traži me kad treba pomoć. Zamoli me da zaustavim kišu. Grli me kad je bolestan.

 

Ali jednog dana ti ćeš biti njegov heroj.

 

On će postaviti pitanje, ti i ja ćemo mu dati drugačiji odgovor, a on će slušati tvoj umjesto moj. Pomoći ćeš mu da otkrije svijet, ti ćeš mu pomoći da se osjeća bolje kada je tužan ili bolestan.

 

Trenutno ga učim kako da bude ljubazan. Njegov tata i ja učimo ga da poštuje druge i da sam bude poštovan. Kako slušati, kako pomoći i kako tražiti pomoć kada mu je potrebna.

 

I jednog dana, nadam se da će te obasuti tim poštovanjem i ljubaznošću.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ja svoju djecu odgajam da me napuste

 

Sada planiram njegov rođendan, ali i blagdanske proslave koje zbog njega činim čarobnima.

 

Jednog dana ćeš ga podsjetiti da me pozove na rođendan.

Trenutačno, njegov dom sam ja.

 

Ali jednog dana, njegov dom će biti tamo gdje si ti.

 

I stvar je u tome da je to u redu. Zapravo je divno.

Čast je biti majka ovog dječaka, voditi ga dok odrasta u osobu u koju ćete se zaljubiti. I bit će mi čast upoznati vas.

 

Vjerujem da će svijet postati bolje mjesto kada te pronađe, a ova izjava mi se čini potpuno nepotrebnom, ali za svaki slučaj želim da znaš da ću te voljeti bez obzira na to kako se dobro ponašaš prema njemu i činiš ga sretnim, voljet ću te bez obzira na boju kože, etničku pripadnost ili vjeru, baš kao što volim svu svoju djecu.

 

Obećavam da ću pokušati pronaći ravnotežu između prisutnosti u vašim životima i pomoći, a da ne prekoračim svoje granice. Neću svratiti nenajavljena, kunem se.

 

Obećavam da ću pokušati ne davati savjete osim ako ih ne zatražite.

 

A tebi, koja ćeš se zaljubiti u mog sina, obećavam da ću se i ja zaljubiti u tebe. Jer osoba koja voli mog sina razumjet će što se krije iza tih njegovih svjetlucavih očiju, baš kao i ja. Ta će osoba misliti da je njegov hrapavi glas prekrasan, baš kao i ja. Smijat ćeš se njegovim šalama, baš kao i ja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Svoju djecu uspavljujem ranije, zbog njihovih ali i svojih potreba

 

A kako da ne volim osobu koja voli sve što je vezano uz moje dijete?

 

Pa sada, dok ga imam, prije nego što bude tvoj, cijenit ću svaki trenutak, svaki poljubac i svako milovanje.

 

I jednog dana, kada budeš voljela njega i on bude volio tebe, bit ću tako ponosna. Ponosna na osobu u koju je izrastao, ponosna na osobu s kojom je izabrao provoditi dane i ponosna, tako ponosna, što sam njegova mama.

 

S ljubavlju,

Njegova mama

 

 

Prevela i pripremila Ringeraja.hr

Izvor: www.mother.ly, Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
11
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
10
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
9
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
7





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!