Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 17.5.2009 22:50:36
|
|
|
|
mariola
|
Ja mislim da sam ovaj tjedan osjetila svoju bebicu. Osjetila sam neke neobične leptiriće i uvjerena sam da je to bilo to. Nisam nikom ni govorila jer bi me babe odmah proglasile ludom da je prerano MA ja sam sigurna da je to bila beba i ne može me niko razuvjeriti.
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 17.5.2009 22:52:17
|
|
|
|
Lady3
|
oo i ja sam brzo osjetila micanje. Kad sam nosila Lauru i bila sam u bolnici na održavanju trudnoće ..bila sam nekih 16-17 tjedana trudna ,ja rekla doktorima da cijeli dan ne osjećam micanje bebe a oni meni:A gospođo koje vam je to dijete po redu?Ja:prvo a oni njih bilo 3-4(bila vizita)prasnuli u smijeh i kao ono :nemoguće da ste to osjetili,još je rano..Sjećam se da sam bila strašno ljuta na njih ,žao mi je samo što im nisam rekla a koliko ste vi rodili djece gospodo?Tako sam bila bijesna na njih ,pa ak su doktori,otkud oni znaju što znači nosoti dijete pod svojim srcem,osjećati micanje svoga djeteta..samo jedan od njih se vratio i poslao me na ultrazvuk da vidimo jel sve ok.I čim mi je stavio onaj gel na trbuh i počeo kružiti po trbuhu,moja mrvica je živnula i ja doktoru:evo je ,osjećam. I on se nasmijao i rekao da,pokrenula se. A oni bedaci mi se smijali.Baš sam bila uvrijeđena nj..ponašanjem. .Hvala doktoru što mi je vjerovao.I zato vjerujte cure samo sebi i svom tijelu..
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 18.5.2009 19:42:51
|
|
|
|
Duve
|
Nemoj se ljutiti bombončić ali stvarno mislim da sa 11 tjedana osjetiti bebu je nemoguće, to znači da si bila trudna 2mj!! i osjetila bebu...još od nikoga ni sa foruma ni uživo nisam čula..bez ljutnje
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 19.5.2009 10:55:40
|
|
|
|
JOSIPA22
|
evo trudna 4mj i osječam leptiriće......hahahha
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 19.5.2009 11:01:40
|
|
|
|
Duve
|
Evo ja sam sa 17 osjetila "leptiriće" , a sada je 19 tjedana i zadnja 3-4 dana "udara" i trbuh se miče...
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 20.5.2009 23:06:03
|
|
|
|
bomboncic02
|
nemam se ja što ljutit, ja znam što sam osjetila, nije mi prvi put, a kako sam čuvala trudnoću i strogo mirovala dobro sam promatrala što mi se u tijelu događa, a na kontroli sa 12 tjedana trudnoće, dr mi je potvrdio da dobro osjetim, jer ni sama nisam vjerovala to tog uzv-a. kao što rekoh, svaka žena je posebna i njeno tijelo je posebno, tu smo da svoja iskustva podijelimo s drugim ženama..
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 21.5.2009 7:30:45
|
|
|
|
Duve
|
Naravno svatko sa svojim iskustvom, oprosti još jednom što sam nevjerni Toma, i ne vjerujem...
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 21.5.2009 14:05:04
|
|
|
|
lema
|
ja sam zadnjeg bebaća osjetila sa 15 i po tjedana ali zato jer je on bio veći od trudnoće za skoro mjesec i po dana po dužini i težini.... kad se rodio imao je 5kg i 55 je bio dug.
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 21.5.2009 14:13:20
|
|
|
|
Duve
|
Da ali ti nije prva trudnoća i veća beba, 15 i nešto tjedana mi je bilo razumljivo, ali eto bila sam nevjerni Toma za 11 tjedana, jer piše da plod u : 11 tjedana 4,1 cm 7 grama i da je u toj fazi nemoguće osjetit dijete
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 25.5.2009 8:29:52
|
|
|
|
Sagem
|
Ja sam sad u 18 tj. Još ništa ne osjetim, ovi mi je prva trudnoća. Možda ne pratim dovoljno svoje tijelo... moja gin kaže da se ne brinem i da oko 20 tj većina žena osjeti (prvorotkinje) Jedva čekam, jedva
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 25.5.2009 9:39:02
|
|
|
|
Duve
|
To je normalno za prvorotkinje
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 25.5.2009 10:00:49
|
|
|
|
Bubu
|
Ja sam od nekog 14. tjedna osjetila neko meškoljenje, leptiriće i to...samo nisam bila sigurna jek beba ili crijeva A oko 18. ili 19. sam počela osjećat udarce..
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 25.5.2009 11:26:03
|
|
|
|
Duve
|
I meni su udarci svakodnevni sada..20 tjedana, i interesantno kad sjedim na stolici i lagano dignem noge da se namjestim lakše za sjest, udara...kao da njoj/njemu smeta taj položaj...evo npr.sada
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 25.5.2009 12:07:46
|
|
|
|
Bubu
|
Moja poludi kad se ispružim na leđa!
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 25.5.2009 12:19:04
|
|
|
|
Duve
|
e i to, volim ležat i dalje na leđima navečer-pa lupka i javlja se, makar kažu da nije dobro ležat dugo na leđima?!
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 25.5.2009 12:46:45
|
|
|
|
bubamara787
|
meni je sada 20 tjedan te sam svoju bebicu pocela intezivno osjecati zadnjih 10 dana... posebno navecer kada se smirim i lezim u krevetu....
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 6.7.2009 17:07:32
|
|
|
|
Sagem
|
I ja sam svoju mrkvicu osjetila u 20tj... a baš me jako lupio na moj rođendan. To mi je bio najljepši poklon Prije dva dana ga je i tatica osjetio... sad se baš hvali susjedima. Mi smo sada u 24tj.
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 12:21:41
|
|
|
|
curlyivy
|
ja sam u 21. tjednu, prvo mi je djete i sram me je priznati bilo kome, al sve mi se izmješalo.. osjetim škakljanje i budem presretna jer mi se beba javlja, a onda te iste leptiriće osjetim skroz visoko, prema grudima.. ni sama više ne znam.. dođe mi nekada da plačem.. baš sam si smantana, jadni moj bebač kakvu mamu ima.. jel moguće da mi je zbog prve trudnoće sve tako izmješano, ili bebač još nema svoju rutinu pa ja umišljam kako me mazi i kad to ne radi..
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 12:24:43
|
|
|
|
natalijax
|
ista ja,samo sto sam ja bila bedirana cujem li ga ili ne
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 12:41:43
|
|
|
|
curlyivy
|
bar da me netko razumi svi nešto pričaju o 12., 15., .. tjednu, stvarno me sram, pa ispada da već zanemarujem i ignoriram svoje djete.. ili kako kaže moja mama, još sam i paranoična postala jer sve nije po ps-u.. natalijax, imam ćemo mirne i pametne bebice, a očito im je predobro tamo dolje da se ne bune.. očito je sve individualno, sve više se uvjeravam u to.. al isto držim fige da te beba što prije izudara sa nogicama i rukicama..
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 12:51:06
|
|
|
|
buduća mamica
|
ja sam od danas u 18. tjednu i nisam sigurna da li osjetim micanje svoje bebice. kako ću uopće znati da je to to? koliko bi bila velika bebica u ovom tjednu? na netu načazim razne podatke, negdje piše 14 cm a negdje već i 20 cm, po meni velika je to razlika....umirite me molim vas...
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 13:01:22
|
|
|
|
curlyivy
|
joj, ne znam, teško je znati pravu dužinu bebice jer gin., bar kod mene, samo mjeri glavicu, trbuščić i bedrenu kost, a ni to nije uvijek po tablici jer beba ne raste uvijek jednakim intezitetom.. pomiri se sa onim što ti piše u knjižici, sve dok gin sa smješkom gleda na bebača u buši.. a pokreti- leptirići, škakljanje, ko da ti se koža najednom naglo rastegne na mjestima.. ja još čekam da me lupi svom snagom.. i baš sam nestrpljiva!!!!!!
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 13:06:49
|
|
|
|
natalijax
|
mamica ja sam onak ko neki baloncici,neznam kak to ide kad se prva beba osjeti
|
|
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 13:15:03
|
|
|
|
Mišić
|
Ciao buduća mamica, možeš biti totalno na miru i nemoj se opterećivati veličinom svoje bebice, svaka beba ima svoj tempo razvoja... ja sam sada trudna 27.tjedana, a prvi sam puta osjetila svojeg bebača kada je imao 17.tjedana (tada mi je ginekologica rekla samo da ima 200 grama i da je sve ok, a nije mi rekla njegovu dužinu). Ja sam prvi puta osjetila bebu baš dok sam u čekaoni čekala red za redovan pregled kod ginekologice :-) preslatki trenutak, slijedećih par dana sam se samo cerekala. Neki taj osjećaj uspoređuju sa leptirićima, ali ja bi nekako to opisala možda manje romantično, ali prepoznatljivije... ja sam imala osjećja kao nekakvog micanja crijeva, ali naravno od naprijed i to jako nisko u predjelu jajnika, a kako znaš da tu nema šta mrdati osim bebe znaš da je to to :-) uživaj draga u svakom trenutku, jer nema ničeg divnijeg u životu od tog osjećaja da bebica raste u tebi :-)
|
|
RE: Kada ste osjetili micanje bebe? 10.8.2009 18:26:47
|
|
|
|
lema
|
Prvorotke ne sve neke svoju bebicu osijete prvi put ćak u 23 tijednu tako da to nije ništa ćudno i nisi zato loša mama . Samo se opusti i kad se najmanje budeš nadala bebica će te pozdravit!!!!
|
|
|
Anketa
Kada je vaše dijete prestalo koristiti bočicu?
пеперутка16
Moja mala ima 2 godine i koristi bočicu, u dilemi sam kako i kada je početi odvikavati od dojenja, pomozite mi.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!