|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

U Maksimiru održan prvi Čarobni dan u Hrvatskoj

Uredništvo Ringeraje, 8.6.2015
Brojne obitelji jučer su pohrlile u Maksimir, na Čarobni dan, gdje su uživale u besplatnim radionicama, zabavnom sadržaju te u posjetu Zoološkog vrta.

image
/31


Prvi Čarobni dan oduševio je oko 30.000 okupljenih ljudi u parku Maksimir. Uz zabavni program na pozornici, besplatne radionice i posjet obitelji Zoološkom vrtu po cijeni samo jedne karte Čarobni dan prošao je i više nego uspješno.


Program su otvorile Zagrebačke mažoretkinje, a nastavio se nastupima dječjih zborova, plesnih skupina, folklornih društava, ali i zvijezda poput Jacquesa Houdeka, Endija, Lamie Belošević, Kristijana Ugrine koji je vodio program, ali i brojnih drugih.


Događaju se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozdravio sve okupljene i izrazio zadovoljstvo projektom Čarobni dan koji je u Maksimiru okupio toliko obitelji i pružio im nezaboravan doživljaj.


S glavnom organizatoricom Barbarom Novak gradonačelnik Milan Bandić podijelio je i nagrade najboljim radovima kreativnog natječaja „Svijet životinja“, ali i prerezao veliku rođendansku tortu koja je tradicionalan dio svakog Čarobnog dana.


„Jako smo sretni što je Čarobni dan u Hrvatskoj već prvi put prepoznalo toliko obitelji, bez njih danas Maksimir ne bi bio ispunjen s toliko radošću i smijeha. Zahvaljujući našim dragim partnerima, Javnoj ustanovi Maksimir i ravnatelju Saši Baniću, te Zoološkom vrtu i ravnateljici Davorki Maljković omogućena nam je idealna kombinacija za Čarobni dan. Hvala svim partnerima projekta koji su dio Čarobnog dana, kao i gradonačelniku Milanu Bandiću koji nam se pridružio i pružio potporu. Veselimo se idućem Čarobnom danu u Hrvatskoj te pozivamo sve da nam se pridruže i na Čarobnim danima u Sloveniji“ izjavila je Barbara Novak, osnivačica Čarobnog dana.


Na Čarobnom danu Maksimir je pretvoren u svijet zabave, radosti i osmijeha. Dječje kreativne, edukativne i sportske radionice održavale su se u zemlji Crvenkapice, Petra Pana te na putu Ivice i Marice.


Djeca su tako uživala razgovoru s veslačem Damirom Martinom, učila o raznim sportovima, puštala zmajeve, zabavljala se s maskotama, izrađivala različite rukotvorine, te uživala u bajkovitom okruženju, ali i u društvu životinja. Naime, Zoološki vrt omogućio je svim posjetiteljima izvanrednu pogodnost – cijela obitelj mogla je uživati u društvu životinja za cijenu samo jedne karte.


Osim zabavnog i edukativnog dijela, svaki Čarobni dan ima i humanitarnu notu pa se tako i ovaj put pomaže onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 200 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015/2016.


Čarobni dan u Zagrebu završio je tako osmijesima na licima obitelji, a ekipa Čarobnog dana poručila je da priprema brojna iznenađenja te pozvala sve da se pridruže i sljedećem Čarobnom danu.


###

O Čarobnom danu:

Čarobni dan je manifestacija za obitelj koja se održava u najljepšim prirodnim krajolicima i pruža obiteljima jedinstvene pogodnosti. Do sada se održao 19 puta u Sloveniji - u U Kopru, Lipici, na Ptuju, Bledu te Arboretumu Volčji Potok. Manifestacija ima zabavni, edukativni, ali i humanitarni karakter pa se tako djeci iz socijalno ugroženih područja omogućuje besplatno pohađanje izvannastavnih aktivnosti- Ideja Čarobnog dana je da nam mogu uzeti sve, samo znanje ne.

Sljedeći Čarobni dan održava se na Bledu 14.6.na Bledu.

Više informacija potražite na www.carobnidan.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
11
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
10
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
9
BLOG: Obitelj je tim u kojem učimo jedni o...
Svanuo je novi dan i novi odgojni izazov. Moje je dijete ostalo samo samnom to popodne te sam odlučila kako je to izvrst...
9





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!