|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Utrogestan i lijekovi u trudnoći
7.3.2011 20:04:56   
U nadi je spas
user posted image
Pozdrav svima, zanimaju me Vaša isustva s Utrogestan vaginaletama..koristim ih od petog tjedna trudnoće zbog prve trudnoće koja je završila spontanim pobačajem u sedmom tjednu trudnoće, Utrogestan sam dobila radi prevencije i očuvanja postojeće trudnoće.
Trudna sam 12 tjedana, osjećam se dobro, beba dobro napreduje (hvala Bogu) user posted image
Prvi moj strah je da li je prošao onaj najrizičniji period, i da li Vi (kao ja) imate pozitivna iskustva s Utrogestanom?
Uzimam ga 3x2 tbl.  vaginalno, 18.3. idemo opet na uzv i možda nas doktor skine s Utrogestana user posted image ako nas i ne skine bitno da bude do kraja sve u redu user posted image

Drugo pitanje je koje vitamine uzimate u trudnoći? Ja sam od početka na 3 tbl. Folic plusa i 1 caps. Pregnitala, nisam nikakve druge lijekove koristila osim Normabela od 2 mg jednokratno..A vi?user posted image

I moje zadnje pitanje je da li ste čuli da trudnice ne smiju piti čajeve? Ja sam već nekoliko puta načela to pitanje i nikako dobiti adekvatan odgovor, uvijek mi govore da ovisi od osobe do osobe.. Imala sam virozu i pila sam isključivo samo domaću limunadu s medom, na kojoj sam ostala i danas iako sam zdrava user posted image   ali pijem ju jer je zdrava, iako prije trudnoće nisam organski mogla podnijeti limun i med, čak i na slici user posted image

To je to, baš je kratka tema, haaa? user posted image Ako je post predugačak ispričavam se, a ako ovakva tema već postoji molim administratora da me prebaci na postojeću temu..

Puse svimaaauser posted image user posted image user posted image user posted image

I

Od kada te znam ja vjerujem u anđele...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Utrogestan i lijekovi u trudnoći
7.3.2011 20:28:48   
mayathebee
Od 8.tjednu trudnoće sam pila utrogestan, sa vaginaletama nisam imala iskustva, a dobila sam i 
ih radi hematoma. Nisam imala nikakve nuspojave osim što bi mi bilo malo muka pa sam jela slane krekere i pila ih prije spavanja.

Od vitamina sam prva tri mjeseca pila folacin, a poslije prenatal od twinlaba. To sam pila ujutro poslije doručka jer ako bi ih popila navećer nisam mogla spavati.

Mislim da je ovo sa čajevima glupost, da se mogu piti, ali umjereno. Imaš na stranici od poliklinike Harni baš odgovor na to pitanje! Mislim da je neke blage čajeve sasvim normalno piti u trudnoći. Ja sam pila i sve5!!!
Imaš u dm-u čaj za dojilje od babylove-a pa to možeš prije poroda piti kao pripremu za dojenje!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu U nadi je spas)
Neposredna veza do poruke: 2
7.3.2011 20:30:08   
mayathebee
I Sretno sa trudnoćom....neka bude sve po školskiuser posted image user posted image user posted image

user posted image

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 3
7.3.2011 21:01:33   
lidac0605
Ja sam uzimala Utrogestan u svoje dvije trudnoće,isto 3x2tbl vaginalno(te iste tbl su i za oralnu primjenu,ne postoje vaginalete),radi krvarenja,do kraja 3.mj trudnoće jer kasnije više nema efekta pošto posteljica počne lučit progesteron,tak da će te sad sigurno skinut s toga.
Do 3 mj trudnoće sam pila folnu,kasnije Centravit prenatal+omega 3 do kraja.Za čajeve znam samo da se ne smije uvin i da se malina smije tek pred kraj jer potiče otvaranje,niš drugo-nisam ljubitelj čajeva...
A u zadnjoj tr.sam pila redovno 2x2mg Apaurina,2x300mg magnezija,Euthyrox 100mcg,Siofor 3x500mg-evo ga tu,živ i zdrav spava pored mene :-)
Sretno dalje sa trudnoćom i dobrodošla!

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 4
7.3.2011 23:18:54   
modesty blaise
i ja utrogestan do kraja trećeg mjeseca radi čuvanja trudnoće...i jedva sam čekala da ih se riješim, čak mi se čini da sam ih prestala samoinicijativno umetat negdje s 2,5 mjeseci jer mi je od njih bilo još više mučnina

cijelu trudnoću sam pila Prenatal Care od Twin Laba jer on sadrži sve potrebne vitamine i minerale (osim kaj sam dodatno još malo pojačano uzimala C vitamin)...s njim sam nastavila i nakon trudnoće još 3 mjeseca

a za čajeve mislim da smiješ piti sve osim crnih i onih teških ala indijski i uvina....drži se ti šipka i voćnih i mislim da nečeš pogriješiti

< Poruku je uredio modesty blaise -- 7.3.2011 23:19:39 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 5
8.3.2011 8:59:20   
Točkica28
hm, ja mislim da sam do nekog 16tj pila?
danery? do kad smo pile? ja se ne sjećam baš

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 6
8.3.2011 15:48:31   
zara13
ja koristila utrogestan do trećeg mj trudnoče vaginalno i strašno mi je bilo muka od njega pila prenatal tablete one kaj su skupa omega 3 i vitamnini i nakon te ture od hipa onaj sok.a čajeve pijem stalno svakakve

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 7
8.3.2011 16:15:11   
Tink
ja sam od prvog dana pila i još uvijek pijem Elevit pronatal i smatram da mi je pomogao jer mi je krvna slika uvije bila po knjzi a i prebrodila sam zimu bez prehlada i gripa. Za čajeve sam čula da ne valja pretjerivati, isto kao i za kavu neke 2 šalice dnevno, ali volim čaj i pijem ga stalno, samo treba imati granice

...od kada te znam ja virujem u anđele, od kada te znam ja virujem da postoje <3 24.04.

...stigao mali braco <3 22.02.

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 8
8.3.2011 16:23:11   
nemirna
Ja sam također bila na Utrogestanu do 12. tjedna trudnoće, prva tri mjeseca pila sam i Folic plus, a od 3. mjeseca pijem Pregnital i evo od prošlog tjedna magnezij, zato jer sam imala neke bolove u stomaku, pa mi je ginekologinja rekla da pijem i to...
A što se tiče čajeva trebaš ih piti umjereno, ja pijem voćne i brusnicu-prevencija zbog čestih bakterija u mokraći... Znam da se ne smije uvin čaj i zeleni čaj...

(Odgovor članu Tink)
Neposredna veza do poruke: 9
8.3.2011 17:06:02   
U nadi je spas
user posted image
Joj hvala Vam svima puno user posted image user posted image user posted image
I sretan Vam dan žena!!!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu nemirna)
Neposredna veza do poruke: 10
9.3.2011 0:03:44   
nemirna
Nema na čemu, i tebi sretan Dan žena! user posted image

Neposredna veza do poruke: 11
9.3.2011 17:54:48   
U nadi je spas
user posted image
A jeste imale odnose dok ste bile na Utrićima?
Meni ginekolog nije rekao da ne smijemo ali ja se ne usudim..
A tuka svaki put zaboravim pitat jer se izgubim kad mi da sličicu user posted image

(Odgovor članu nemirna)
Neposredna veza do poruke: 12
9.3.2011 18:08:00   
mayathebee
Ja nisam tada mogla jer sam bila na čuvanjuuser posted image  i strogo mirovala, ali da nesmiješ rekao bi ti, moja je meni uvijek govorila!!!

Neposredna veza do poruke: 13
9.3.2011 19:01:45   
nemirna
Nisam ni ja imala odnose zato jer sam isto morala mirovati... Ja pretpostavljam da možda ne bi smjela, al nazovi doktora pa ga pitaj... Možda ti je jednostavno zaboravio reći.

Neposredna veza do poruke: 14
11.3.2011 12:26:55   
U nadi je spas
user posted image
Ma kad smo izdržali  ovoliko budemo i dalje.. i ja sam na mirovanju tako da se neću s tim igrati..

(Odgovor članu nemirna)
Neposredna veza do poruke: 15
21.6.2011 9:48:43   
snjeska83
kaj mislite dal bolje oralno il vaginalno, cujem da od vaginalnog bar enma smucnice kao od oralnog,al opet gdje cu na poslu to stvaljat

Neposredna veza do poruke: 16
21.6.2011 9:58:18   
vila_7
snjeska ne mora znaciti da ces uopce imati od njega mucninu- ja nisam a uzimala sam oralno

(Odgovor članu snjeska83)
Neposredna veza do poruke: 17
21.6.2011 10:02:34   
modesty blaise
i meni je od utrogestana bilo užasno mučno pa sam ga samoinicijativno prestala umetati vaginalno sa 9 tjedana ...

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 18
21.6.2011 10:18:47   
vila_7
ja ne bih na svoju ruku prekidala terapiju

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 19
21.6.2011 11:13:55   
snjeska83
nista da nastavim oralno i sve, nema potreba kao vaginalete, jer mi u bolnici nije nista tocno rekao vec sam da koristim,al kad sam isla citat vidim da dosta koriste i kao vaginalete
obzirom da racunam od nezasticenog odnosa da je proslo cca 2 tjedna i da sam imala extra lagano krvarenje nisam ziher dal bi prije oralno il vaginalo, mislim dal to isto il je bolje vaginalno
strah me da mi dijete ne ode jer imam povijest niskog progesterona

(Odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 20
21.6.2011 11:16:34   
vila_7
ma samo ti nastavi piti - sigurnija si da ce se apsorbovati pogotovo sto imas takvu povijest,pa sta i ako ti bude muka-svakako je u trudnoci normalna user posted image

(Odgovor članu snjeska83)
Neposredna veza do poruke: 21
2.8.2011 0:14:11   
alexandra_zg
Ja sam imala strašne mučnine i povraćala bih po cijele dane, čak i vodu kad bih gutlaj uzela.. Doktorica mi je dala Reglan na kojem piše 2x1.. Od kad ga uzimam osjećam se puno bolje i gotovo da ni ne osjećam mučnine al me brine to što sam vidjela negdje tekst da najbolje ne uzimati lijekove pa ni protiv mučnine.. Sad sam zabrinuta...user posted image  Što vi mislite o tome? Kakva su vaša iskustva..?

(Odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 22
2.8.2011 8:07:30   
vila_7
Ako su ti mucnine bas strasne, mozda je bolje uzeti sirup. Ja sam imala jake ali samo 3 mjeseca i smrsala sam 4 kg-nisam uzimala sirup al eto kazem brzo su prestale-negdje do 13 tjedna

(Odgovor članu alexandra_zg)
Neposredna veza do poruke: 23
2.8.2011 8:29:12   
Juanita
i ja sam imala jake mučnine i povračanja u ovoj T a uzimala sam oralno Duphaston sve do 14. ili 16 tj radi očuvanja T  i osim jakog povraćanja koža mi se stano perutaa i sušila, a u prvoj T sam uzimala isto oralno dabroston od njega mi se samo pojačale akne na licu.
što se tiče reglana on se moze uzeti naravno ako je vise koristi nego da se ne uzme, jer se isto tako moze dehidrirati i zavrsiti u bolnici a moj je meni gin još i čaj od đumbira da smiruje mučnine... mene je miris smirivao ali okus odmah sam grlila školjku. ustvari ja sam na posao sa sobom uvijek limun nosila i mentol bombone i to mi je pomagalo.

(Odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 24
3.8.2011 9:57:32   
zara13
ja sam ga koristila vaginalno do 3 mj jer sam imala blago krvarenje meni je bili muka od njega i morala sam ležati pila sam vitamine od centravita za trudnice čaja od kamilice jer sam dobila virozu pa sam to sam pila sa medom kad nisam smjela tablete a normabel sam pila zadnja dva mjeseca za opuštanje mišica u trbuhu.sretno

(Odgovor članu Juanita)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!