|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Marelice i pirova krupica

PR, 10.6.2020
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način ...

image
Marelice i pirova krupica
/11


U nastavku pročitajte recept za dopodnevnu užinu!

 

Marelice i pirova krupica

DOPODNEVNA UŽINA, 4. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 7+ do 9+

 

Sastojci za pripremu obroka:

• 50 g marelica (2 svježe ili 1½ vrhom puna žlica zgnječenih ili 6 suhih marelica)

• 10 – 15 g pirove krupice (1 ravna do ¾ vrhom pune žlice, za 70 do 80 grama kuhane)

• 1,5 – 1,8 dcl vode

• 3 – 5 g ulja (½ – 1 žličica; repičino, sojino, maslinovo ili suncokretovo)

 

Priprema obroka

Pirovu krupicu kuhajte u vodi (u približno 1 – 1,3 dcl, 10 minuta). Marelice narežite na komadiće, zgnječite ili usitnite i po potrebi dodajte žlicu ili dvije vode ili soka bez dodanog šećera, dodajte odgovarajuće rashlađenu pirovu krupicu i ulje, promiješajte i ponudite.

Suhe marelice najmanje pola sata namačite u pola decilitra vode. Usitnite ih s malo tekućine i dodajte kuhanu pirovu krupicu i ulje.

Bebe vole papati

 

U nastavku pročitajte još:

 

 Tikvice, mrkva i krumpir

 RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+)

 

Komorač, tikvice, krumpir i govedina

RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+

 

Majčino mlijeko ili mliječna formula i riža

VEČERA, 2. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 5+ DO 7+

 

Jabuka i kvinoja

DOPODNEVNA UŽINA, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ do 8+

 

Poriluk, celer, mrkva, prosena kaša i janjetina

RUČAK, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ DO 8

 

Brokula i heljdina kaša s mrkvom i jajetom

RUČAK, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ DO 8+

 

Recept je iz knjige: "BEBE VOLE PAPATI" koju je recenzirao jedan od najpoznatijih hrvatskih pedijatara, prim. prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med., spec. pedijatar, također autor knjige "GODINE PRVE: Zašto su važne? – Vodič za roditelje i stručnjake koji rade s djecom predškolskog uzrasta ", čije je deseto prošireno izdanje objavila izdavačka kuća ACTUS HOMINIS u listopadu 2019. godine.

 

UZORKE KNJIGA možete prolistati na internetskim stranicama izdavačke kuće ACTUS HOMINIS: BEBE VOLE PAPATI i GODINE PRVE: Zašto su važne?

 

Knjigu možete kupiti OVDJE

Bebe vole papati

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Bebina koža u ljetno vrijeme!
Ljeto je vrijeme kupanja u moru i bazenu, osobitu za živahne bebe. Sol i klor isušuju kožu i mogu uzrokovati osip.
4
15. svibnja - MEĐUNARODNI DAN OBITELJI
Međunarodni dan obitelji - 15. svibnja proglasili su Ujedinjeni narodi svojom rezolucijom 1993. godine. Prvi put se taj ...
4
PRVI KAFIĆ U HRVATSKOJ ZA OBITELJI S DJECOM
U Tkalčićevoj ulici u Zagrebu otvoren je Playground, prvi family friendly kafić u Hrvatskoj. Kafić koji ponudu temelji n...
4
Pet činjenica o zajedničkom spavanju
SPAVATI s djecom u krevetu ili ne, česta je tema rasprave roditelja.
3





Anketa

Kako bi reagirali ..
пеперутка16

.. da vaš muž ode na kavu s bivšom curom koju nije vidio godinama pa da se "popričaju"?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!