|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Doček Nove godine s djecom ili bez?

Helena Mlakar, 29.12.2010
Topli dom je za vrijeme blagdana još čarobniji. Obitelj je zajedno, priprema se za slavlje. Ali ne uvijek... Neki roditelji Novu godinu slave sami, djeca su na čuvanju. Jesu li im djeca suvišna?
Ključne riječi:

image
/11


Posvećuju li današnji roditelji premalo vremena svojoj djeci?


Roditelji u današnje doba svojoj djeci posvete premalo kvalitetnog vremena, to je vrijeme kada su svojoj djeci 100 % na raspolaganju. Npr. kada zajedno s djetetom slažu lego kockice na podu. Dijete slaže po svome, roditelj slaže s njim i zajedno promatraju što su napravili. Primjer za malo starije dijete je da se prošetamo sa svojom kćerkom te ju pažljivo slušamo kako je biti u njezinom svijetu. Što ju interesira, što razgovara s prijateljicama, koju glazbu sluša... Pri tom se trebamo suzdržati vrijednosnih sudbi, postavljajmo samo pitanja.

 

Jesu li djeca roditeljima suvišna?


Ponekad se čini tako. To ima različite uzroke, najčešći je UMOR roditelja. Ponekad na poslu ne znamo postaviti granice i svu svoju energiju ostavimo tamo, a za djecu nam je manjka. Lakše je reći NE djetetu nego šefu. Tko je uskraćeni? Drugi razlog je kada osjećamo da smo mi uskraćeni jer imamo premalo vremena za sebe. Oduzmemo ga tamo gdje je najlakše: djetetu. Treći razlog je da se s djetetom ne možemo smiriti. Ako stvarno želimo provesti kvalitetno vrijeme s djetetom trebamo to učiniti u mirnom raspoloženju inače će sve skupa završiti s prigovaranjem, kritiziranjem, ispravljanjem... To što se ne možemo smiriti je obično poslijedica tempa života ili nešto što smo preuzeli od svojih roditelja. Da li su naši roditelji bili smireni s nama, jesu li bili s nama jer su tako željeli ili smo osjećali da su s nama jer moraju biti? Da li smo te uzorke njihovog raspoloženja preuzeli te nam se sada javljaju kada smo sa svojom djecom?

 

Neki roditelji za Novu godinu svoju djecu ostave na čuvanju ili dadiljama te slave sami. Je li to primjereno?


Ništa nije loše u tome ako roditelji slave sami jer svima ponekad treba vrijeme bez djece. Osobito iz razloga da se opet uživimo u partnerski odnos koji je osnova za pozitivnu atmosferu u obitelji. Važno je da kvalitetno vrijeme proživimo i s djecom. I sami ćemo otići na doček nove godine puno mirniji ako ćemo znati da su djeca prije toga  od nas dobila ono kvalitetno vrijeme s potpunom pažnjom, koje će spriječiti da im previše nedostajemo. Na taj način se neće pitati da li ih njihovi roditelji vole manje nego oni njih.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dijete i kućanski poslovi
Djeca bi trebala sudjelovati u kućanskim poslovima, u pospremanju i čišćenju, iako je ponekad jednostavnije da im upalim...
6
Osvojite profesionalno fotkanje!
Pripremili smo novu nagradnu igru za naše registrirane korisnike. Zavirite i pogledajte što je potrebno učiniti da osvoj...
4
Emotivna inteligencija djece
Mnogi su stručnjaci sigurni da su današnja djeca bistrija od prijašnjih naraštaja, ali se u životu i međusobnim odnosima...
3
Djeca ne znaju što je strah
Djeca ne znaju što je strah. Na večer bez problema zaspu u svom krevetu, prolaze kroz dan istražujući svijet bez trunke ...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!