|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Osvoji Klikeraj didaktičku "Umetalicu"

Uredništvo Ringeraje, 20.3.2015
Kako je igra najdominantniji fenomen djetinjstva i najbrži način na koji se nešto može naučiti u Klikeraju su odlučili poticanju razvoja pristupiti kreiranjem igara.

image
Umetalica
/21


Klikeraj je udruga osnovana u Osijeku čiji je osnovni cilj razvijanje didaktičkih sredstava za poticanje različitih aspekata dječjeg razvoja. Udrugu čini tim psihologa i nastavnika koji svoja iskustva nastoje pretočiti u razvijanje didaktike kojom se mogu obogatiti obiteljski i školski život mališana.

 

Kako je igra najdominantniji fenomen djetinjstva i najbrži način na koji se nešto može naučiti u Klikeraju su odlučili poticanju razvoja pristupiti kreiranjem igara. Igre su osmišljene tako da potiču specifične psihičke procese koji leže u osnovi različitih aktivnosti kojima se mališani bave. Prvi didaktički set namijenjen je razvoju pojedinih aspekata kreativnog mišljenja: konvergentnog i divergentnog mišljenja, elaboracije, originalnosti, fluentnosti, logičkog zaključivanja itd.

 

Pored razvoja didaktičih sredstava, aktivnosti kojima se Klikeraj bavi su održavanje stručnih eduacija i seminara za roditelje, učitelje, nastavnike, odgajatelje i sve ostale koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece, održavanjem radionica za djecu kroz koje se nastoji potaknuti razvijanje određenih kognitivnih funkcija i vještina, radom s darovitim učenicima te objavljivanjem stručnih publikacija. U pripremi su didaktički setovi za poticanje jezičnog razvoja, zatim senozorike, motorike, metakognicije itd.

 

U suradnji s portalom ringeraja.hr, Klikeraj poklanja jednu svoju didaktičku igračku „Umetalicu“. Sve što trebate učiniti je odgovoriti na pitanje postavljeno na forumu na temi: Osvoji Klikeraj didaktičku Umetalicu najkasnije do četvrtka 26.03. u 15h. Dobitnik će biti izvučen slučajnim odabirom putem random.org i objavljen u petak 27.03. na forumu i portalu.

 

A što je to „Umetalica“?


Možda ćete pomisliti da su logika i kreativnost dvije suprotnosti, međutim, to je daleko od istine. Jedna drugu nadopunjuju i rezultiraju kvalitetom mišljenja, proizvoda ili djelovanja. Ova igra oslanja se na pravila logike, dosjetljivost i brzo snalaženje. Predviđena je za dva igrača. Cilj igre je u što kraćem vremenu pogoditi redoslijed protivnika, ali postoji jedan trik- koji se krije u izgledu samih pločica. 

 

Kako postaviti pitanje, kako uz što manje pitanja doći do kraja, osmisliti logički niz i prepoznati pravilo neke su od vještina koje se traže, ali i razvijaju kod igrača. Kreiranjem novih pločica dijete vježba simboličko asocijativno mišljenje i socijalnu kreativnost. Osim osnovne „igre“ vlasnik „Umetalice“ može uživati i u dodatnim aktivnostima koje idu uz igru. Npr. odigrati memory ili upoznati svijet mandala.

 

Udruga kontinuirano razvija nove aktivnosti uz svoje proizvode te iste šalje putem elektroničke pošte svojim korisnicima. Jedna igra i puno mogućnosti.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jedinci imaju drukčiju strukturu mozga
Odrastanje bez braće i sestara ima i prednosti i nedostataka. No, nije samo u pitanju drukčije ponašanje, nego i razvoj ...
4
15 razloga zašto bi djeca trebala čitati k...
Današnja djeca ne čitaju jer su naučila da je čitanje dosadno, nezanimljivo, naporno i nekorisno. Isto kao što su naučil...
4
Noć vještica: Strašne sjene
Ovaj put vam predstavljamo jednu zanimljivu ideju za Noć vještica. Lako je i gotovo za nekoliko minuta. Probajte i sami,...
4
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!