|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kašalj kod djece ponekad traje nekoliko dana, ali može trajati i duže i pogoršati se. Roditelji su često u nedoumici kada s djetetom posjetiti liječnika i kada dijete ne voditi u vrtić.

image
/11


S liječnikom dr. Banićem smo porazgovarali o tome kada mogu djetetu pomoći roditelji i da li  mogu s djetetom izaći van.

Posjeta liječniku

Dijete koje kašlje mora do liječnika kada izgleda jako bolesno, teško ili brzo diše (frekvencija zavisi o dobi), kašalj zvuči kao lavež i kada postupci protiv laringitisa ne pomažu. Liječnika treba posjetiti i u slučaju kada kašalj traje duže od 4 noći ili 7 dana, ako kašlje te ima ujutro kada se probudi povišenu temperaturu (38 C ili više). Isto tako ga treba pregledati liječnik ako počinje iskašljavati gnojni sekret, ako mu se zagrcnula hrana i kašlje više od pola sata, ako kod disanja čujemo sviranje u prsima ili otežan izdah iako nije poznato da je dijete astmatičar ili mu obični lijekovi protiv astme ne pomažu.
 
Domaći lijekovi

Ako dijete počinje kašljati i ne primjetite znakove zbog kojih bi trebalo k liječniku, mogu kašalj olakšati roditelji sami. Djetetu možete dati sirup za iskašljavanje ili čaj za dišne tegobe. Pri spavanju djetetu podignite glavu s dodatnim jastukom, vlagu u stanu podignite nad 70%, nudite mu dovoljno toplog čaja i ostavite dijete kod kuće dok kašalj ne prestane.

U vrtić ili u šetnju

Dijete koje kašlje zbog infekcije u fazi kada je prijenosna, ne smije u vrtić. Da li može izaći zavisi o uzroku kašlja, ljetnom dobu, temperaturi i vlagi zraka vani. Ako ima dijete povišenu tjelesnu temperaturu mora ostati kod kuće.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

BLOG: Čudotvorno strpljenje
Kad spoznate da ste vi taj koji odlučuje kako ćete koristiti svoje vrijeme kojeg imate, onda shvatite da vam se nigdje n...
22
Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
12
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
12
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
11





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!