|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako završiti vrtićku i školsku godinu?

Uredništvo Ringeraje, 20.6.2022
Donosimo vam šest ideja kako svom djetetu organizirati poseban završetak vrtićke/školske godine kako bi mu olakšali ponovni odlazak u vrtić ili (prvi put) u školu u rujnu.

image
Završne manifestacije u vrtićima i školama pomažu djeci da na simboličan i inicijativan način završe vrtićku/školsku godinu, kako bi u rujnu ponovno ušli u vrtić i školu. (Foto: Freepik.com)
/11


Završne manifestacije u vrtićima i školama pomažu djeci da na simboličan način završe vrtićku/školsku godinu, kako bi u rujnu ponovno ušli u vrtić i školu.

Za vas smo pripremili kako i roditelji svojoj djeci mogu organizirati završetak vrtićke ili školske godine, koji neće zaboraviti.

 

1) Tematski piknik s prijateljima

Najjednostavniji i najpopularniji način proslave među djecom je, naravno, dječja zabava.

Stoga na kraju vrtićke/školske godine možete organizirati ljetni tematski piknik, na koji dijete može pozvati sve prijatelje iz vrtića ili kolege iz razreda, ili samo one s kojima se bolje slagalo. I tako, u društvu najboljih prijatelja, zaključiti ovu školsku godinu.

Kao gusar, princeza, sirena, životinja... Prepustite djetetu izbor, a vi mu samo pomozite da ne bude prezahtjevno.

 

 PROČITAJTE JOŠ: 4 stvari koje treba učiniti prije prvog dana škole

 

2) Obiteljski izlet po želji djeteta

Ako je dijete najsretnije u sigurnom krugu obitelji, ovu školsku godinu možete završiti obiteljskim izletom. Izlet koji bi naravno dijete trebalo izabrati jer je to njegovo slavlje. 

Kako biste lakše donijeli odluku, vi mu ponudite nekoliko opcija za izlet, od kojih će dijete odabrati onaj koji mu se čini najprivlačnijim. Tako ćete i dalje zadržati kontrolu nad situacijom, a dijete će imati osjećaj da je upravo ono odabralo obiteljsko izlet.

Želite li da putovanje ostane dugo u sjećanju vašem djetetu, uključite i posjet nekim prirodnim znamenitostima, uključujući muzej ili dvorac. Djeca vole istraživati nove svjetove i otkrivati zaboravljena skrivena blaga.

 

3) Svečana kupnja školskog pribora za prvašiće

Ako dijete krene u školu u rujnu, završetak vrtića možete spojiti s kupnjom školskog pribora.

Za ovaj poseban događaj izdvojite cijeli dan - odmah nakon doručka posjetite trgovine školskog pribora i nakon što kupite sve što će prvašiću trebati za prvi razred, priuštite si svečani obiteljski ručak. Uz obavezni desert naravno. Na kojem svom djetetu možete ispričati dio svojih školskih uspomena.

Neka ovo bude dan za školu i slavlje što će vaše dijete uskoro prvi put prijeći školski prag.

 

 PROČITAJTE JOŠ: Uloga roditelja u školskim obvezama djeteta

 

4) Čaša uspomena i želja

Što biste željeli zauvijek pamtiti iz svoje vrtićke/školske godine? A što doživjeti u sljedećoj školskoj godini?

Zapišite sve svoje uspomene i želje (i djece i roditelja!) zajedno s djetetom i spremite ih u posebnu Čašu uspomena i želja. Budući da se radi o čarobnoj čaši, treba je naravno prema tome i ukrasiti. Da uspomene ne budu izgubljene i da želje čuju čarobne vile koje ispunjavaju sve želje koje dolaze iz srca.

 

Ako je dijete mlađe, pomozite mu da zapiše uspomene i želje, a dijete neka na papir nacrta nešto što će ga pri otvaranju čaše podsjetiti na uspomenu ili želju.

 

5) Crtež ili pismo za sve prijatelje iz vrtića / škole

Iako danas uglavnom šaljemo SMS-ove i e-mailove, pisma imaju posebnu čar.

Stoga potaknite svoje dijete da napiše zahvalnicu svojim prijateljima iz vrtića/škole u kojoj im kaže što voli raditi s njima, što nikada neće zaboraviti i koje bi igrice željelo igrati s njim tijekom praznika i u sljedećem godini.

Ako je dijete mlađe, njegovu poruku napišite vi, a dijete neka mu nacrta nešto lijepo. Za zahvalu, sjećanje i poticaj za nastavak njihovog prijateljstva.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako djetetu olakšati polazak u školu

 

6) Album ili plakat sjećanja na proteklu školsku godinu

Crteži iz vrtića, školske fotografije, ljubavna pisma, ulaznice za dječje predstave i obiteljska putovanja, možda dolazak novog člana obitelji ili nova dječja soba...

Zajedno s djetetom sastavite album ili plakat uspomena na proteklu školsku godinu, koji će i dijete i vas uvijek podsjećati na sve one važne trenutke ove vrtićke/školske godine koja se bliži kraju.

Možda zajedno s djetetom ukrasite posebnu kutiju u koju će dijete moći pohraniti sve suvenire i uspomene, zajedno s albumom. Naravno, na kutiji je obavezno upisati školsku godinu 20xx / 20xy.

 

Izvor: Ringeraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kad se dijete boji mraka
Pomozite djetetu da se riješi straha od mraka.
8
TutoTod aplikacija olakšava roditeljstvo
Nedostatak edukativnih aplikacija na svjetskom tržištu prepoznao je mladi tim stručnjaka iz Zagreba. Spojem marketinške,...
6
Uzrok lošeg dječjeg sna
Ovo može biti vaš podsjetnik što treba izbjegavati kako bi vaše dijete imalo bolji san.
4
Pravila koja vam pomažu da budete bolji ro...
Jeste li roditelji koji ne poštuje djetetov interes, planirate li i unaprijed odrađujete sve za svoju djecu?
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!