|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ideja za vikend: 5 obiteljskih izleta

Uredništvo Ringeraje, 2.5.2022
Ići na izlet uvijek je veselje kako za djecu tako i za roditelje. Donosimo vam 5 izvrsnih prijedloga za izlete s djecom

image
Ići na izlet uvijek je veselje kako za djecu tako i za roditelje. Freepik
/11


Ringerajine obitelji vole lutati pa ne čudi što se među najčitanijim sadržajem nalaze prijedlozi za obiteljska putovanja u našoj rubrici Izleti i godišnji odmori. Ići na izlet uvijek je veselje kako za djecu tako i za roditelje. Donosimo vam 5 izvrsnih prijedloga za izlete s djecom

 

1. Obiteljski izlet - Putevima mitskih bića

 

Hrvatska je puna čarobnih tajni koje možete otkriti sa svojom djecom na jednodnevnim obiteljskim putovanjima bajkovitim i tajanstvenim stazama. Jedno od takvih mjesta je i Mitski park.

Skriveno u dubini kanjona, u krilu planine Učke, leži mitsko selo Trebišća. Trebišća su središnja točka mitsko-povijesne staze Trebišća – Perun dužine 13 km, koja od Mošćeničke Drage vodi do vrha brda Perun (880m).

U posjetu Mitskom parku uživat će svi, neovisno o dobi i interesima, a Mitski park je posebno atraktivan za obitelji s djecom i aktivne goste koji žele provesti dinamičan produženi vikend u prirodi te na zanimljiv način nešto naučiti o mitskoj baštini, vjerovanjima i samom poimanju života, smrti, prirode, vremenskih prilika i sl.

 

Više o mitskoj stazi pročitajte tu: Putevima mitskih bića

 

Mitski park

Izvor: Arhiva


2. Aquatika – idealan odabir za obiteljski izlet

 

U proljeće se priroda budi iz zimskog sna, a ljudi postanu aktivniji i više vremena provode vani na otvorenom. Proljeće u Karlovcu je posebno doba godine kad zazelene parkovi, cvjetni grmovi zablistaju iznad renesansnih zidina, a obale rijeka postanu oaze osmijeha šetača.

 

Idealna kombinacija položaja Aquatike i novouređene šetnice uz samu obalu rijeke Korane, omogućuje upravo to – uživanje u pogledu na karlovačku ljepoticu, a potom u akvariju možete uživati u bogatom slatkovodnom svijetu.

Akvarij prikazuje faunu hrvatskih slatkovodnih riba i biljaka i njihovih staništa, a posjetitelji mogu vidjeti više od 80 vrsta riba, uključujući 30 endemskih vrsta.

U sklopu manifestacije “Proljeće u Karlovcu” Aquatika organizira niz edukativnih događanja pod nazivom “EKO SUBOTE” počevši od 8. travnja pa sve do 28. svibnja, u vremenu od 11 do 12:30 sati na trgu Aquatike.

 

Više o EKO SUBOTAMA u Aquatici pročitajte tu ovdje: EKO SUBOTE U Aquatici!


 Aquatika

Izvor: Aquatika

 

3. Tematski park Sanc. Michael

Tematski park Sanc. Michael smješten je svega 3 km zapadno od Svetvinčenta. Sastoji se od dvorca površine 400 kvadratnih metara, a izgrađen je od drvenih trupaca.

 

Ulaskom na imanje ulazite u potpuno drugačiji svijet! Stvarnost nestaje i nađete se u srednjem vijeku.Osim impresivnog zdanja, u ponudi dvorca nalazi se dječji vrtuljak,sprave za mučenje, tamnica za vješticu, suvenirnica te brojne druge zanimljivosti tipične za srednji vijek. Posjetitelji se također mogu okušati u streljaštvu srednjovjekovnim lukom i strijelom.

 

Mogućnost uživanja u prirodnom okruženju i druženje sa životinjama nezaboravno je iskustvo. Tako se može naučiti jahati konje te hraniti i družiti se s domaćim životinjama – magarcem, kozama, ovcama, kokošima, kunićima, golubovima i drugima. Da bi povratak u srednji vijek bio potpun, posjetitelji mogu uživati i u ukusnim jelima s roštilja i pićima iz autohtonog glinenog posuđa.

 

San Michael

Izvor: FB Sanc. Mihael

 

4. Ivanina kuća bajke za nezaboravan izlet iz bajke

 

Ivanina kuća bajke jedinstven je u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo.

Smještena u drevnom Frankopanskom kaštelu, sastoji se od multimedijalne stalne izložbe, biblioteke, multifunkcionalnog prostora za radionice i suvenirnice.

 

Kroz cijelu godinu ovdje se organiziraju kreativni edukativni programi u području pripovijedanja, literarnog i likovnog izraza, filma, predstavljačkih i primijenjenih umjetnosti i dizajna, namijenjenima djeci i odraslima.

 

Ivanina kuća bajke

Izvor: Ivanina kuća bajke


5. Muzej krapinskih neandertalaca

 

Muzej krapinskih neandertalaca oduševljava odrasle i klince.

Postav je napravljen kao vremeplov kroz povijest Svemira, Zemlje, čovjeka sve do današnjih dana, s posebnim naglaskom na vrijeme neandertalaca. Na interaktivan i zabavan način djeca mogu naučiti kako se živjelo prije 130 000 godina.

 

Muzej krapinskih neandertalaca je puno više od samih izložaka pronađenih ostataka. Na multimedijalan i interaktivan način dočaran je svakodnevni život tih nekadašnjih stanovnika. Film koji se može pogledati na samom ulazu u muzej odmah daje do znanja da se ne radi o uobičajenom muzeju. U njemu su prikazani svi aspekti surovog života neandertalaca, ali također, imamo i priliku vidjeti kako su bili puno napredniji nego što bi očekivali.

 

IDEJA: Na manje od pola sata od Krapine nalazi se i Trakošćan pa ostane li vremena, uputite se do jednog od najljepših hrvatskih dvorca.

 

Muzej neandertalaca

Izvor: Arhiv

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako djetetu reći – ne!
Svi roditelji znaju kako je ponekad teško najmlađima objasniti da kad kažu NE – to znači – NE. Što možete učiniti da vaš...
4
Čitanje bajki pomaže u jačanju veze djetet...
Neobična i izmišljena stvorenja, vile i vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, vještice i mnogi drugi likovi sastavni su dio b...
4
Kako kvalitetno provoditi vrijeme kod kuće...
Epidemija izazvana korona virusom pred sve nas je uz brojne izazove stavila jedan izrazito važan – ostati doma. Naš je s...
4
Air Max® s Tab+ tehnologijom za dom bez vl...
Air Max® sakupljač vlage i osvježivač zraka s najnovijom naprednom Tab+ tehnologijom brže apsorbira vlagu i maksimalno s...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!