Lisica Mica
|
Dobro jutro, ajmo prvo o kremama. Ja koristim od Biobaze kremu za njegu tijela u trudnoći, zove se Mama. Sviđa mi se jer se baš nekako lijepo razmazuje, a skoro je 100% od prirodnih sastojaka. Kad je potrošim planiram naručiti od jedne gospođe kremu protiv strija od prirodnih sastojaka koju ona sama radi. Kad sam bila trudna s malim nisam dobila skoro ništa strija (nešto malo na samom dnu trbuha), ali sam zato cijela ispucana još od puberteta (naglo sam narasla i zaoblila se ) i sva odjednom popucala (sad su te sve strije bijele, a ja sam već nekako i navikla na njih). Al isto ne bi ih voljela dobiti još. Hannah27 , nije mi problem napisati šta je bilo. Maloga sam rodila iz normalne trudnoće, sve je bilo ok..na početku sam malo mirovala jer sam imala neko sitno krvarenje i uzimala Utrogestane ali to je brzo prestalo. Kad je imao 3,5 ili 4 godine, tako nešto, krenuli smo na drugo dijete. Spontani u 10.tjednu. Nismo tada radili nikakve pretrage. Onda smo za oko godinu dana krenuli ponovo. Ginekologica je stalno nešto bila skeptična i šutljiva na pregledima iako se činilo da trudnoća ok napreduje. Nuhalni nabor je bio 4 mm šta kao nije dobro baš, pa je na jednom od zadnjih pregleda rekla da vidi nešto kao dodatnu posteljicu, pa sve nešto tako. Ja nisam htjela na kombinirani probir, kad je došao red da idem na triple test ona počela navaljivati da idem, pa sam išla. I baš tamo na ultrazvuku koji se radi kao dio triple testa doktor otkrio da srce više ne kuca i neke anomalije, ali nije bio skroz siguran za anomalije. I poslao me na inducirani porod. O tome neću , ali s obzirom na okolnosti sve je brzo prošlo. Onda smo krenuli na temeljite pretrage. Patološki nalaz ploda je pokazao neke deformacije trbušne stijenke i tako....kariogram ploda (to kad gledaju kromosome) je pokazao da je sve u redu bilo sa kromosomske strane. I muž i ja smo vadili krv za kariogram (da se vide naši kromosomi), još nismo dobili nalaz, a to je bilo prije jedno 8 mjeseci... . Ja sam izvadila jedno 3 litre krvi. Sve sam gledala: štitnjaću, spolne hormone, antitijela na zarazne bolesti, pretrage koagulacije...ne znam više ni sama. I sve je bilo ok. Jedino šta je bilo van parametara je bio nalaz genetske sklonosti koagulacije...i to je samo jedan parametar bio takav da ukazuje na sklonost povećanom zgrušavanju krvi. I to je bilo jedino za šta sam se mogla uhvatiti. Pošto je to samo sklonost, a po nekim novim smjernicama koje su dobili, doktori nisu više skloni prepisivanju heparina u takvim slučajevima (to je lijek za razrijeđivanje krvi), doktorica u Splitu mi je rekla da misli da mi to u St bolnici neće dati... Onda sam se vratila na posao i radila cijelo ljeto ko konj (radim u hotelu), ali ideja da ponovo zatrudnim i da hoću bebu me nikako nije napuštala, muž je mislo da sam luda, rekao je da on ne želi ponovo prolaziti kroz sve to..., cijelo vrijeme sam na Netu proučavala taj heparin i tko će mi ga dati ako se ipak ponovo odlučimo i našla dr. Đjelmiša koji je do mirovine radio u Petrovoj, a sad radi privatno (žena mu radi u Petrovoj, dr. Ivanišević). U 9.mj, sam otišla kod njega u Zagreb, on me saslušao i rekao da slobodno krenemo opet na bebu od idućeg ciklusa ako želimo, da će me on pratiti i preko petrove bolnice mi dati heparin. Kad sam mužu došla sa tom idejom i rekla da je dr.jako optimističan (i stvarno je divan čovik, rekao mi je: ovaj put će sve biti u redu i ja sam mu nekako povjerovala) pristao je da pokušamo još jednom. I BUM, idući ciklus odma zatrudnila. . Nikad nismo uspjeli tako odmah. I odmah moralaa otići na bolovanje i u Zagreb. Prvo sam uzimala samo Andol, pa povuci potegni dobila preporuku iz petrove za heparin, pa su mi ga na osnovi te preporuke dali u St bolnici. I to je to. Nedavno sam bila opet u Petrovoj na kontroli i dogovorila da više neću dolaziti i da se sada mogu kontrolirati samo u Splitu. I tako, za sad je sve ok, ginekologica je jako zadovoljna, sad smo u 17.tjednu po ZM, a u 18.po UZ i guramo dalje. Strah je još tu, ali bitno da je sve ok. Sorry ako sam vas ugnjavila sa ovom čitabom. uvijek napišem roman.