|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

NESTLE ŽITARICE U PREHRANI DJECE

Uredništvo Ringeraje, 11.6.2012
Žitarice su idealna namirnica za započinjanje dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove male trbuščiće ...
Ključne riječi:

image
/71


Mali trbuščić bebe ima čak 5 puta veće potrebe za hranjivim tvarima od odrasle osobe, a u periodu između 4. i 6.mjeseca majčino mlijeko postaje nedostatno za pokrivanje rastućih prehrambenih potreba.

 

Žitarice su idealna namirnica za započinjanje dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove male trbuščiće te omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani.

 

Prvo se uvode rižine ili kukuruzne pahuljice (u dobi između 5. i 6.mjeseca) koje ne sadrže gluten. Žitarice koje sadrže gluten treba uvesti u prehranu nešto kasnije, poslije 6.mjeseca.

 

Nutritivni sastav žitarica karakterizira visoki udio ugljikohidrata (cca 60-70%), a posebno škroba, što ih čini odličnim izvorom energije. Cjelovite žitarice su izvrstan izvor vlakana koje su brojne znanstvene studije dovele u vezu s poboljšanjem zdravlja čovjeka. Bjelančevine i masti su u žitaricama zastupljene u manjoj količini. Kako žitarice ne sadrže sve esencijalne aminokiseline, u kombinaciji s mlijekom čine izvrstan obrok, idealan za početak dana svakog djeteta, ali i odrasle osobe. Zbog lake probavljivosti mogu poslužiti i kao večera jer daju sitost za miran san.

 

Žitarice u obliku žitnih pahuljica veoma su popularan proizvod, kako kod prehrane djece, tako i odraslih. Velika prednost im je laka i brza priprema s mlijekom. Pri tome treba obratiti pažnju da se do 3.godine djeteta koriste odgovarajuće zamjene za kravlje mlijeko (npr. NAN 3 ili nakon 1.godine Nestlé Junior mlijeko) nakon što majka prestane dojiti.

 

Zbog važnosti žitarica u prehrani dojenčadi i male djece, bitno je odabrati što kvalitetniji proizvod te pri tome obratiti pažnju na dob djeteta.

 

Nestlé žitne pahuljice, napravljene na bazi 8 različitih žitarica (pšenica, raž, ječam, kukuruz, riža, proso, sirak, zob), veoma su bogate vlaknima što je važno za dobru pokretljivost crijeva, a time i bolju probavu. Sadrže kulturu Bifidobacterium lactis koja je slična bifidobakteriji nađenoj u probavnom traktu dojene djece. Nestlé žitne pahuljice su bez dodatka šećera ili sa smanjenim udjelom šećera pa se kod djeteta spriječava navika na slatki okus, mogućnost karijesa, kao i potencijalna debljina. Lako su probavljive zbog posebnog procesa proizvodnje kojim se velike molekpule ugljikohidrata razlažu na manje.

 

Izvrsnog okusa, Nestlé žitne pahuljice omiljene su svakom djetetu! Možete odabrati između sljedećih okusa: Kukuruz i riža, 8 žitarica, 8 žitarica i keks, 8 žitarica i med, 8 žitarica i kakao te Zob i suhe šljive (namjenjene djeci koja pate od tvrde ili neredovite stolice).

Učlanite se u Nestlé baby klub i ostvarite puuuuuuno pogodnosti. Pročitajte više na www.bebe-nestle.hr/


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
4
Crvenilo na guzi
Mnoge bebe pate od pelenskog osipa. Uz pomoć ovih savjeta ćete crvenilo na guzi brzo savladati.
4
Povišena temperatura kod bebe!
Beba vam je cendrava, razdražljiva, pospanija? Obavezno provjerite da li ima temperaturu!
4
Osigurajte bebi udobnost tijekom ljetnih dana
Mame vole ljeto, tate vole ljeto, pa ne čudi što i bebe – vole ljeto. Posebice kad slobodne i nesputane slojevitom odjeć...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!