|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako pravilno narezati grožđe kako biste spriječili gušenje?

Uredništvo Ringeraje, 14.9.2022
Određena hrana je opasna za bebe i malu djecu. Grožđe, na primjer. Dijete se može ugušiti jednim bobicom grožđa, ili čak samo njegovom polovicom, ako nije pravilno odrezano. Provjerite kako pravilno narezati grožđe kako bi bilo sigurno za dijete.

image
Grožđe može biti opasna namirnica za dijete jer se njime može ugušiti! (Foto:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Mama Sophie Jackson na svom je Facebook profilu podijelila fotografiju na kojoj se vidi kako pravilno narezati bobicu grožđa kako bi dijetetu lakše prošlo kroz usko grlo. Objavu je podijelila s roditeljima nakon što je njezina priča mogla završiti tragično zbog jednog boba. Njen sin je skoro umro od gušenja tim voćem.

 

Potresna priča koja je mogla završiti tragično

U šokantnoj priči koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama, jedna je majka opisala trenutke kada se njezin sin umalo ugušio. Ujedno je pozvala sve roditelje da svom djetetu UVIJEK režu grožđe i da nauče pružanje prve pomoći u slučaju gušenja.

 

Mama Sophie je na nimalo lijep način naučila kako krivo odrezana bobica grožđa može pretvoriti normalan dan s njezinom bebom u noćnu moru. Iako je već znala da grožđe treba rezati prije nego što ga ponudi malom djetetu, nije shvatila da je vrlo važno i kako ga narežete. U trenutku nepažnje, njezin dvoipolgodišnji sin Jake stavio je u usta dva cijela zrna grožđa i počeo se gušiti.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kada uvesti krutu hranu: sa 4 ili 6 mjeseci?

 

Kako sama kaže, imala je veliku sreću da je njen sin preživio, pa apelira na sve roditelje da UVIJEK, ali UVIJEK svojoj djeci režu grožđe kako je prikazano na fotografiji. Pritom naglašava kako je također vrlo važno znati kako pravilno djelovati ako dođe do gušenja.

 

Grožđe je preveliko za malo dijete

Grožđe može biti opasna namirnica za dijete jer se njime može ugušiti, ali to ne znači da ga ne smijete ponuditi, samo ga morate prethodno narezati.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kada vašoj bebi dati vodu i koliko?

 

 GrožđePAŽNJA! Obratite pažnju na to kako režete bobicu grožđa. Grožđe uvijek trebate prerezati uzdužno kako bi lakše putovalo niz djetetovo grlo.

NIKADA ne režite po širini jer je takav komad ipak prevelik i dijete se njime može ugušiti. Još je bolje bobicu narezati na četvrtine ili na vrlo sitne komadiće.

 

Roditelji, moramo pomoći jedni drugima kako bismo se informirali o mogućim opasnostima koje vrebaju naše mališane, a često ih nismo svjesni. Stoga podijelite priču s drugim roditeljima i upozorite ih!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prehrana za vrijeme dojenja II
Neke od namirnica kojima se hrani dojilja mogu izazvati probleme kod djeteta dok druge potiču laktaciju.
4
Dojenje: "Bubuljice" na bradavicam...
Nevjerojatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne točkice...
4
Dojenje - dobitak za mamu
Znate li da dojenje nije dobro samo za bebu, već jednako tako i za Vas?
3
Kašica za bebe!
Vrijeme da beba proba nešto drugo osim majčinog mlijeka? Dajemo vam par recepata za kašice!
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!