|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012
8.5.2013 10:21:54   
ines_os
čokolino i keksolino mu dajem za treći obrok naveće prije spavanja i to mu napravim od 1 dcl i još dobije siku u krevetu,neznam probat ćemo sa rižinim mlijekom

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 326
8.5.2013 13:31:41   
Sunshine28
mi za taj treći - mliječni obrok jedemo hipp za laku noc (ako smo kuci onaj iz vrećice, ako lutamo teglica), hipp probiotik mliječnu kašicu ili babylove bio griz sa ad-om....sutra planiram uvesti obični Lino griz na rižinom mlijeku - kazu da sa tim mlijekom super ispadne jer ne treba dodavati ništa slatko....

izbjegavam sve sa dodanim šećerom, ali zato sto Em vec ima tri zubića, a nemam pojma kako u njenoj dobi odrzavati higijenu usta i cuvati zubice od karijesa....tak da...
kontam da bebama koje nemaju zubice Linolinci ne mogu skoditi...i mi cemo ih sigurno jesti....

danas prvi put kuhala "pravi" proso, ispalo odlicno! isto omjer 1/8 kao i za palentu....zajedno sa prosom sam skuhala i pileće bijelo meso, sve zajedno umiksala, ubacila brokulu i par kapi ulja...Em se jako svidjelo!

cestitke Lo na dimenzijama i motorici! vidis bella, a koliko si se brinula!user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 327
8.5.2013 13:39:52   
keyt
Sunshine,

mi svaku večer istrljamo zubiće sa silikonskom četkicom i vodom za bebe koja se stavi na mamin kažiprst. Nema ispiranja i to joj radim iznad lavaboa. Voli to, zabavno joj je, a usput malo i istrljamo desni, što joj paše. Pasta za zube ide tek kada nauče ispljuniti, cca. s 2 godine, premda i to postoji za bebe, bez fluora, i smije se gutati.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 328
8.5.2013 13:43:38   
Sunshine28
keyt nisam imala pojma da tako sto postoji!
ajd mi stavi neki link da pogledam na netu kako to izgleda...

I + G = E & L

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 329
8.5.2013 13:54:23   
Sunshine28
a evo vama jedan link od mene, jako mi je koristio i prosvjetlio me kada je kuhanje za bebe u pitanju

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/integralne-zitarice/

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 330
8.5.2013 14:57:09   
andydea
pozz mamiceuser posted image
Bravo za LO i njegove dimenzijeuser posted image user posted image user posted image ....prati on Di u stopuuser posted image user posted image
Evo mi došli s udruge...danas sam držala predavanje o zdravoj prehrani...inače ja sam administratorica te grupeuser posted image ...mislila sam otvoriti temu o zdravoj papici i na RR ali ne znam puno mama je na "seljačkoj hrani"-pa ne želim ulaziti u rasprave...svejedno mislim da puno znam,pa sam htjela to podjeliti sa mladim mamama koje nemaju iskustva...ne znam vidjet ću...user posted image kaj vi mislite?
Suny dok ne izrastu trajni zubići nema pretjeranog pranja pogotovo ne sa kaladontom...ja sam protiv kemije user posted image -moje curke imaju sve bo, a Di niti jedan...ali sve je ipak u genimauser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

Neposredna veza do poruke: 331
8.5.2013 15:47:48   
sretnaz
Andydea, otvori temu!!! Ja ću sigurno pratiti. A ako se netko ne slaže s takvom prehranom, ili smatra da je to bezveze ili pretjerivanje neka ne komentira i ne čita. To bi mogla napisati u uvodnom postu. Treba bebe od malena učiti na zdravu prehranu. Na slatko, slano, grickalice, junk se najlakše nauče.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 332
8.5.2013 16:23:34   
keyt
http://www.farlin.rs/uploads/uploaded_pictures/_content_proizvodi/450x450/prva-cetkica-za-zube-bf-117-116-777566.jpg

Suny,

ovako ti četkica izgleda, a ja sam je kupila u običnoj ljekarni u paketu s pastom za zube Nenedent, cijena 60 k. Kao što već rekoh, pastu ne koristim, a vjerojatno negdje možeš kupiti samo četkicu, malo proguglaj. U trljanju, naravno, ne treba pretjerivati, par sekundi i gotovo, a mi to sada doživljavamo više kao privikavanje na pranje zubi u budućnosti. Doduše, nisam joj bila par večeri "prala" zubiće i moram priznati da sam uočila žuću boju i naslagice. Možda sam umislila user posted image
Međutim, možeš joj zube prati i najobičnijom mokrom gazom...
Andy, samo daj sa zdravom hranom, imaš punu podršku. Samo nemoj apriori meso i kravlje mlijeko i mliječne proizvode nazivati nezdravima, jer možeš samo u tom slučaju navući bijes na sebe. Ogradiš li se preporukom da je meso dovoljno davati jednom do dva puta tjedno te da nije loše kravlje zamijeniti s mlijekom od žitarica te ostalim namirnicama bogatim kalcijem, npr. amarantom, i onda te nitko neće napadati. U protivnom, temu nazovi zdrava vegetarijanska ishrana za bebe.
Isključivo sam dobronamjerna user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 333
8.5.2013 16:27:31   
Sunshine28
andy ne znam sto podrazumjevas pod "seljačka hrana" ali ja mogu reci da hocu Em naviknuti da jede sve sto jedemo i mi...odnosno na sva klasična jela koja je kuhala i moja mama i baka....s druge strane ipak se trudim hraniti manje-vise zdravo, izbjegavam koristenje ulja kod kuhanja, ne jedem puno crvenog mesa, ne naljevam se gaziranim sokovima, tako....svasta nesto...uvela sam neke namirnice u redovnu prehranu za koje moja mama i baka nisu ni znale da postoje...pa kako bude nama bit ce i Em
mislim da je u danasnje vrijeme tesko hraniti se isključivo "zdravo", iz osobnog iskustvo mogu reći da to uzima puno vremena i novaca, a puuuno mama nema ili jedno, ili drugo ili oboje...budimo realni uvijek barem jedan član kućanstva odbija "zdravu" hranu pa se to svodi na kuhanje 2-3 razlicita rucka svaki dan, za sto jedna mama sa 8-satnim radim vremenom nema vremena....s druge strane "zdrave" namirnice su poprilicno skupe i tesko ih je nabaviti, ne nalaze se bas u ducanu ispred kojeg je lako parkirati na putu kuci sa posla...

tak da, bit ce mi drago pratiti vasu temu, jer sam uvijek otvorena za nove stvari i pobornik zdravog, ali daleko od toga da moja Em nece jesti i pomfirt, i čokoladu, i zagrebačku šniclu ili goveđi đuveđ....odnosno "seljačku hranu"....user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 334
8.5.2013 16:31:21   
Sunshine28
tnx, keyt user posted image

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 335
8.5.2013 18:55:40   
andydea
Suny kraljicouser posted image user posted image
ne pod "seljačko" user posted image   sam mislila na to da se bebama ne daje hrana tipa...kiselo zelje,variva na zaprešci,kravlje mlijeko (Keyt ubi me ali ne prije 1.god)user posted image ....znači isključivo govorim o prehrani do 1.god.jer su naši klinci od 7-11mj...a kasnije ću širiti temu...Nikome ne želim ništa nametnuti samo iznjeti svoje gledište o zdravoj prehrani za bebe i stavljati vam receptiće,prijedlogeuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

Neposredna veza do poruke: 336
8.5.2013 19:38:03   
Sunshine28
andy user posted image user posted image user posted image
krivo sam te onad razumjela....
mislim, trudit cu se ja uvijek da Em jede zdravo, a ne samo do 1. rođendana, samo sto kada pocem raditi znam da ce postupno morat odustati od odvojenog kuhanja, a mm bi se tesko priviknu na prehranu kakvu Em ima...

evo nas danas cijeli dan muci taj nas treci zub...sirota cvili pa cvili, ne mogu ju ni puno nasmijati ma koliko se trudila!
ali barem jedemo kako treba!
drzite fige da nam noc prođe dobro, bas sam neka umorna, boli me na podrucju desnog jajanika dosta, ovulacija mi traje sada vec tjedan dana, ako ne i duze (sluz, iscjedak i bol)....kako je kod vas? prije trudnoce je to bilo mozda 3 dana, sada nikad prestat...

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 337
8.5.2013 20:09:03   
andydea
Suny i ja upravo imam takve bolove,ma sve kaj opisuješuser posted image ...i osjećam ovulaciju,user posted image  opet kasni..,ma sve mi se pobrkalo...ali ginek.je rekla da je sve uredu i da bu stigla...jesi bila kod ginek.?
Ja otvorila temuuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

Neposredna veza do poruke: 338
8.5.2013 21:53:24   
keyt
Andy,

ne bum te ubila, slažem se da nema potrebe za kravljim mlijekom do 1. rođendana, ali ja tvoju temu o zdravoj prehrani gledam u budućnost, jer za 2, 3 mjeseca naši bebači bit će djeca, to će proletjeti za čas, a velika je sklonost moderne prehrambene industrije uvjeravanje da kravlje mlijeko treba izbjegavati do 2. čak i 3. godine.
No, s druge ne smatram da mame koje s 9 mjeseci daju kravlje, da svoje bebe hrane nezdravo. Uvijek se sjetim svoje mame koja me je othranila na kravljem mlijeku još kao malu bebu jer je izgubila mlijeko, a ja nisam organski podnosila formulu. Srećom, moja El je još na majčinom s tek povremenim izletima u AD, a tako će i ostati do rođendana.
Također, da nije bilo prežganih juhica, kiselog zelja i ostale "seljačke" hrane kojom su se othranili naši bakice i djedovi, pa čak i kao bebice, ne bi bilo ni nas. Zato, kapa dolje "seljačkoj" hrani, ali neka ipak ostane u povijesti.user posted image

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 339
8.5.2013 22:21:55   
tenkic
Moja kumica s troje klinaca jednostavno vise financijski mogla podnijeti da kupuje ad mlijeko svojoj malenoj pa su presli na obicno mlijeko.
Ja tu na Krku nemam bas nekog izbora povrca, pa Bo dobije doma kuhano,al kupljeno u Plodimama,Konzumu,na onom jednom standu kojeg imamo u selu...ne dajem joj secer i sol,a mm je sam pojeo onu hipp kasicu za laku noc s cokoladom nakon sto sam rekla da joj ne smije davati cokoladu. Bo obozava onaj Nestle griz u casici, vjerojatno je pun secera,al super mi dodje kad smo negdje vani cijeli dan...i skuzili smo hipp rizine keksice-njih cucla pa bude mirna,ponekad i zaspi..
Ni sama ne znam da li ju hranimo zdravo, al tak je kak je.
Danas je cak degustirala zgance s krumpirom,a jucer Ducatos grcki jogurt

Sretna,bez problema smo nasli ZTC, bio nam je na putu...proveli krasan dan 'va Turnu', cak je i Bo sa zanimanjem s nama isla u sparoge!!!

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 340
8.5.2013 22:40:57   
sretnaz
Večer,
Andy, super za temu. user posted image Znam da ne mogu N držati pod staklenim zvonom, niti to želim. Ali dok je ovako mali, smatram da je pametno da ga hranim najzdravije koliko mogu. Ima vremena cijeli život za isprobavanje. Ja sam odrasla na kozjem mlijeku i sad kažu da ne valja radi anemije. Anemična uglavnom jesam i ne znam da li je to razlog jer moje sestre nisu. A opet mislim da je to bilo zdravije nego današnje mlijeko u tetrapaku. Sigurno će naše bebe jesti jednog dana sve što i mi, ja to i želim, ali dok im probavni sustav još sazrijeva bolje da jedu pomalo i zdravo.

Polako i mm učim na neke žitarice i neke okuse zahvaljujući bebi u kući user posted image

Bili smo vani popodne i stavila sam N na pijesak i jako mu se sviđalo prebirati rukama po malim kamenčićima. Jedva sam ga spriječila da ne napuni usta. user posted image I puzao je i bilo mu je sasvim ok.

Tenkic, naravno da ste ga lako našli kad u Rijeci imamo dvije glavne ceste user posted image Jesi li npravila zalihu Hippa?

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 341
8.5.2013 23:00:17   
andydea
većeruser posted image ...
Keyt sve stoji kaj si rekla...ali kako je napredovala medicina od prije 20-30 god. tako je i prehranauser posted image
Nema tih novaca da ja nemam za bebu i mogućnosti da ga barem na početku zdravo hranim i tko kaže da mi kasnije neće reći hvala i baš voljeti tako se hraniti do kraja...koliko je dijece pretilo,alergično, ima dermatitise upravo zbog prehrane...ja samo iznosim svoje stajalište i stojim iza togauser posted image ...potpuno opravdano...i da ići ću postepeno i sa temom kad navrše god.danauser posted image
Sretna hvala na podršciuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 342
8.5.2013 23:33:03   
keyt
Pa zar se iz mojih postova iščitava da se ja zalažem za nezdravu prehranu? Zar se ne iščitava da izražavam pijetet "seljačkoj" hrani te je molim da ostane u povijesti?
Zar se toliko malo razumijemo? user posted image

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 343
8.5.2013 23:37:01   
andydea
keyt ne znam kako da te više razumijemuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 344
9.5.2013 8:28:55   
keyt
Andy,

možeš, ako malo pozornije čitaš user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 345
9.5.2013 9:00:38   
andydea
jutro user posted image ..
kako ste mi mamice?
Keyt pridruži mi se na temi papiceuser posted image
Moram se malo i požaliti, moj Di je postao nemogućuser posted image
Ne skida se s mene, prati me u stopu-toliko brzo puže da ne stignem kupiti kaj sve zrušiuser posted image
Diže se stalno na noge i traži za kaj će se primiti da hoda...i sve je to super i ja ga podržavam,ali sam stalno u strahu da mi ne padne i lupi glavicomuser posted image ...ili da si negdje ne pričepi prstiće.
Naše papuče kad nađe stavlja u ustauser posted image , baš je ko psić koji nema mirauser posted image ...na wc jedva odem i to kad spava..kako je kod vas???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 346
9.5.2013 9:28:17   
sretnaz
user posted image
Andydea, manje-više isto tako. Srećom kuhinja je nova i ne otvara se baš lako. Kad sam bila kod prijateljice tamo je stalno otvarao ormarić i bilo mu je jako zabavno i isto me bilo strah za njegove prste. A kad trebam na wc ili nešto onda ga stavim u putni krevetić i dam nešto za igru pa se zaigra ili se digne na noge, ali je onda kratko vrijeme dobar. namještaja baš i nemam u dnevnom jer je uglavnom sve knauf i bez vrata. A dok kuham onda mi se uglavnom mota oko nogu i nerviram ga jer se krećem, a on za mnom user posted image A izujem mu čarape pa mu se ne skliže, nadam se da se neće prehladiti.

Inače, noćas me budio oko 1:30, 3:30 i u 6 i nije htio više zaspati. Ali sad nisam mogla vjerovati. Stavila sam ga u krevet jer sam vidjela da jedva gleda. Nakon par minuta tišina. Odem pogledat, a on zaspao sjedečki, naravno glava mu je pala na koljena. user posted image

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 347
9.5.2013 12:53:10   
Jana1208
Pozdrav cure...user posted image

Evo mi se javljamo nabrzinu...kod nas veselo...i nas je poharala trodnevna viroza...user posted image
Uglavnom od subote navečer pa do jučer popodne visoka temp. koja se koma skida...umrla sam od straha, skakala je od 35 do skoro 40 u roku sat vremena...user posted image ...od subote ne spavamo...user posted image
Bili kod pedice, vadili krv, sve u savršenom redu, čekati da prođe...i evo od jučer je nema, ali smo se osipali...user posted image
Jedino što je danas strašno razdražljiva, loše je spavala i stalno cendra...nosim ju i plače...user posted image
Anne vi ste to imali nedavno, jel i kod vas bilo tako? kolko je trajalo? Joooj samo da više prođe...

Čestitamo svim user posted image koji su stariji za 1. mj i lijepo napreduju...user posted image user posted image

Javimo se čim dođemo sebi....user posted image user posted image

12.08.2012. & 08.01.2015.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 348
9.5.2013 13:18:27   
bella 1
Jana user posted image nadam se da će vas brzo proći, ma sigurno nije lako i ovako su zahtjevni u ovoj fazi sad još i razdražljivost, bitno da je s krvnom slikom sve ok, proći će user posted image

Mi smo danas bili kod fizijatra (privat) veli još 1 dolazak samo da ga poprati dok se skroz ne osamostali na noge (stajanje) pa smo gotovi, u Vinogradskoj naručeni još jedan kontrolni pregled sa 10 mj i to je to ! mama odahnula...

Od jutra smo vani, došli maloprije, sad L začorio , ja opet smišljam kaj ću kuhat, probala bi poruluk danas , skinula sam recept proso i poriluk...s obzirom da L sve jede već neko vrijeme vjerujem da će dobro proć...

Kaj se tiče zdrave prehrane andy samo nas prosvijetli ja sam za ! user posted image Mislim da je najzdravije raznoliko i umjereno u svemu treba biti neka ravnoteža, ništa ne isključivat, moja mama je sva u tome, ali eto nije prenijela na mene user posted image ...ali sigurno da svako želi najbolje za svog user posted image i slažem se da sad dok su mali tako da su bitni temelji i sad se stvaraju navike, a kasnije sami biraju (velim na mene se nije prenijelo), ali nisam vješta u kuhinji pa mi je sve nepoznanica bilo da se radi o ''seljačkoj'' ili nekoj alternativnoj prehrani...ali učim se polako...user posted image otovorena sam za novitete, andy pratit ću postove svakako user posted image

04.08.2012. stigao nam Lo naš

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 349
9.5.2013 13:53:19   
andydea
tnx Bellauser posted image
Jana ta viroza ne bi smjela trajati više od 3 dana,pogotovo temper.nadam se da bu brzo prošlouser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu bella 1)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Igraone.
пеперутка16

Koliko cesto vodite djecu u djecije igraonice?

Oznake

Sve najbolje!