modesty blaise
|
...Postoji li osoba koja proteklih tjedana nije raspravljala o tome treba li u Ustav uklesati da je brak zajednica muškarca i žene ili ne ? Jezivost komentara na portalima već je opće poznata, ali ne pamtim kad sam s tolikim užasom čitala o "pederčinama", "smradovima", "bolesnicima". Ne sjećam se da sam čitala otvorenije pozive na premlaćivanje, nimalo nježne najave o tome da će "opet raditi palice", da ne nabrajam sad sve predivne epitete koji su izašli na vidjelo. Za to postoji samo jedna riječ: mržnja. Daleko od toga da je to trivijalno pitanje – to je pitanje ljudskih i građanskih prava, to je pitanje tolerancije i prihvaćanja, to je pitanje razvijenosti ili nerazvijenosti društva, odnosno njegove sposobnosti da ne diskriminira niti po jednoj osnovi. I daleko od toga da o tom pitanju – koliko god ono meni bilo samorazumljivo jer istinski vjerujem da davanjem prava drugome ne dokidam ista ta prava sebi – ne treba razgovarati. To je tema na kojoj se koplja lome u bitno razvijenijim demokracijama od naše...
< Poruku je uredio modesty blaise -- 4.6.2013 21:17:07 >
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|