|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Široko povijanje
16.8.2008 13:30:46   
tonkica
Kakva su vaša iskustva sa bebama i širokim povijanjem? Meni su u bolnici rekli da ju ne trebam široko povijati. Psa sam jučer u razgovoru sa susjedom čula kako su u bolnici to isto rekli nekima, da bi djeca nakon UZV kukića morala nositi čak i remenčiće. Pa sam i ja nju danas široko povila... Sreća samo da nije prevruće. user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Široko povijanje
16.8.2008 13:36:15   
BUMBIKA
Mi smo morali nositi široko povijanje do 3 mjeseca starosti,pa smo onda išli na UZV.Doktor je rekao da je sve u redu,ali smo morali stavljati široko povijanje još 2 mjeseca.
A ja nisam još od nikoga čula da nisu morali stavljati,i znam da curice moraju do 4 mjeseca,a dečki do 3.

DINO 04.09. 2007

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 2
16.8.2008 13:37:34   
koka
Nama su pak rekli da moamo široko povijati. Pampersica+tetra+ švedska pelena. Nakon 3 tjedna 2 tetra peleneuser posted image . A tako sam i Roka povijala. Sad brzo ćemo kod ortopeda na kontrolu pa ćemo vidjeti šta će nam reći. 

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 3
16.8.2008 13:38:54   
koka
Mi smo za Roka 6mj. S time da smo mu cijeli peti mjesec stavljali samo jednu tetra pelenu.

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 4
16.8.2008 13:39:15   
tiha
ja bi ti preporucila da siroko povijas ali naravno ne kad je jako vruce....ja sam miu do 6 mj ali do 4 mj stalno a onda do 6 mj po noci! ali ona se rodila usred zime pa nam to nije bio bas problem! a nissu sam samo 4 mj i to samo po noci jer je rodena u 6 mj a bile su vrucine jako velike!!! cak je bilo i 40 stupnjeva najtoplija godina 2004 ako se sjecate kako je strasno bilo! uf!!!!

nisu sam povijala sa pelenom i svedskom a miu samo tako do 2 mj i onda sam joj kupila onu postavljenu na cicak 3-4 kom!!!

sama moras odluciti hoces li ju siroko povijati ali ako je nebudes sebe ces kriviti ako bude morala nedaj boze nositi remencice ili nesto!
mada postoji mogucnost d aje povijas pa da svejedno mora nositi nesto od tih pomagala!!!

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 5
16.8.2008 13:40:14   
tonkica
IZVORNA PORUKA: BUMBIKA

A ja nisam još od nikoga čula da nisu morali stavljati,i znam da curice moraju do 4 mjeseca,a dečki do 3.

Nije ni moja šogorica nećake široko povijala i sve je bilo OK. user posted image  Tko bi ga znao...

(Odgovor članu BUMBIKA)
Neposredna veza do poruke: 6
16.8.2008 13:43:30   
troubled
ako su ti rekli da više ne treba onda je valjda tako....možeš nastaviti jedino radi svog mira, ako se tebi to čini prerano....
puno je važnije vježbati, razgibavati kukove, to nemoj preskočiti...

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 7
16.8.2008 13:45:06   
tonkica
Hvala vam curke!
I ja imam švedsku na čičak, pa sam joj tu i stavila.

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 8
16.8.2008 13:45:12   
BUMBIKA
Neznam Tonkice!Moj savjet ti je da ju povijaš,bolje sada to ,nego da kasnije moraš remenčiće ili nešta drugo.Iako je to sve od bebe do bebe,svaka je različita.Ti sada sama odluči,mi smo tu da ti pomognemo i kažemo svoja iskustva.

DINO 04.09. 2007

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 9
16.8.2008 14:00:37   
anne
Mislim da je široko povijanje u velikom broju slučajeva nepotrebno. Samo se bi otežaš, a bebi je neudobnije i vruće. Meni su u bolnici rekli da ne moram, ali je patronažna rekla da bolje da do prve kontrole (1 mjesec). Tako smo i napravili. SVe je bilo u redu i nismo morali više - sva sreća jer me to nerviralo.
Ako mi sada tako kažu vjerojatno neću povijati.
Slažem se s tihom - sama moraš sam odlučiti.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu BUMBIKA)
Neposredna veza do poruke: 10
16.8.2008 16:48:58   
Jako zabrinuta
Moja mala je od 3 mjeseca do 6 mjeseci bila u kaišićima tj remenčićima a ja sam bila do 2.5 god u gipsu tako da iz svog iskustva znam da je to genetski i da mama prenese češće na curice a muškići imaju manje problema sa tim.Ja sam htjela svoju malu široko povijati međutim patronažna sestra pedijatri svi su mi govorili da ne treba i poslje mi je bilo jako jako žao možda bi moja curica isto imala problema ali vjerujem da bi umjesto 3 mjeseca nošenja kaišića možda nosila mjesec ako me razumijete šta hoću da vam kažem.Bolje i da je malo vruće nego poslje ovakvi problemi.Sada će iovako zahladiti malo i ja da opet rodim što željno isčekujem moja bebica će biti široko povijena bez obzira na godišnje doba

< Poruku je uredio Jako zabrinuta -- 16.8.2008 16:50:46 >

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 11
17.8.2008 11:32:55   
tina1602
ja svoju nisam široko povijala, nitko mi za to nije rekaoi nisam imala blage...
onda nam je doktorica dala uputnicu koju sam sama tražila, za uzv kukića, i sve je bilo u redu....

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu Jako zabrinuta)
Neposredna veza do poruke: 12
17.8.2008 17:17:42   
Megica
ja sam svih troje široko povijala 2 mjeseca, onda  kontrola ultrazvukom i svima su kukići bili za 5

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 13
17.8.2008 17:50:00   
sanjarica
ja nisam,od pocetka koristim pampers i sve je ok.

Ljubav! Citava knjiga u jednoj rijeci,cijeli okean u jednoj suzi,
sedam nebesa u jednom pogledu,
vihor u jednom uzdahu,grom u jednom dodiru,hiljadu godina u jednom trenu."

(Odgovor članu Megica)
Neposredna veza do poruke: 14
17.8.2008 23:08:32   
HINDA
meni su rekli da siroko povijam do drugog mjeseca tj. do prvog UZ, tako sam i postupila kod oba djeteta, nakon prvog ultra zvuka kazali su da ne trebam vise. Nisam cula nikog da su mu rekli da ne treba do prve kontrole. Posto je to genetski dugo cemo jos morat povijat da bi se to iskorijenilo zbog pogresaka nasih roditelja i njihovih jer su nas oni suprotno povijali.

(Odgovor članu sanjarica)
Neposredna veza do poruke: 15
19.8.2008 18:09:35   
Frany
2003 bebu sam široko povijala,2008 ista pediatrica mi je rekla da ne trebam uopće i da ona još nije čula da je nekome široko povijanje popravilo kukiće.Naravno obije imaju uredne kukiće,o tome smo već raspravljali svaka godina nova moda.

(Odgovor članu HINDA)
Neposredna veza do poruke: 16
22.8.2008 15:14:40   
alea
user posted image i meni je patronažna rekla da bi billo dobro da široko povijam Luciju, makar mi pedijatar u bolnici nije ništa za to rekao kad smo bili na kontroli. user posted image ali ja sam danas ipak kupila švdsku pelenu na čičak i budem ju tako povijala da slučajno ne bi bilo nešto u redu. ipak mi je to prvo dijete i ne bih htjela neke zeznuti!user posted image  začas idem na mjesečnu kontrolu k doktorici pa bumo onda vidli što dalje. dobro je znati da moram na ultrazvuk za pregled kukova. hvala na info!

Lucija 28.07.2008.

(Odgovor članu Frany)
Neposredna veza do poruke: 17
22.8.2008 15:23:52   
maja
Mi smo se povijali do njegovih 3. mjeseca - pampers, tetra, švedska, uz vježbanje! Nakon UZV-a se više nismo trebali povijati ali trebamo još malo vježbati!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu alea)
Neposredna veza do poruke: 18
24.8.2008 11:53:48   
nikolina25
meni je pedijatrica rekla da ne stavljam široko povijenje do pregleda kukova. pregledala ga je s mjesec dana i rekla da su kukovi ok i da ne trebam široko povijenje. to je sada opet nešto po novome

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 19
25.8.2008 7:50:21   
janja
Ja sam Tenu široko povijala do 1mj, tada je dobila Hilgereinerov aparatić za kukiće, nosila ga je 6tj i nakon skidanja sve je bilo ok, mala je "plitke kukove"
Tea sam široko povijala samo 3tj, jer je nakon toga morao nositi pavlikove remenčiće 6tj, nakon skidanja isto sve je bilo ok,

Nama je pedijatar rekao da nema ništa loše u širokom povijanju beba, nemože naškoditi, ali ako neš nije u redu s kukićima, bit će svejedno potrebno staviti ili aparatić ili remenčiće, ili će morati nositi abdukcijske gaće(one se skidaju kod svakog mjenjanja pelene i presvlačenja jer dolaze gore na odjeću, dok se remenčići i aparatić ne skidaju nijednom u vrijeme nošenja, većinom to bude 6tj)

(Odgovor članu nikolina25)
Neposredna veza do poruke: 20
17.8.2009 10:21:10   
nancy
mi smo tako povijali dva mjeseca do uvz i onda nam je receno da ne trebamo vise da je sve u redu.

a taman su onda pocele ove nesnosne vrucine.mislim da je i malac odahnio.
sad bi trebali ic u 9-ti opet na uvz pa cemo vidit

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu janja)
Neposredna veza do poruke: 21
17.8.2009 12:25:06   
MaTana
meni su isto rekli da vise nije praksa siroko povijanje, ali ja sam svejedno mrvicu povijala do prvog uzv. ona je bila mrvica od 2.5kg pa sam u pocetku stavljala sam svedsku, onda dodala 1 tetra to mi se cinilo dovoljno, naravno + pampers. uzv je bio uredan, isli smo privatno na pregled jer je kod nas cekanje ubitacno, i dr je rekao da je sve super i da bez obzira sto vise nije praksa on kao ortoped svakako preporuca povijanje. Ja imam jesensko - zimsku bebu, tako da nznam sto bi da su me uhvatile ove velike vrucine

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 22
17.8.2009 14:52:46   
mala pcelica
u bolnici mi rekli široko povijanje,kad sam dosla kuci patronažna rekla ne treba,samo vjezbice radila,onda sam joj skinila široko..znaci nije ga ni nosila...sa mjesec i po smo isli na kontrolu i kukovi ok i taj dr rekao obavezno siroko ,ja odem kod svoje ped i kazem da joj nestavljam siroko nego samo vjezbica ona kaze nema problema kukovi su ok ne treba siroko samo vjezbice....idući mjesec cemo opet na uzv kukica pa cemo viditi...svi imaju razlicito misljenje user posted image ..a ja se nisam htjela vracati na siroko jer su uzasne vrucine i preuzecu taj rizik ,ako i bude trebala nositi kaišiće ni prva ni zadnja beba sa kajišima a i tad ce vec biti malo hladnije......sad zvučim surovo...

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 23
12.9.2009 12:41:04   
lissa
Moje iskustvo: Rodila sam curicu na carski.U bolnici pedijatri rekli ne treba široko povijati.Na kontroli s mjesec dana pedijatrica je samo pitala kaj su rekli u bolnici i da i ona misli da ne treba i dala mi uputnicu za uzv kukova,čisto reda radi,kakti rutinska kontrola.U Klaićevoj se čeka barem dva mjeseca,pa mi se to učinilo pre dugo i odlučila sam otiči privatno. Sa 7 tjedana otišla na ultrazvuk i ortoped nije mogao vjerovati-jedan kuk nerazvijen,a drugi na pola isčašen!!!!!Nije mogao vjerovati da dva pedijatra i patronaža nisu ništa vidjeli...Sada mora nositi remenčiće bar duplo od onoliko tjedana s koliko smo ih stavili,Znači- 14 tjedana!!! I to je još dobro jer da sam čekala da dođem na red u Klaićevu vjerovatno bi morala na operaciju ili u najboljem slučaju gips!!!Dakle moj savjet -na ultrazvuk što prije ako možete i NE vjerujte pedijatrima nego ortopedima što se kukova tiče!!!

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 24
12.9.2009 12:51:16   
ELISABETH
Meni su u bolnici rekli široko povijanje i vježbe za kukove, jučer doktor na kontroli rekao da mu se čini da su kukovi ok i da ćemo 23. za svaki slučaj napraviti ultrazvuk
ali sad je otkrio da su stopala okrenuta prema unutra (zbog položaja u maternici) i da moramo nekoliko puta dnevno raditi vježbe ili će imati problema s hodanjemuser posted image

Ivona, 17.06.2009.

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
Angela Schwindt

(Odgovor članu lissa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Samostalnost.
Admin

Da li su vaša deca koliko toliko samostalna ili ih još uvek hranite i uspavljujete ? Mislim na decu od 2,5 god pa naviše.

Oznake