|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Remenčići za kukove
23.1.2009 14:38:40   
Ruža
U kojim se slučajevima  i koliko dugo nose remenčići za kukove ? Kako ih bebe prihvaćaju?
Jel netko ima iskustva?

Samo luda mama...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Remenčići za kukove
23.1.2009 15:19:34   
spužvasta
u slučajevima ako je na porodu došlo do iščašenja ili lomljenja kukova. Znam 2 slučaja,obadva su i psihički i fizički teška i za bebu i za roditelje,jer to dijete odrasta na rukama oko 1-2 god (dok to ne zacijeli ne smije sjedit,stajat,hodat....NIŠTA!)   Stvarno jako teško....user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 2
23.1.2009 16:40:42   
dami
Sin mi je nosio remenčiće a i ja. Dali ih treba nositi vide na UTZ kukova.  Mislim da je to dobro da nebi došlo do deformacije poslije kad su veći. Nisam to prihvaćala traumatično a ni moje djete , bez obzira što se recimo nije mogao dizati puzati... Do kad ih treba koristiti vide na kontroli. Cca 6 mj. To je moje iskustvo !

Mirko 06.12.1992
Darija 20.02.2008

(Odgovor članu spužvasta)
Neposredna veza do poruke: 3
11.12.2009 10:19:00   
BIT
Drage moje,
molim za pomoć. Naime, mala mi ima mjesec i 10 dana i bile smo kod privatnika na pregledu kukova jer nismo mogli dobiti Klaićevu do kraja veljače user posted image
Na pregledu ortoped je ustanovio II A desni kuk i II C lijevi kuk te predložio nošenje pavlikovih remenčića. Mi smo isti dan remenčiće kupiti te je drugi dan ortoped remenčiće i stavio. Mala je to tako tako prihvatila, bar za sada. Mislim da je još ful premala da ikaj skuži ali kad je vidim takvu svu prikopčanu POLUDIM. Pa šta nisu mogli šta bolje smisliti.user posted image
Nju počinju sada pomalo mučiti grčevi te joj je pomagalo kada sam joj malo vježbala nogice a sada to ne mogu. Neznam dali sam trebala pitati i za drugo mišljenje. Mogla sam možda vježbama i širokim povijanjem riješiti problem sa njezinim kukovima. Neznam, nekako mi je ful mala da je se smjesti u oklop...izgleda kao mala žabica user posted image
Dali ima tko sa sličnim iskustvom? Thanx in advance!

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 4
11.12.2009 10:25:06   
ninolina
ja stvarno neznam ali meni se čini da je još mala. Mi smo išli na snimanje sa 3 mj, i tada je rekao da su zglobovi mekani, već sad na kontroli bilo sve ok. Možda koja od cura ima bolje iskustvo. U svakom slučaju sretnouser posted image user posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 5
11.12.2009 10:29:34   
BIT
Thanx ninolina,
ortoped navodi "da roditelji teže podnose remenčiće nego bebe" i ja se slažem sa tim jer kada je vidim svu prikopčanu....djete se nemre ni protegnuti kako treba. Negdje sam pročitala da se ti pavlekovi remenčići koriste samo još kod nas u Srbiji i BIH. Lijepo, mislim se!user posted image
Mislim da je najteže mamama...koliko nam misli prođe kroz glavu u jednoj minuti!!!!!

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 6
11.12.2009 10:43:35   
ninolina
znam draga da nije lako ali stvarno još ju povijaš široko, kaj rade isto samo kod nas, mislim da je ful mala za remenčiće. 
Neznam da probaš kod drugog dok ponoviti snimanje

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 7
11.12.2009 10:52:35   
BIT
I ja isto tako nekaj mislim. Dobro je što ona većinu dana i noći prespava ali mi je svejedno žao. user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 8
11.12.2009 10:54:45   
ninolina
a do kad morate nositi

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 9
11.12.2009 11:00:43   
BIT
A rekao je do 4 mjeseca djetetova života, bar se nada. To bi bilo još 2,5 mjeseca. Znam da se čini malo...ali svejedno. Tada ide kontrola pa onda se vidi dali treba još nositi. Nadam se da nakon toga neće trebati user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 10
11.12.2009 11:01:19   
ZVRK
kao šta si napisala-mamama je teže nego bebama,ali bolje da sada nosite remenčiče pa da za koji mjesec bude skinuto kada se počne okretato sa stomaka ili leđauser posted image zar'ne
a drugo mišljenje nikada ne šteti

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 11
11.12.2009 11:21:50   
BIT
Istina! Slažem se u potpunosti! Ako postoji problem bolje ga je riješiti sada dok je mala beba. Mislim da je kasnije puno teže, kada počnu kužiti neke stvari. Moram se pomiri sa tim i krenuti dan po dan, pa ćemo vidjeti.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 12
11.12.2009 11:23:48   
ZVRK
sretno i tebi i bebolini

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 13
11.12.2009 12:10:31   
BIT
Hvala zvrk!

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 14
15.12.2009 23:39:16   
e_l_p_i
IZVORNA PORUKA: Ruža

U kojim se slučajevima  i koliko dugo nose remenčići za kukove ? Kako ih bebe prihvaćaju?
Jel netko ima iskustva?

Moja nosi remenčiće (Pavlikovi remenčići) radi displazije kukića (kod nas je samo desni u pitanju). Od 30.10. ga nosi. Prošli četvrtak smo baš bile na kontroli i ortoped je prezadovoljan poboljšanjem, no mora i dalje nastaviti nositi remenčiće s time da sada može biti bez remenčića i po 6 sati dnevno. Prije pregleda je mogla bez njih biti sat vremena. U četrvrtak je prvo ortoped rekao da može i cijeli dan biti bez njih, ali je onda pročitao prošle nalaze gdje piše da je Dorica bila okrenuta na zadak te da je u obitelji već bilo slučajeva displazije kukića pa je odredio da smije biti samo 6 sati bez njih jer bolje je sada dok je još mala to srediti. Slijedeća kontrola nam je za 2 mjeseca i nadam se da će joj tada skinuti te remenčiće. što se tiče prihvaćanja - netko je već rekao - teže to prihvaćaju roditelji nego bebice.

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 15
16.12.2009 11:31:55   
BIT
Bok Elpi,
mi sada nosimo remenčiće tjedan dana. Iako moja curica ima samo mjesec i pol dana mislim da dobro kuži da ih baš i ne želi nositi. Svejedno, mi ne odustajemo. Ja joj uredno svlačim remenčiće kada je presvlačim jer je moram malo bolje oprati ili pobrisati. Voli puno papati pa i puno kaka user posted image
Nadam se da ćemo izdržati do kraja. Ma kod nas je samo lijevi kuk u pitanju. Desni bi prošao sa širokim povijanjem. Kod mene u obitelji nema problema sa kukićima a u trudnoći je bila dobro okrenuta.
Mi joj skinemo remenčiće jedan sat a to je obično vrijeme oko kupanja. Malo me smeta to što sam u međuvremenu otkrila da se ti remenčići koriste još uglavnom kod nas. Savjeti iz vana su da se vježbama može postići puno više. Moram se složiti sa tim! Samo što neznam gdje bi trebala odvesti malu da mi ortoped koji vjeruje u "vanjsko vjerovanje" pokaže vježbe. A šta možemo, nedaj Bože većeg zla!!!

(Odgovor članu e_l_p_i)
Neposredna veza do poruke: 16
19.1.2010 11:20:27   
Bubu
Ej Bit! Kako je s remenčićima?
I mi smo prošli istu školu s tim da ih moja curka nosi od 3. tjedna. sada ima 3,5 mjeseca i nosi ih samo po noći...još malo pa gotovo!!!
Znam što proživljavaš jer sam ja plakala kad sam joj stavljala ove kožne okove...poludila sam i pronašla ortopeda koji postavlja one mekane američke tako da je bar u tom pogledu bilo lakše...
ako još trebaš savjet, javi!

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 17
19.1.2010 14:34:31   
BIT
Hvala Bubu, srce si.
Evo prošlo je prvih 6 tjedana okova :-) U četvrtak idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti kako stvari stoje. Moja mala ima sada 2 i pol mjeseca i zasigurno zna da joj je puno bolje bez remenčića. Iskreno rečeno, pošto je češto muče grčevi mi smo znali skinuti remenčiće i masirati joj trbuhčić. Znam da je trebala nositi po cijele dane i noći ali ja sam na svoju ruku joj znala skinuti po 2 sata na dan. To je uključilo i kupanje. A sad što bude. Nisam je mogla ostaviti u remenčićima kada je jecala od bolova od grčeva. Teško je to, ali mislim da to svi roditelji čija djeca nose remenčiće znaju. Dali je taj tvoj ortoped u Zagrebu? Ja idem kod privatnika u Petrinjsku.
Niti se ne nadam da će joj skinuti remenčiće sada u četvrtak. user posted image
Bubu, koja je bila dijagnoza tvojoj maloj. Kod nas je jedan kuk II A a drugi II C.
Hvala Bubu kaj si nas se sjetila user posted image

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 18
19.1.2010 14:52:55   
Bubu
A, znam di idete, i mi smo tam bili. moja curka je imala IIc desno i IIIa lijevo, poprilično loše. Taj privatnik mi se čini super no otišli smo kod drugog jer ovaj nije htio raditi sa mekanim remenčićima, rekao je da ne valjaju. Nas je poslao u Novu cestu (dobili smo doznaku) da podignemo remenčiće i to što smo tamo dobili bilo je strašno. Tvrda koža (čak mislim umjetna) sa oštrim rubovima i nepodstavljena..prestrašno...
Ja nisam mogla Maši to staviti jer joj se urezivalo u vrat, plakala sam dva dana. Na kraju smo pročešljali sve živo i došli do starog ortopeda koji radi s tim mekanim remenčićima..

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 19
19.1.2010 18:32:58   
BIT
Super da si joj uspjela naći meke remenčiće. I mene je poslao u onaj dućkas na Novoj cesti i tamo sam kupila, za 450,00 kn, remenčiće. Bijeli su, od nekakve kože ili kao kože. Kruti za poluditi. Dali se ti baš pridržavaš 24/7 ili joj ipak nekad malo skineš? Ja sam inače naručena za Klaićevu 19.02. tako da ću je odvesti i tamo na kontrolu. Mi smo se za Kalićevu naručili još u 01.12.2009. Fakat se jako dugo čeka user posted image

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 20
19.1.2010 18:58:42   
Bubu
I mekani remenčići koštaju toliko, to je ono najgore. Ovi mekani imaju plastične kopčice na onom pojasu oko trbuha (ostalo je na čičak) tako da smo je mi otkopčavali svaki put kad smo je presvlačili. Ali ovaj prvi ortoped nam je isto rekao da prvih 10 dana uopće ne skidamo, a poslije na najviše sat vremena.
Ti šatro kožni su grozni...Vidjela sam puno kožnih al ni jedni nisu kao ovi. Svaka ti čast, ja sam poludila kad sam vidjela što je netko u stanju prodavat za tu lovu, a košta uvrh glave 50 kn, potvrdio nam i ortoped, ovaj drugi.
Klaićevu ne volim, negdje sam napisala zakaj, al više mišljenja ne škodi.
Mislim da je tvoj dobar ortoped, al eto meni se nije svidio što nam nije dao da stavimo platnene remenčiće.

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 21
19.2.2010 14:23:59   
BIT
Cure samo da vam javim da smo mi danas skinuli remenčiće. Bili smo danas na kontroli i sve 5 user posted image Prema tome, i mi dajemo naše remenčiće broj 0. Kožne su, bijele, dobro usčuvane user posted image Ako kome budu trebali remenčići, nadam se da nikomu, onda se slobodno javite.
Pozdravi svima!

Imam dva anđela, jednog muškog i jednog ženskog!

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 22
19.2.2010 14:27:22   
pepeljuga
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 23
19.2.2010 14:31:47   
BIT
Jeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image Sretna sam ko mala beba!!!!

Imam dva anđela, jednog muškog i jednog ženskog!

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 24
19.2.2010 14:53:59   
Manda
Cure, ja mislim da možete s vremena na vrijeme skinuti remenčiće i pomalo vježbati s njom. Mislim da bi patronažna trebala znati te vježbe, pa je možete nazvati.

(Odgovor članu BIT)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!