|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

U Rijeci otvoreno prvo izdanje Plesnog zbirkusa

Uredništvo Ringeraja, EM, 14.11.2019
U Rijeci je protekle nedjelje otvoreno prvo izdanje Plesnog zbirkusa - festivala suvremenog plesa i novog cirkusa koji su za djecu pripremila - djeca!

image
Plesni zbirkus - zabava uz ples i cirkus
/11


Protekle nedjelje u riječkoj Filodrammatici pred prepunom publikom kroz dva programa otvoren je Plesni zbirkus, festival koji ugošćuje domaće i inozemne predstave suvremenog plesa i novog cirkusa.

 

Prva na rasporedu Plesnog zbirkusa bila je interaktivna radionica/predstava za djecu predškolskog uzrasta "Astronauti", bjelovarske umjetničke organizacije “Shooma” koja je potičući korištenje i razvijanje mašte te vlastitih plesnih pokreta, odvela naše mališane na putovanje u svemir.

 

Istoga dana zagrebački kolektiv Tricycle Trauma izveo je predstavu suvremenog cirkusa za djecu i mlade “Mala noćna mora”. Publika svih uzrasta uživala je u adaptaciji slikovnice autorice Irene Zelene kroz akrobacije na trapezu i svili uz podlogu popularne glazbe Toma Waitsa, Ramonesa, i drugih.

 

Na predstavama, koje je posjetilo stotinjak djece i madih, vladala je odlična atmosfera ispunjena kreativnošću i otkrivanjem novih načina umjetničkog izričaja. Još veseliju atmosferu očekujemo već idućega vikenda, 23. i 24.11.2019., kada će nas zabavljati i svojim klaunskim trikovima podučavati svojim trikovima podučavati Marko the Clown.

 

Klaunski vikend

 

U subotu ujutro (23.11) djecu će razbuditi, a dijete u nama probuditi Klaun Marko. Marko iza sebe ima dvadesetogodišnje iskustvo u radu s djecom, a kroz dvodnevnu radionicu Škole za klaunove, svoje znanje prenijeti će i na dvanaest polaznika dobi od 7 do 12 godina!

Hodanje na štulama, vještine žongliranja lopticama i čunjevima, vožnju monocikla, kao i mnoge druge specijalne vještine, Marko je učio na raznim meridijanima naše planete, a naše klince cirkuskim vještinama učit će u Filodrammatici.

Zbog ograničenog broja sudionika/ca prijave na radionice su obavezne i primaju se putem obrasca na ovoj poveznici najmanje tri dana prije početka radionice ili do popunjavanja mjesta na radionici.

 

Cijena jednodnevnih radionica je 50 kn, a dvodnevnih 100 kn.

 

PROČITAJTE JOŠ: Učenje vožnje bicikla bez pomoćnih kotača

 

Za one koji ne mogu prisustvovati radionici, klaun Marko pripremio je i atraktivnu interaktivnu klaunsku predstavu koja je namijenjena djeci od 5 godina na više. Sva znanja koja će nas učiti na svojoj Školi za klaunove, Klaun Marko pokazat će nam na predstavi, uz neophodnu pomoć svoje publike!

 

Nemojte zaboraviti rezervirati svoju ulaznicu na email adresi: plesnizbirkus@gmail.com

 

Cijena ulaznica je 20 kuna.

 

Raspored nakon klaunskog vikenda je ispunjen s još zabave, smijeha i kreativnosti, a rezervacije za predstave i prijave na radionice primamo već sada na gore navedenim linkovima, kako bi osigurali da svi pronađete mjesto za sebe!

 

Program Plesni zbirkus dio je KLIKER SEZONE, a podržava ga KLIKER platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku. Program financiraju Odjel za kulturu Grada Rijeke, Ministarstvo kulture RH i Primorsko-goranska županija.

 

Manifestacija Plesni zbirkus rezultat je ciklusa radionica Festivalska smišljaonica koje su se provele u suradnji s Vijećem mladih Benčić u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija aktivnosti je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Prostor Plus.

 

Cjelokupan program s više informacija dostupan je na internetskim stranicama Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić. Za sve novosti pratite nas na Facebook eventu Plesnog Zbirkusa.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Božićna predaja
Božićni blagdani obiluju brojnim običajima. Neki nalaze uporište u kršćanstvu, a neki su samo posljedica komercijalizaci...
4
Dobitnica profesionalnog fotkanja
Nakon dugog vijećanja, žiri je odabrao najdirljiviji komentar...
4
Osvoji Let`s dance summer edition!
Popularni tečaj engleskog jezika u organizaciji SMART KIDS, koji omogućava djeci da uz ples i pjesmu nauče strani jezik,...
4
Savjeti o disciplini
Roditelji trebaju djeci postaviti granice kako bi djeca znala što će mu roditelji tolerirati, a što neće, odnosno uvjete...
3





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!