|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Njega bebe: Kako ohrabriti tate?

Uredništvo Ringeraje, 19.3.2020
Ako zaista želite da se tata potpuno uključi u njegu bebe morati ćete se odmah pomiriti s činjenicom da će s bebom ravnati potpuno drugačije. Na tatin način. Na muški način.

image
Potaknimo očeve da se više brinu o bebama. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Bilo da je to novorođenče ili dijete staro četiri ili šest mjeseci, očevi često radije ostave dijete na brigu majci. Jer one to bolje znaju. I da se ne bi slučajno nježne i krhke bebe povrijedile.

 

S druge strane, sve je više tata koji se ne boje uhvatiti u koštac s novorođenim djetetom, te tako u previjanju, kupanju, hranjenju pa čak I uspavljivanju postaju pravi majstori.

 

Pročitajte kako mame mogu pomoći i potaknuti očeve koje je još uvijek malo strah uhvatiti se brige o bebi.

 

 

Na tatin način

 

Ako zaista želite da se otac potpuno uključi u njegu bebe, od početka se morate pripremiti na to da će s djetetom ravnati drukčije od vas . Po tatinom. Po muško.

Naravno, možete ga dobronamjerno savjetovati. Međutim, samo u slučaju ako je tata spreman čuti vaš savjet ili ga čak zatražiti. No, sve dok želi da ga ostavite na miru, nemojte se miješati u njegov odnos s djetetom. S vremenom će naučiti. Čak I pronaći neki bolji način ili trik kojeg se nismo ni mi “svemoguće” mame dosjetile.

 

 

PROČITAJTE JOŠ: Tatina kćer

 

 

Povezanost s djetetom se ne može naučiti, mora se doživjeti

 

Vjerojatno vam je poznata scena kad tate onako nervozno previjaju dijete, okreću ga kao paket i sve se više uzrujavaju jer je, naravno “paket” živ, kreće se i odbija s njim surađivati.

Naravno, mame znamo da svaki put kad dođemo u kontakt s bebom moramo „slušati“ bebu koja nam uvijek govori što joj odgovara, a što ne. Pričamo s bebom, preusmjerimo joj pažnju na nešto drugo, otpjevamo joj pjesmu o krokodilu koji puzi po rukavu dok je oblačimo ...

Ali iskreno rečeno, nismo to znale kad smo bebu prvi put morale zamotati u rodilištu. Bile smo podjednako uplašene kao I očevi koji ne znaju kako se najbolje uhvatiti tog tako zahtjevnog zadataka.

Stoga budite uz svog partnera kojemu povezivanje s bebom još ne ide najbolje od ruke, budite strpljive i pune razumijevanja. Pohvalite ih i recite da im ide sve bolje I bolje, potaknite ih da pokušaju ponovno te da se probaju što više opustiti uz bebu. Jer tek kada smo duboko opušteni, beba će se smiriti i biti više "kooperativna" jer uza sebe osjeća smirenu odraslu osobu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ljubav potiče razvoj mozga

 

Neka tate ne bude samo "izlaz” u sili"

 

Ostavljanje bebe ocu samo kad ste umorni ili je dijete nervozno I ne znate više što s njim otežat će ocu uspostavljanje dobrog odnosa s bebom. I tako će sve više gubiti volju za obavljanjem tih zadataka.

Stoga neka očevi bebe presvlače I hrane I u trenucima kada je beba mirna, kada vam se nigdje ne žuri te je beba dobre volje.

 

Naime I s time ćete ocu dati do znanja da mu vjerujete I da znate da je sposoban da se brine o bebi - da on nije samo povremeni pomagač koji skače samo kad "savršena" mama ne uspije. Mama I tata su zapravo oba izvrsna roditelja koji njeguju svoje dijete s ljubavlju i tako se dublje povezuju s njim.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kućni ured - inkubator ženskog poduzetništva
Iako više od 90% poduzetnica radi iz kućnih ureda, država ne prepoznaje njihove potrebe. Zbog toga mreža Women in Adria ...
6
Znakovi da je vaša beba gladna
Najčešće nedoumice koje se mamama vrte po glavi su "koliko hrane je dovoljno ili kako znati da su njihove bebe site".
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!