|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

5 tipova svekrva: Koja je vaša

Uredništvo Ringeraje, 27.1.2021
Ne slažete se sa svekrvom i imate utisak da je njen glavni zadatak da vam zagorčava život? Niste ni prva ni posljednja žena koja se tako osjeća. Odnos snahe i svekrve oduvijek je bio problematičan ...
Ključne riječi:

image
Iako su netrpeljivost i sukobi između snahe i svekrve česti, ne treba zaboraviti da ima i porodica u kojima se one dobro slažu.
/11


Odnos snahe i svekrve oduvijek je bio problematičan, toliko da se od davnina vjeruje da žene u ovoj relaciji nikako ne mogu funkcionirati zajedno. Naravno, to nije uvijek točno iako su, istini za volju, sukobi među njima relativno česti.

 

Psiholozi objašnjavaju da se u osnovi ovog problema nalazi borba za sinovljevu, odnosno muževljevu ljubav.

– Kada mlada žena zvanično uđe u neku obitelj, dešava se da svekrva postaje ljubomorna i na sve načine pokušava dokazati da sin više voli nju – objašnjava Ana Knežević, psiholog.

Iako su netrpeljivost i sukobi između snahe i svekrve česti, ne treba zaboraviti da ima i porodica u kojima se one dobro slažu. Ana Knežević izdvojila je pet tipova svekrva i dala savjete koji će vam pomoći da zakopate ratne sjekire i postanete prijateljice koje se vole i poštuju.

 

Saveznica 

Ona je u početku potpuno opčinjena vama jer misli da je dobila novu prijateljicu. Međutim, poslije određenog vremena poželjet će da preko vas promjeni sina. „Reci mu neka obuče nešto lijepo, tebe će poslušati“ ili „da li ti se čini da on pije previše“ samo su neke od rečenica koje će izreći i pokušati da vam se umiješa u život. Naravno, kritike koje su na mjestu treba uvažiti, ali problemi nastaju ako vas počne s tim opterećivati.

 

Što učiniti?

Najbolje sredstvo je iskrenost. Objasnite svekrvi da niste spremni da sudjelujete u njenim manipulacijama. Ako vaš partner i ima neke mane, on ako bude htio će sam poraditi na njima. Vi ga u tome morate podržati, a ne da sklapate pakt s njegovom majkom njemu iza leđa.

 

Sveznalica

 Ona zna ispeći najsočnije meso, ona zna gdje je odjeća najjeftinija, ona zna kada je najbolje otići na ljetovanje, ona zna kako se odgajaju djeca… Da, ona je sveznalica koja ne krije da je u svemu kompetentnija od vas jer ono što je 20 i više godina odgovaralo njenom sinu ne može se promijeniti preko noći.

 

Što napraviti?

Ako se upustite u borbu, produbit ćete konflikt. U ovakvoj situaciji najbolje je da reagirate trezveno. Recite joj „tako sočnu piletinu samo sam jela kod vas, ali bih ipak voljela probati i ovaj novi recept“. Međutim, ako počne previše zadirati u vašu intimu, morat ćete biti direktniji: „u potpunosti shvaćam što ste htjela, ali mi smo odlučili to napraviti drugačije“.

 

Rezervirana

Kada vas posjeti, razgovara samo sa svojim sinom i povremeno vam uputi par stereotipnih rečenica. Njena distanca uznemirava i vrijeđa.

 

Što napraviti?

Napravite prvi korak koji će razbiti napetu atmosferu – pozovite je, posjetite je, kupite joj neku sitnicu. Na kraju krajeva, vi volite istog muškarca, pa je sasvim prirodno da se zbližite.

ako i poslije toga ona ostane hladna, onda pomoći nema. Morat ćete je prihvatiti takvu. Ipak, najvažnije je da partneru ne prebacujete kako je njegova majka nemoguća jer će to škoditi vašoj vezi. Svaki čovjek je osjetljiv na komentare o svojoj obitelji, naročito o majci.

 

Zla maćeha

 

Pakosna vrsta privržene majke. Ona se trudi da mu dokaže kako vi sve radite pogrešno. Ne libi se da vas javno prekori kada god joj se ukaže prilika. Poslije toga, naravno, likuje. Zašto to radi? Zato što se plaši da će zauvijek izgubiti sina.

 

Što napraviti?

Ovo je klasičan scenarij u domaćinstvima u kojima živi nekoliko generacija. Tada snaha i svekrva već od samog početka započinju borbu oko vlasti jer je objema u interesu da se izbore za moć.

Otvoreni razgovor se u ovakvom slučaju ne može izbjeći. Vaš partner mora biti na vašoj strani i to majci mora jasno dati do znanja. To je jedino rješenje.

 

Vječita žrtva

Njena standardna rečenica je „nikada nemate vremena za mene!“. Ona bi najradije svakodnevno dolazila da vam pegla, kuha i pomaže. Ako je odbijete, razboljet će se ili će postati depresivna, pa će pokušati da svom miljeniku nametne osjećaj krivice. To je vrlo delikatan slučaj, naročito ako je razvedena ili udovica.

 

Što napraviti ?

Jedino rješenje je kompromis. Dozvolite joj da povremeno dolazi kod vas i pomaže vam, ali je i „ohrabrite“ da s prijateljicama ode na neki izlet, da sklopi nova poznanstva…

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Bebe vole papati
KNJIGA "BEBE VOLE PAPATI" napisana je i izdana kako bi idejno potpomogla uvođenje dopunske prehrane u prvoj godini...
4
Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
3
Crvenilo na guzi
Mnoge bebe pate od pelenskog osipa. Uz pomoć ovih savjeta ćete crvenilo na guzi brzo savladati.
3
Kako djecu zaštititi od sunca?
Koliko vam god vaša beba izgledala slatko kad dobije boju na obraščićima morate znati da je već tada koži učinjena štet...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!