|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Genijalan trik za davanje lijeka bebi

Uredništvo Ringeraje, 3.10.2022
Kako dati lijek bebi, a da se beba ne opire i ne ispljune lijek? U članku smo vam otkrili trik koji stvarno funkcionira!
Ključne riječi:

image
Na ovakav način ćete uzrokovati manje stresa djetetu i sebi nego da mu na silu sipate lijek u usta. (FOTO: Helena Lee/Facebook)
/11


Beba je bolesna i vrijeme je za lijek. Lijek koji mu jedva možete staviti i u usta, a kamoli progutati lijek. Ako ga morate dati usred noći ili tijekom sna, bebin otpor je naravno još veći.

 

Naravno, razumijete bebu da joj lijek nije ukusan i zato većinu ispljune, ali u isto vrijeme znate da će joj lijek pomoći i da je neophodan za njegovo liječenje.

 

Da ne govorimo o tome da ubrzo ostanete bez lijekova, od kojih većina završi na bebinoj odjeći.

 

PROČITAJTE JOŠ: Povišena temperatura kod bebe!

 

Duda za bočicu + dozator sirupa

Biti roditelj bolesne bebe nije nimalo lak zadatak. Zato roditelji moraju pomagati jedni drugima s korisnim roditeljskim trikovima koji uvelike olakšavaju brigu o (bolesnoj) bebi.. Ponekad i tako što ćete bebu malo "zavarati". Takav je i trik koji su otkrile očajne majke - trik s bočicom.

 

1) Sljedeći put kada svojoj bebi budete trebali dati lijek, upotrijebite dudicu bočice koju beba već koristi i poznaje (čak i ako ne koristi bočicu, vjerojatno ima utješnu dudu, pa će vjerojatno radije prihvatiti sisač s bočice nego žlicu).

 

2) Gurnite dozu ili injekciju sirupa u dudu do kraja, a zatim ponudite bebi. Možete ga i potopiti u vodu ili čaj ili premazati majčinim mlijekom (može i adaptirano) da ga još više privuče.

 

PROČITAJTE JOŠ: Smije li majka pod temperaturom dojiti bebu?

 

Lijek

 

3) Kada dijete počne potezati, pokušajte u što kraćem vremenu istisnuti sav lijek u dudu kako bi je što prije progutalo – prije nego što shvati vašu prijevaru i s gađenjem ispljune dudu.

 

Na ovakav način ćete uzrokovati manje stresa djetetu i sebi nego da mu na silu sipate lijek u usta.

I ne zaboravite da je dojenje zaštita od bolesti!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sve što morate znati o svom novorođenčetu
Ništa vas ne može pripremiti za oduševljenje – i izazov – pri prvom susretu s bebom. Evo što možete očekivati i kako se ...
5
Samo najbolje za vaše mališane u Lesnini XXXL
Dječji svijet predstavlja pravo malo carstvo šarenih boja i veselih detalja i baš je zato opremanje i uređenje dječje s...
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!