|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Priprema kože za proljeće i ljeto

Uredništvo Ringeraje, 26.3.2012
Njega lica i tijela sa ciljem pravilne njege u tijeku ljeta moguća je primjenom prirodnih preparata, koji trebaju sadržavati precizno odabranu kombinaciju sastojaka, odnosno biljnih ulja, ekstrakata, eteričnih ulja, antioksidanta i važećih faktora
Ključne riječi:

image
/11


Nabrojani sastojci će svojim kompleksnim djelovanjem omogućiti da Vaša koža sačuva tonus, vlažnost, elastičnost i svježinu. Zimsko vrijeme svojom niskom temperaturom, kao i vjetrom djeluju stresno na kožu, posebno ako je u pitanju suha i osjetljiva koža, gdje je značajno smanjena cirkulacija. Uslijed toga se prirodna obnova gornjih slojeva kože odnosno regeneracija kože za vrijeme zimskih mjeseci ne odvija istom brzinom kao u toplim vremenskim prilikama, što kao posljedicu ima smanjenje gipkosti i elastičnosti kože. Koža postaje suha, gruba i sklona perutanju. Zato je veoma važno da se u proljetnim mjesecima , kao i pred ljeto koža posebno pripremi za visoke temperature i izlaganje suncu, koji su ponovo stres za kožu i koji imaju prolongirane efekte u vidu starenja kože i stvaranja bora. Postoji nekoliko načina da pripremimo osjetljivu kožu za vrele ljetne dane, čak i ako smo u nedostatku vremena propustili tretmane regeneracije u toku proljeća. Evo nekoliko savjeta kako da na prirodan način pripremite suhu i osjetljivu kožu za ljeto:

  • Primjena pilinga za uklanjanje izumrlih površinskih slojeva kože, koji zapušavaju pore. Na taj način omogućeno je dubinsko čišćenje kože, ponovno uspostavljanje disanja kože, kao i ishrana odnosno njega kože. U tu svrhu se preporučuju uljani pilinzi na biljnoj bazi, odnosno sa mljevenim košticama marelice, masline i sl. Preporučljivo je da pilinzi sadrže i biljne ekstrakte sa regenerativnim djelovanjem,  kao što su ekstrakti nevena, kamilice i aloe. Spomenuti ekstrakti imaju umirujuće djelovanje na kožu tretiranu pilingom, a blagi abrazivi neće iritirati kožu.
  • Također, lice treba prati ili čistiti blagim sredstvima koja sadrže umirujuće i osvježavajuće biljne supstance prilagođene tipu kože, i koja ne sadrže sapune koji će isprati zaštitu sa površine kože i tako je načiniti još osjetljivijom. Neophodna je i upotreba biljnog tonika koji će dehidrirati kožu i dati joj svježinu.
  • Primjena lakih hidratantnih krema, koji odgovaraju Vašem tipu kože. Ljeti  je perspiracija kože izraženija, te se hranljiva odnosno masnija krema ne preporučuju jer ima tendenciju da zatvori pore i onemogući disanje kože. Obzirom da je svjetski trend u kozmetici upotreba biljnih preparata, takve kreme bi trebali sadržavati u sebi ulja ili ekstrakte biljaka poput aloe, kamilice, nevena, lavande, sandalovine, kao i vitamin E koji je snažan antioksidant i otporan na sunce.
  •  Promjena dekorativne kozmetike odnosno korištenje lakših tekućih pudera, toniranih krema,  kao i pudera u prahu.
  • Važna je i hidratacija cijelog tijela, jer su zimski mjeseci ostavili trag na cijeloj koži, tj. učinili je suhom, grubom i oslabili njenu obrambenu moć. Stoga se preporučuje, kao i u slučaju njege lica, njega tijela hidratantnim kremama, bogatim biljnim ekstraktima (ekstrakti nevena, kamilice i aloe, ginko bilobe...), biljnim uljima (bademovo, maslinovo, jojoba, borano, avokado i dr.), voskovima (shea butter, cacao butter), kao i supstancama sa izrazitim vlažnim efektom, kao što su urea, alantoin i hijaluronska kiselina, koji vraćaju koži njenu vlažnost, elastičnost i time utječu na ponovno uspostavljanje njene zaštitne uloge. Važan je i sadržaj antioksidansa (npr. vitamini E, C, B i dr.), koji svojim snažnim antioksidativnim djelovanjem vraćaju koži svježinu, energiju i snagu. Masaža tijela biljnim uljima(maslina, badem , sjemenke grožđa...) sa kombinacijom pravilno izabranih eteričnih ulja će veoma doprinjeti  kako stanju vašeg duha tako i povećanju elastičnosti i tonusa vaše kože.
  • Ako je u pitanju njega suhe kože  preporučuje se primjena kupki sa blagim pjenećim sredstvima ili uljane kupke, kao i izbjegavanje toplih kupki i preparata koji sadrže alkohol, da bi se spriječilo dalje isušivanje kože..

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Top 10 namirnica za borbu protiv anemije
Važno je napomenuti da je kod borbe protiv anemije jedenje hrane koja omogućuje pravilnu apsorpciju željeza jednako važn...
4
Muffini od borovnica
O tim čudesnim bobicama prepunih antioksidansa i vitamina C ne treba puno pisati a ovaj jednostavni kolač možete napravi...
3
Eko maska za kosu!
Kosa vam je suha, a ni vrijeme vam ne ide u prilog? Uzmite stvari u svoje ruke!
2
Frendice.hr i Pantene vam poklanjaju!
Zahvaljujući naprednim Pantene tehnologijama, suvremena žena više nema dvojbi. Pantenovi stručnjaci stvorili su novu lin...
2





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!