|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Iako roditelji vjeruju da ne rade razliku između djece, znanost kaže da to ipak nije baš sasvim točno.
Ključne riječi:

image
Tate i kćeri
/11


"Tatina kćer" je izraz koji najbolje ističe posebnu vezu koju očevi imaju sa svojim djevojčicama. I koliko god roditelji željeli vjerovati da se isto ponašaju prema kćerkama i sinovima, dokazano je da djevojčice i dječake odgajaju - različito.

Ovo je potvrđeno i novim istraživanjem koje je provedeno u Americi, koje je dokazalo da se očevi zaista drugačije ponašaju prema kćerkama i to na način koji ima dugoročan utjecaj.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pravi odgovor na milijun dječjih pitanja

 

U istraživanju je sudjelovalo 52 muškarca, očevi djece vrtičkog uzrasta. Psiholozi su proučavali kako mozak muškaraca reagira na djecu, i da li se tate svjesno ponašaju drugačije ili je to jednostavno "jače od njih".

Tijekom drugog dijela eksperimenta, znanstvenici su snimali rad mozga očeva dok su im prikazivane fotografije djece sa sretnim, neutralnim ili tužnim izrazom lica. Očevi djevojčica su snažnije reagirali na fotografije svoje djece sa sretnim izrazom lica, a u dijelovima mozga zaduženim za emocije zabilježena je pojačana aktivnost. Ali, očevi sinova intenzivnije su reagirali na fotografije s neutralnim izrazom lica.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako se smiriti kada vas djeca razljute?

 

"Ako dijete plače, i doziva tatu, očevi djevojčica će brže reagirati", kaže dr. Jenifer Maskaro, koja je bila šef istraživačkog tima.

Očevi dječaka sa svojim sinovima manje razgovaraju, rjeđe im pjevaju, na primjer, čak i dok su sasvim mali, i generalno slabije obraćaju pažnju na njihove emotivne potrebe. Takav model ponašanja, koji se zasniva na uzdržanosti u iskazivanju osjećaja može utjecati na emocionalni razvoj dječaka.

 

izvor: mondo

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ne želim pospremiti sobu!
Kako reagirati u takvoj situaciji!? Nema roditelja koji se nisu suočili s djetetovim prkosom. Dijete naprosto ima potreb...
6
Bakin napitak za bolji imunitet
Nekada nije bilo toliko različitih dodataka prehrani za povećanje otpornosti djece, no naše su bake znale mnoge trikove ...
5
Dozvolite djetetu da bude dijete!
Normalno je da roditelji žele svojoj djeci sve najbolje i da se trude da ih odgoje što bolje mogu. Međutim, ponekad rodi...
4
Savjeti o disciplini
Roditelji trebaju djeci postaviti granice kako bi djeca znala što će mu roditelji tolerirati, a što neće, odnosno uvjete...
3





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!