|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako pomoći djeci u razvoju jakih i zdravih kosti?

Sponzorirani tekst, 19.10.2023
Vaše će dijete biti zdravo i spremno za izazove koje život nosi ako se o njegovom zdravlju i razvoju počnete brinuti već od prvoga dana njegovog rođenja.

image
Dukat Junior jogurti sadrže sve što dijete u ovoj dobi treba: kalcij i vitamin D za zdrave kosti i zube. FOTO: www.freepik.com
/11


Tijekom faze rasta i razvoja djeca imaju veće potrebe za vitaminima i mineralima u usporedbi s odraslima. Ova povećana potreba rezultat je brzog rasta i razvoja tijela, uključujući razvoj kostiju, mišića, organa i živčanog sustava.

 

Najbolji način osiguravanja potrebnih hranjivih tvari je kroz raznoliku i uravnoteženu prehranu.

 

Kalcij i vitamin D: nerazdvojan dvojac za rast i razvoj djece

 

Za izgradnju jakih kostiju posebno su važni kalcij i vitamin D. Kalcij je temeljni mineral za zdrave kosti i zube, no ima i druge važne uloge u organizmu, a za njegovu apsorpciju u tijelu ključan je vitamin D.

 

Kalcij je osnovna komponenta kostiju i zubi, i ključan za njihov rast i održavanje. Djeca trebaju dovoljno kalcija kako bi osigurala da kosti rastu jake i zdrave. Kalcij se može dobiti iz mliječnih proizvoda poput mlijeka, sira i jogurta, ali također iz drugih izvora kao što su lisnato zeleno povrće, orašasti plodovi i obogaćeni proizvodi.

 

Vitamin D je ključan za apsorpciju kalcija iz crijeva. Bez dovoljno vitamina D, tijelo ne može iskoristiti kalcij iz hrane ili dodataka prehrani. Ovaj vitamin se često naziva "vitaminom sunca" jer se može proizvesti kada je koža izložena sunčevom svjetlu. Kako bi se osiguralo dovoljno vitamina D, važno je da djeca provode neko vrijeme na suncu i da konzumiraju hranu bogatu vitaminom D, kao što su riba (losos, tuna), žumanjci jaja, i obogaćeni mliječni proizvodi.

 

Dukatino

 

Izberite mliječne proizvode koji imaju više od jedne koristi

 

Dukat (Dukatino) Junior, omiljen asortiman mliječnih proizvoda za djecu, nezaobilazan je dio odrastanja djece svih uzrasta već više od 20 godina. Njihova provjerena receptura proizvoda priprema se od sastojaka prirodnog podrijetla, obogaćenih kalcijem i vitaminom D potrebnima za normalan rast i razvoj kostiju kod djece, koji ne sadrže umjetne boje ni konzervans.

 

Zahvaljujući različitim okusima i savršenim teksturama koji se kriju u bogatoj paleti ovih proizvoda, svoj omiljeni među njima mogu pronaći i oni najzahtjevniji.

 

DukatinoMeđu njima su već dobro znani:

Kremasti Dukat Junior voćni jogurti u tri omiljena voćna okusa (marelica-mrkva, banana, šumsko voće),

 

Dukat Junior gric sa zabavnim hrskavim čokoladnim kuglicama,

 

Dukat Junior svježi sir s voćem

 

Dukat Junior mliječni desert čokolada-lješnjak.

 

 

Dukat Junior jogurti sadrže sve što dijete u ovoj dobi treba: kalcij i vitamin D za zdrave kosti i zube.

 

Pravilno planiranje ishrane i uvođenje ovakvih namirnica zajedno sa zdravim navikama, kao što su fizička aktivnost i izloženost suncu, mogu znatno doprinijeti razvoju jakih i zdravih kostiju kod djece.

 

Dukatino

Dukat (Dukatino) Junior – svaki dan posvećen sretnom rastu vašeg djeteta!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HRVATSKA S OSMIJEHOM
Uz proizvode za higijenu usta, osmijehe na ustima obitelji izmamit će jedinstvene nagrade, koje će Aquafresh svaki tjeda...
6
Kako prestati vikati na svoje dijete?
Uspostavite bolju komunikaciju sa svojom djecom.
5
Odgoj bebe koja rado uči
Um vaše bebe je kao spužva i njenu radoznalost možete poticati uz pomoć savjeta u tekstu.
4
Lino žitne pahuljice
U novijim zdravstvenim trendovima pahuljice od žitarica dobivaju sve veću važnost. Preporučuju ih kao jedan od ključnih ...
4





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!