|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Puzanje i bebe
16.3.2009 22:53:06   
božica
http://www.ringeraja.hr/treba-li-beba-puzati_531.html
Puzanje je dio normalnog razvoja motorike dojenčeta. Ono se razvija nakon što dijete postigne sjedeći stav uz dobre ravnotežne reakcije u tom stavu, u dobi između osmog i desetog mjeseca života. Dijete koje počinje puzati prvo kreće rukom i nogom iste strane, a potom unakrsno. Dobro je da dijete puzi zbog razvoja svojih mišića i zglobova, posebno zbog kralježnice te na taj način postupnog postizanja uspravnog stava. Pod pravilnim puzanjem podrazumijeva se ravnomjerno opterećivanje ruku i nogu, što znači da pokrete desne ruke prati lijeva noga i obrnuto. Pri tome se dijete opire na ruke s labavo ispruženim prstima uz ravnomjerno kretanje trupom bez zanošenja dok su stopala u osi potkoljenice. Ovo je važno znati kako bismo mogli prepoznati eventualno nepravilno puzanje i istražiti razlog istom, a potom ga odgovarajućim tretmanom, koliko je moguće, ispraviti.

naša lavica puže ja sam tako sretna to je meni preslatko uh ti mali puzavciuser posted image
Iako je sa 9mj tražila na noge da ide a sa 9,5mj je počela puzatiuser posted image user posted image
najsigurnija je kada se na sve 4 postavi
v nije puzala tj prvo je naučila hodati pa puzatiuser posted image

idem micat rit...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Puzanje i bebe
16.3.2009 23:23:07   
L.P.
Mislim da je to super da dijete puže.Potpuno sam protiv hodalica.Moja Nina je isto puzala,naučila je tako ustajati uz krevet,naučila je pasti na guzu ili na koljena bez da se razbije,puzala je po cijeloj kući i kad je dobila samopouzdanje počela je hodati.Podržavam i preporučam svima dječje vrtiće takozvane gajbe,u kojima se dijete može igrati te samo ustati pomoću ručkica i jačati ručice i nogice.

Nina rodjena 12.11.2006,
braco Marko 7.4.2009.
braco Ivan 2.5.2010.

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 2
16.3.2009 23:37:10   
dikac
dora nije uopće puzala iako sam ju poticala, jednostavno nije bila zainteresirana, a nisam je htjela forsirati, uostalom, neka djeca ne pužu. malo sam se brinula zbog toga, kao je li sve ok, znala sam se zapitati pa kako će prohodati kada ne puže jer sam čitala da je djeci koja pužu puno lakše prohodati. koristila sam hodalicu jer mi je to bio način da se ona počne kretati, nije mi bilo drago da sa 10 mjeseci samo sjedi na velikom tepihu okružena igračkama, tako da nemam ništa protiv hodalica.
baš me zanima da li će ivan puzati ili će sekinim stopama.

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 3
16.3.2009 23:47:44   
L.P.
Ok razumijem da neka djeca ne znaju puzati,ali dosta sam čitala da hodalice nisu dobre za razvoj djetetovih kostiju,zato što su u tom čudnom položaju dok su u njoj.U nekim zemljama npr.Kanadi je zabranjena njihova prodaja.Možda da probate sa tim vrtićem kao što sam već napisala.No naposlijetku,Puno nas je bilo u hodalici pa smo hvala Bogu normalni.

Nina rodjena 12.11.2006,
braco Marko 7.4.2009.
braco Ivan 2.5.2010.

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 4
16.3.2009 23:52:39   
božica
baš me zanima da li će ivan puzati ili će sekinim stopama.
on bi mogao puzati
jer drugo je djete i morati će stići seku
pazi kaj ti velimuser posted image user posted image
tako je i naša druga propuzala onako fajn dobro a sve si mislim da je radi ove starijeuser posted image user posted image

idem micat rit...

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 5
16.3.2009 23:54:15   
dikac
IZVORNA PORUKA: L.P.

Možda da probate sa tim vrtićem kao što sam već napisala.No naposlijetku,Puno nas je bilo u hodalici pa smo hvala Bogu normalni.

stavljala sam je u vrtić čim je počela sjediti, kod nje to nije palilo, ali dobro, to je iza nas.

htjela sam reći da su i meni slatki mali puzači i da se nadam da ću uskoro imati malog puzavca po kući

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 6
16.3.2009 23:56:24   
dikac
IZVORNA PORUKA: božica

tako je i naša druga propuzala onako fajn dobro a sve si mislim da je radi ove starijeuser posted image user posted image

hmm, toga se nisam sjetila. sada je situacija drugačija i 100% će on juriti za starijom sekom.

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 7
17.3.2009 8:34:00   
koka
Rokić je isto tako prvo naučio hodati ( 9,5) pa onda puzati user posted image , sad Mila radi i sklekove i digne se kao da će propuzati al ne ide, još malo ćemo pričekati ...

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 8
17.3.2009 12:58:15   
tikica_69
Moja su obojica puzali kao one bebe iz crtica user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 9
17.3.2009 15:52:36   
Zvonki
Samo da se pohvalimo! Počeli smo se dizati na koljena, njihati gore dolje i vući se po podu, ali unazad, kao kakav mali račić! Sviđa joj se ta mobilnost pa to često prakticira. Ne želi ni pokušati sjediti. Kakvo naopačko dijete!  user posted image    :)

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 10
17.3.2009 20:24:06   
meryb
...moj stariji sinčić(3god)je puzao do 1,5god. tada je prohodao,a za drugog (5mj.) još neznam sad smo tek u polusjedećem položaju...user posted image

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 11
23.5.2009 21:43:43   
novamama

IZVORNA PORUKA: božica

http://www.ringeraja.hr/treba-li-beba-puzati_531.html
Puzanje je dio normalnog razvoja motorike dojenčeta. Ono se razvija nakon što dijete postigne sjedeći stav uz dobre ravnotežne reakcije u tom stavu, u dobi između osmog i desetog mjeseca života. Dijete koje počinje puzati prvo kreće rukom i nogom iste strane, a potom unakrsno. Dobro je da dijete puzi zbog razvoja svojih mišića i zglobova, posebno zbog kralježnice te na taj način postupnog postizanja uspravnog stava. Pod pravilnim puzanjem podrazumijeva se ravnomjerno opterećivanje ruku i nogu, što znači da pokrete desne ruke prati lijeva noga i obrnuto. Pri tome se dijete opire na ruke s labavo ispruženim prstima uz ravnomjerno kretanje trupom bez zanošenja dok su stopala u osi potkoljenice. Ovo je važno znati kako bismo mogli prepoznati eventualno nepravilno puzanje i istražiti razlog istom, a potom ga odgovarajućim tretmanom, koliko je moguće, ispraviti.

super su mi došle ove informacije, već sam mislila da pomalo kasnimo, ali vidim da je sve ok...još ne puže, još sjedi, s tim da ga ne smijem ostaviti bez jastuka iza njega jer ne kuži da se mora zaustaviti - njemu je smiješno kad se baciuser posted image , mada je dva puta bilo i slijetanje bez jastuka iza....user posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 12
25.5.2009 20:33:31   
jadran
osobno meni su najslađi kad pužu.... jedva čekam da moja princeza Lucija počne..
još danas se sjećam kao da je bilo jučer kad je moja nećakinja puzala do kauča digla se na nogice i klimala se, a mene gledala sa smješkom kao da mi hoće reći "aha  vidi me tata što mogu" a bilo joj je samo 7 mj.
napredna beba..

stiglo naše zlato
18.02.2009.

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 13
21.6.2009 15:53:47   
dominik
dora mi od navrsena 4 mjeseca zauzima polozaj za puzenje i ljulja se napred nazad...ponekad krene nogama a ruke ostanu na mjestu pa zavrsi na glaviuser posted image mene sad zanima koliko dugo su u tom stadiju jer 3 tjedna vec nema napretka nego se jos uvijek ljulja i kaj je najore ona jos uvijek ne moze samostalno sjediti...neg se ko klada prevagne na stranu...

(Odgovor članu jadran)
Neposredna veza do poruke: 14
21.6.2009 20:42:17   
inna
Domi zasad pokazuje puzanje u povojima user posted image user posted image Kad se okrene na trbuh, digne guzu i odguruje se, ali rukice su preslabe i uopće se ne oslanja na njih pa izgleda ko oni polarni medvjedei iz reklama za coca-colu (nadam se da se sjećate kako je medo njuškom gurao bocu)user posted image

Dominik - 18.2.2009.

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

buy counterfeit money online
hockey

buy counterfeit money online where can i buy counterfeit money quality counterfeit money for sale Discord: hockeywain1 Telegram: @mixhacking Mail: mixhacks@proton.me

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!