|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dojenje: "Bubuljice" na bradavicama igraju važnu ulogu

Uredništvo Ringeraje, 28.11.2022
Nevjerojatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne točkice oko ženskih bradavica.

image
e kvržice mogu biti folikuli dlake, kanali ili žlijezde koje izlučuju tekućinu i sasvim je normalno da ih imate. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Ženske bradavice su nešto posebno, jer preko njih od prvog dana nakon rođenja beba dobiva najkvalitetniji oblik hrane, majčino mlijeko.

 

Dojilje - osobito u početku prije nego što se ponuda i potražnja usklade - često se žale da moraju nositi duple majice jer im mlijeko samo curi iz bradavica. Da, mlijeko zapravo može teći samo od sebe. Neobična je pojava, iako je mnoge majke ne primjećuju, da čim dojilja čuje plač svoje bebe, gdje god da se nalazi, iz bradavica počne curiti mlijeko.

 

Tijekom dojenja mogu se oštetiti i bradavice

Iritacija, žareća bol, ukočenost, krvarenje, jaka osjetljivost – samo su neke od posljedica koje može izazvati dojenje, pogotovo kada imate gladnu bebu koja se ne odvaja od bradavica. Ovi simptomi obično nestaju kada se majka navikne i nauči kako najbolje držati bebu dok doji, a bradavice također otvrdnu. Ako ti problemi potraju nakon tjedan dana, dobro je posavjetovati se s liječnikom, primaljom ili iskusnim savjetnikom za dojenje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Je li dojenje nakon godinu dana i dalje korisno za dijete, majku?

 

"Kvržice" na bradavicama

Ako bolje pogledate svoje bradavice i površinu areole (prstena), vidjet ćete da su kvrgave i imaju male kvržice. Te kvržice mogu biti folikuli dlake, kanali ili žlijezde koje izlučuju tekućinu i sasvim je normalno da ih imate. Stoga ne čudi pojava malih "prištića" u areoli. One su zapravo Montgomeryjeve žlijezde. One izlučuju masnoću koja vlaži bradavice i lagano se povećavaju tijekom trudnoće i dojenja.

 

Pogledajte koliko su te male kvržice važne u videu ispod:

 

(VIDEO: @ardobreastpump)

 

Bradavice bi trebale biti prekrivene kvržicama, ali ponekad su te izbočine opasne.

 

PROČITAJTE JOŠ: 5 koraka (VIDEO): Kako dojiti u javnosti

 

Rijedak oblik raka dojke koji se zove Pagetova bolest može se pojaviti kao crvena kvržica ili osip na bradavici ili areoli. Ako primijetite takvu promjenu na bradavicama koja ne prolazi, obratite se liječniku.

 

 

Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako kupati bebe?
Iskoristite kupanje da se zbližite sa svojim djetetom.
4
Homeopatski set za prvu pomoć za djecu
Napunite svoj medicinski ormarić i prvu pomoć s ovim korisnim pripravcima kako bi bili pripremljeni za male životne pado...
4
Trenuci koje trebate zabilježiti fotoaparatom
Nema ništa bolje od pregledavanja uspomena sa fotografija prvih godina djetetova života. Uz brojne svakodnevne obveze, p...
3
Sretan Majčin dan!
ringeraja.hr svim mamama Ringerajkama želi sretan Majčin dan!
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!