Notes55 u 05:00
na temi BUY QUALITY BANK NOTES TOP CURRENCIES AVAILABLE telegram (@Ranko322) GET YOUR VALID DOCUMENTS TO TO
Bez obzira na to što roditelji uvijek nadziru malu djecu dok jedu, često dolazi do gušenja hranom.
Sada su stručnjaci otkrili da su hrenovke, odnosno hot-dogovi, najčešći uzrok gušenja kod djece, tvrde pedijatri iz dječjeg centra Johns Hopkins.
Istraživanje je pokazalo da su hrenovke najčešći uzrok gušenja kod djece mlađe od tri godine (17 posto), zatim tvrdi bomboni (10 posto), grožđe (9 posto) i orašasti plodovi (8 posto).
“Svaka hrana predstavlja opasnost od gušenja kod male djece, ali hrenovke su opasne jer su taman toliko velike da savršeno začepe dišne putove, ne dopuštajući protok zraka” - kaže pedijatrica dr. Nisha Kapadia iz ovog Dječjeg centra.
Zato pedijatri savjetuju roditeljima da hrenovke prije nego što ih daju djetetu narežu na vrlo sitne komade, a kada je riječ o ostalim potencijalno opasnim namirnicama - tvrdi bomboni, grožđe i orašasti plodovi, ne bi ih trebalo davati djeci mlađoj od četiri godine.
PROČITAJTE JOŠ: Kako pravilno narezati grožđe kako biste spriječili gušenje?
Bebe i djeca mlađa od tri godine posebno su sklona gušenju hranom jer nemaju sve zube i ne mogu dobro prožvakati hranu prije nego je progutaju. Djeca u dobi od tri do četiri godine već imaju zube, ali tek uče pravilno žvakati.
Također, djeca koja ne sjede mirno dok jedu imaju povećan rizik jer često udišu hranu dok se igraju ili trčkaraju, ističe dr. Kapadia.
Izvor: Mondo.rs
Pozitivan test
Autor: sana12
Nalaz spermiogram
Autor: Lidija242
Nalaz
Bebać No3
Autor: ninamurkovi
31 tjedan
Nasa srecica broj 2
Autor: dad@
40+3
Autor: mali andeo
Evo nas na samom kraju... Ali mojoj pri
Rad od kuće za mame
Autor: JelenaRel
Povratak na posao nakon rodiljnog dopusta.
Admin
S kojim izazovima se susrećete pri povratku na posao nakon rodiljnog dopusta?
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!