Lisica Mica
|
Dobro jutro cure! Platnene pelene. Kad sam bila trudna s malim bila sam odlučila za sami početak kupiti jednokratne pelene, ali eko (bile su neke eko Babylove i eko Simbex), a kad beba malo naraste da prelazimo na platenene. Kupila raznih platnenih i one covere za preko. Rezultat. Eko pelene su propuštale, ili nije odgovarao kroj ili šta ja znam, ali propuštale su. Onda smo prešli na Libero (one navodno nemaju onaj gel koji se stavlja unutra ili ga imaju manje). Pampers smo dobili na poklon i one su u dodiru sa urinom bebe tako užasno smrdile da ih nikad više nismo kupili. Kupovali smo sve do kraja "pelenaštva" Libero s pokojim izletom u Babylove ili one iz Konzuma, ali Libero je bio number one. Kad je mali uhvatio 6 mjeseci pokušavali smo sa platnenim, ali nije zaživjelo. Koristili bi ih ponekad ili kad bi ostali bez jednokratnih. Nemamo sušilicu (jer mi u Dalmaciji imamo sunce i buru pa ne treba), ali jednostavno ja to nisam mogla. Isprati kakicu (jelte ), držati u kanti s vodom, pa prati, pa stavljati sušiti, pa paziti da ih ne zaboravim oprati (jer se usmrdi)...priznajem da nisam baš kućanski tip i meni je to jednostavno uza svu brigu o bebi bilo previše. Jupiter ne pišem ovo da te obeshrabrim, želim ti od svega da vama platnene budu super jer je to stvarno najzdravije rješenje, a da ne spominjem očuvanje okoliša i uštedu. Ovaj put planiram barem probati opet sa eko jednokratnim pelenama, možda ovaj put neće propuštati, platnene su u ormaru, neka stoje. Koristim više manje prirodnu kozmetiku i planiram i za bebu. Trudim se nabavljati neprskano voće i povrće, ne kupujem meso u shopping centrima nego u provjerenog mesara, jaja najčešće iz slobodnog uzgoja, trudim se ne jesti rafinirano, ništa iz kesica, kutija...(hormoni su mi doduše savršena isprika da zastranim...), planiram isključivo dojiti. Htjela sam vam reći, nije da se pravim važna, ali ako vam bude trebala neka pomoć vezana uz dojenje slobodno me pitajte. maloga sam dojila uspješno preko 2 godine i prevladala ragade, zastoje mlijeka i sve šta ide... Postoje neke zamke koje su tu najčešće iz neinformiranosti i nemanja podrške ( uz to najčešće se ubace i majke i svekrve i skroz dobronamjerno upropaste dojenje, a ima i zaostalih patronažnih sestara) plus zato jer u rodilištu ne pomažu i ne informiraju. Ako imate priliku otići na neko predavanje o dojenju ajdete ili nabavite Rodin DVD Mliječna staza. Rode imaju i SOS telefon za dojenje na koji možete zvati ako imate bilo koje pitanje ili ste zabrinuti, jave se divne žene koje vam pomognu. U trudnoći s malim nabavljali smo stvari malo po malo, nikakvo praznovjerje kod nas ne dolazi u obzir, mi to ne šljivimo. U ovoj trudnoći strah još prevladavam (iako se silno trudim biti u sadašnjem trenutku), ali kako sam sad već u 18.tjednu po UZ jednostavno ne mogu se više pitati "šta ako...", hormoni valjda tako nalažu... Jučer sam otvarala neke kese iz ormara i gledala šta je 56 i 62 i ljetno, odvojila za oprati i ispeglati. Stalno po glavi vrtim šta moram u koga uzeti, šta kupiti, šta mi fali... Mali je bio zimska beba i otprilike znam šta treba za zimsku bebu, ovaj će biti ljetna pa je to drugačije, razmišljam šta sve treba imati i koliko komada... Eto curke, opet sam roman napisala. Pozdrav P.S. hannah27 na vježbe planiram od srijede.
< Poruku je uredio Lisica Mica -- 25.1.2016 8:34:59 >