|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mihail Labkovski: 10 grešaka koje je vaša majka učinila da vam uništi život

Uredništvo Ringeraje, 15.11.2022
Psiholog Mihail Labkovski govorio je o glavnim pogreškama koje čini većina majki. Iako se čini da to gotovo svi rade...

image
Ako majka previše brine o svojoj kćeri u djetinjstvu, ona će izrasti u deformiranu ličnost bez vlastitog mišljenja. Fotografija: Freepik.com www.freepik.com
/11


Odnos majke i kćeri jedan je od najozbiljnijih u životu svake žene. Način na koji se majka odnosi prema djevojčici u ranom djetinjstvu i kasnije u odrastanju utječe na njezinu daljnju sudbinu.

 

Uloga roditelja u odgoju djece bolna je tema za mnoge roditelje, što i ne čudi.

 

1. Nedostatak osobnog primjera

 

Umjesto da svojoj kćeri kažete: "Moraš naučiti kuhati", trebali biste reći: "Hajde da zajedno napravimo ukusnu juhu". I učini to! Kad djevojčica vidi da joj majka to rado radi, i ona to želi naučiti.

 

2. Osuđujući stav prema seksu

 

Ako se djevojčici od djetinjstva sugerira osuđujući stav prema muškarcima da im "treba samo jedno", ona odrasta s osjećajem da su svi muškarci nasilnici i da je seks odvratan.

 

3. Paradoksalna kontradikcija

 

To je kao seks - prljava stvar, ali svakoj se djevojčici predlaže da se uda i rodi dijete, a poželjno je to učiniti do 25. godine. Rezultat takvih kontradiktornih orijentacija je strah od bilo kakve veze.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako majka utječe na razvoj mozga kod djeteta

 

4. Prenaglašena briga

 

Ako majka previše brine o svojoj kćeri u djetinjstvu, ona će izrasti u deformiranu ličnost bez vlastitog mišljenja kojom okolina može bez problema manipulirati.

 

5. Negativan obrazac oca

 

Ako se kćeri kaže da joj je otac "budala", djevojka se osjeća krivom što je takav čovjek njen otac. Žena se ne može cijeli život nositi s tim osjećajem krivnje, pokušava ugoditi drugima i dokazati da nema lošeg naslijeđa.

 

6. Fizičko nasilje

 

Tjelesno kažnjavanje ponižava djevojčice još više nego dječake. Ako je djevojka pretučena, odrastat će s tendencijama prema obrascu žrtve i birati agresivne partnere.

 

PROČITAJTE JOŠ: 10 načina kojima roditelji nanose štetu djeci a da to ne znaju

 

7. Nedovoljno pohvala

 

Ako djevojku ne hvalimo dovoljno, ona će odrastati bez ljubavi prema sebi i neće moći biti ravnopravan partner u vezama.

 

8. Svađe pred djetetom

 

Svađe u prisutnosti djeteta udar su na njegovo psihičko zdravlje. Ne treba zaboraviti da dijete često preuzima odgovornost za sve što se događa u obitelji.

 

9. Odsutnost komunikacije

 

Ako malo razgovarate s kčerkom, ne odgovarate joj na glupa pitanja, pogotovo u razdoblju adolescencije, ona gubi kontakt s roditeljima i osjeća se napušteno. Razgovor je nešto čega nikad dosta kada je u pitanju odgoj djece.

 

PROČITAJTE JOŠ: Što otac treba znati kada očekuje prvu kćer?

 

10. Pravila života

 

Djevojčici se ne smije govoriti da njezin život nužno mora sadržavati određene stavke: brak, djeca, mršavljenje, određeni posao... Djetetu treba sugerirati da ima pravo raditi što god želi. Samo u tom slučaju će izrasti u samosvjesnu i sretnu ženu!

 

Izvor: Bebamur.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kreativni kutak: Dan planeta Zemlje
22. travnja slavimo Dan planeta Zemlje! Iskoristite ove dane u kući i zajedno sa svojom dječicom osmislite PLAKAT koji ć...
5
Ringeraja i Fisher-Price® Dobitnici!
Izvučeni su sretni dobitnici u FisherPrice nagradnoj igri, čestitke sretnim dobitnicima! Pogledajte jeste li među njima....
4
12 originalnih frizura za curice s dugom k...
Pletenice, konjski rep, šarene ukosnice za kosu i rajfovi za kosu s cvijećem gotovo su obavezni pribor za djevojčice. Ak...
4
Božićno darivanje počinje u Lidlu!
U Lidlovim trgovinama tijekom prosinca možete pronaći čitavo mnoštvo darova za sve uzraste, naravno, po najp...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!