|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kod majki koje doje prva menstruacija obično nastupa nešto kasnije nego kod majki koje ne doje.

image
/11


Kod majki koje doje prva menstruacija obično nastupa nešto kasnije nego kod majki koje ne doje. Uzrok tome su hormoni koji se luče za vrijeme dojenja i između ostalog djeluju na jajnike na način da odgađaju njihov oporavak i uspostavljanje ciklusa u jajniku, ovulacije i menstruacije.

Ako majka ne doji menstruacija će se pojaviti kroz 6 tjedana. Nakon 3 mjeseca 70-90 % njih će  imati menstruaciju s ciklusima koji završavaju ovulacijom, a to znači mogućnost početka nove trudnoće.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pet činjenica o zajedničkom spavanju roditelja s djecom

 

Uspostava ciklusa među dojiljama puno je individualnija. Samo 15% njih dobije prvu menstruaciju kroz šest tjedana po porodu, kod jedne trećine ona nastupi kroz tri mjeseca, a u ostalih menstruacija se može odgoditi i do godinu i pol. Dvije trećina menstruacija po porodu su  anovulacijske (ne dolazi do izbacivanja jajašca iz jajnika) te je time i mogućnost nastanka nove trudnoće manja.

Ponekad je teško razlikovati prvu menstruaciju od poslijeporođajne komplikacije – krvarenja. U prilog poslijeporođajne komplikacije govori jako i nepravilno krvarenje te je tada potrebno javiti se što prije svom liječniku ginekologu.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Refleksi kod novorođenčeta
Iako nam novorođenče izgleda potpuno bespomoćno, već nakon rođenja ima primarne reflekse koji mu pomažu u preživljavanju...
6
Briga za djetetove zube: što bi svaki rodi...
Kako vaše dijete raste, trebali bi znati kako brinuti o njegovim zubima.
6
Najčešće tegobe babinja
U razdoblju babinja tijelo žene se polako vraća u stanje prije trudnoće – žena se oporavlja od poroda, maternica se sman...
6
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!