mmamita
|
Ajme i ja bi ubila za burek svako jutro, ali ovdje ima jedna pekara ciji burek je nestvarno dobar, ali i puno pno mastan pa pokusavm 1 do 2 puta tjedno samo pojest. Zadnjih dana mi se dosta jede parizer, ma uglavnom same skovace, nece mi nista zdravo bit neodoljivo! Ali svaki dan smiksam jabuku, bananu, 3-4 mandarine, 3-4 kivija i krusku pa pola kcer pola ja I to mi tako pase, bas me osvjezi. Sto se tice strija, u prvoj trudnoci nema ni nisam popucala. Stomak, grudi, bedra (vanjski i unutarnji dio), pregib noge( povise lista) , medjutim valjda sam imala srece pa se nista od toga i ne vidi i nitko ne primjeti ako se bas ne zagleda (osim mene naravno), a da sam se mazala bas redovno i nisam. Mazala sam se mozda 3 puta tjedno, jer u trudnoci ni jednu striju nisam primjetila, nego tek kad sam "izdusila" sam vidila na kojim mjestima sam popucala. Zato cure moje drage svaki, ali svaki dana se lipo namazite na gore spomenuta podrucja + predio bokova i guzovi, jer to traje 9 mjeseci (i manje) a strije ostaju citav zivot. Da vam ne bude zao poslije. Iako strije dosta ovise o genetici i elasticnosti koze, ali svakodnevno mazanje ni najmanje ne odmaze!! U ovoj trudnoci se zato mazem svaki dan, nekad i vise puta dnevno i nadam se da necu dobit ni jednu novu! Sto se tice preparata za mazanje mustela je odlicna, ali u Splitu je nisam nigdi nasla!!! Nema di nisam pitala- ljekarne, muller, dm - nitko ne prodaje, jer kazu da im slabo ide prodaja pa su izbacili iz prodaje . Ako netko zna di mogu kupit bila bih jako zahvalna! ( mislim na mustelu protiv strija) Inace je i maslinovo ulje jako dobro, ali to cu pocet mazat kad malo zatopli, jer ne znam kako bi sad to upilo na meni. S obzirom koliko purta dnevno se mazem morala bi setat gola po cili dan po kuci . Isto tako kantartionovo ulje je jako dobro. Nakon poroda, kad sam uocila te strije od panike sam isla trazila najbolji proizvod koji bi smanjio vidljivost( jer su jos bile i ljubicaste i to je sve izgledalo kao iz horor filmova), pa sam na kraju uzela decleor u zutoj tubi+mustela za ublazit strije, pa moguce da mi je i to pomoglo da mi se sada puno manje vide! Ajme raspisala sam se, i sve mi se cini da je z brda, z dola. Nadam se da ce bar nekome bit korisno
|