|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo vam je trebalo da ostanete tr...
15.8.2012 18:52:57   
Spavalica
Pozdrav i dobrodošla...
Eto mi se trudimo već 100 godina i ništa, sad smo već u 3.g pokušavanja, krajem ljeta krećemo na pretrage da vidimo šta nas muči.
Nismo htjeli ranije jer u početku nismo išli baš za time ali zadnje 2 smo redoviti pa ne ide... Budemo vidjeli...

I ja sam čula puno o macinoj travi i nikako da pokušam...mislim da sutra idem kod travara user posted image

< Poruku je uredio Spavalica -- 15.8.2012 18:54:01 >

¦¦¦ Samo jednom živimo na ovome svijetu.
Sve ono dobro što ga možemo jedni drugima učiniti,ljubav koju možemo iskazati,učinimo odmah.
Ne odgađajmo to i ne zanemarujmo,jer ovim svijetom više nećemo proći drugi put...¦¦¦

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 51
29.8.2012 18:09:18   
Anabella93
Pozdrav..nova sam ovdje...
Ovako prvi puta sam ugledala + nakon dugih 8mj. pokusavanja...nazalost bila je biokemijska trudnoca
Nakon toga sam jos mjesec dva intenzivno razmisljala o bebi i trudila se i nista..pa sam izgubila volju..zakljucila da samnom sigurno nesto nije ok i nekak se pomirila s tim ..planirala sam krenuti s pretragama...kad ono nakom znaci ukupno 5mj pokusavanj od cega zadnja dva bez i
malo nade i volje pojavio se + ! user posted image
Sad samo molim Boga da s ovom trudnocomsve bude ok i da moj zuser posted image dodje ziv i zdrav!

(Odgovor članu Spavalica)
Neposredna veza do poruke: 52
22.9.2012 17:47:48   
Tedy bear
hej cure evo ja sam već 4god i 3 mjeseca u braku i ništa. ispočetka se nismo baš trudili ali zadnje dvije godine pazimo kad su oni dani ali ne mogu reći da se često keksamo, pa možda zato nije dosada upalilo.
kad vi kažete da radite na bebi, možete li reći koliko često se keksate , jel cijeli mjesec svaki dan, svaki drugi ili samo kad mislite da su vam plodni dani, kad krenete i kad prestanete i koliko često radite?? može li malo više informacija o tome?
mi smo malo umorni od obaveza i pod stresom pa nismo baš uvijek raspoloženi da bi mogli svaki dan, ali ako baš treba potrudit ćemo se zauser posted image .

ginekolozi mi stalno kažu da je sve kod mene ok, a ni njegov spermiogram nije tako loš da nebi upalilo? možda ne radimo dovoljno!

ako sam dobro shvatila macinu travu pijete od početka ciklusa do O, a vrkutu nakon O do sljedeće user posted image . jel na kutiji kad kupite ima sve opisano kolika količina se pije dnevno.

Neposredna veza do poruke: 53
23.9.2012 10:56:07   
PinkyFunkyBirdy
Draga Tedy bear, što se tiče čajeva, da u pravu si: marulja (traži ju pod tim imenom jer pod macinu travu spada više različitih biljaka) se pije do O, a vrkuta od O pa nadalje. Na kutiji pišu upute.
Moguće je da zato jer se ne keksate često niste još uspjeli, ali ne mora to biti nužno razlog. Naime, bilo bi dobro tijekom cijelog ciklusa keksati se svaka 2 do 3 dana kako bi pod 1. u tvojim jajovodima uvijek bilo spremnih spermića za oplodnju i kao 2. kako bi se spermići redovno obnavljali jer neispražnjavanjem kesica user posted image dobiva se velik broj mrtvih i abnormalnih (s dvije glave ili 2 repa ili s greškom u kromosomima i sl.) spermića pa ne dolazi do oplodnje (ili ako i dođe završava biokemijskom).
Također, moguće je da fulate ovulaciju. Da li pratiš na neki način kad je točno bila ovulacija (bazalna temperatura, LH trakice ...)? Puno žena misli da zna kad im je točno ovulacija pa kad krenu pratit, iznenade se. Neke su zatrudnile za vrijeme menge, a neke su skužile da imaju cikluse bez ovulacije. Ako ne pratiš ovulaciju vrijeme je da počneš.
Po mom mišljenju najbolje je imati keks dan prije ovulacije (ali sa svježijom zalihom spermića - 2, 3 dana starih) jer spermići još trebaju proći u tvom tijelu neko "čišćenje" (koje traje od 4 do 6h odprilike) kako bi bili spremni na oplodnju tako da sutradan u bilo koje vrijeme kad se jajašce odpusti je spremno na oplodnju. user posted image I po mogućnosti ponoviti keks i na sam dan ovulacije. Čisto ono, da utvrdite gradivo. user posted image
I naravno, nakon keksa NE ići na WC, niti se tuširat ... ostat ležat, po mogućnosti dići guzu, prespavat sa spermićima. To bi trebalo biti to. user posted image
Ako ne uspijete možda da provjeriš prohodnost jajovoda. Navodno je bolan taj pregled, ali ako ništa ne pali možda je u tome stvar. Takve stvari ti može samo ginić reći.
Draga sretno! user posted image user posted image user posted image

P.S. Ja ti se tu pravim pametna i dajem ti savjete, a još nemam niti jednog bebača, ali uspjeli smo jednom zatrudnit no završilo je biokemijskom. Kod mene je problem sigurno: PCOS, a za mm ne znam jer nije išao na spermiogram. Isto se ne keksamo nešto jako puno jer ne možemo dočekati da ja napokon imam ovulaciju, ali se potrudimo s vremena na vrijeme. user posted image Ali ja pratim ovulaciju s LH trakicama i bazalnom temperaturom te iscjetkom. Pijem i čajeve (marulju, zdravac i sladić do O, a vrkutu nakon O). Evo, tek toliko da znaš tko ti daje savjet. user posted image

< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 23.9.2012 11:02:16 >

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 54
23.9.2012 12:50:04   
zvijezd@
prosle godine u 10 mj smo se vjencali u 11 se prestali cuvati i ostanem trudna ali zavrsi spontanim, cuvali se do 6 mj ove godine i u 7 mj ostanem trudna i evo sad cekamo bebicu.... evo da vam ja nesto kazem, ako vam je doktor reka da je sa vama sve ok i da nema prerpreke pokrijte manje vise sve dane ovulacije i necete falit, mi smo oba puta svjesno radili bebu i uspilo je ... tu i tamo sam pila vrkutu ali vam preporucam da smanjite unos kofeina i malo vise fizičke aktivnosti... moja prijateljica je imala vise kila nego je smila pa je nakon borbe od 10 god za bebu nakon sta je skinil 12 kg ostala iz prve trudna al je toliko godina trebalo da svate sta je uzrok... i sad malu mrvu drži u svojim rukama, želim vam svu sriću svita da ugledate user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 55
23.9.2012 16:40:59   
Tedy bear
Draga Pinky hvala što se unosiš u moj problem i hvala na odgovoru.
Pratim ovulaciju već duže vrijeme, al ni danas nisam sigurna jel je točno određujem ili ne, pa možda si u pravu, možda to i jeste problem. Prvo sam bilježila bazalnu oko pola godine i radila graf na Fertility Friends, ali su mi ti grafikoni bili totalno nelogični. Nekad mi je ovulaciju pokazivao 11dc a nekada 18dc. Istina meni i duljina ciklusa varira. Najčešće je to 26,27 dana, ali recimo ovaj je trajao 30 dana, a nekada (1-2 puta u godini) bude skroz kratak 23 dana. Zadnjih godinu dana samo pratim duljine ciklusa i sluz (gdje sam opet nesigurna), a prije dva mjeseca sam počela s LH trakicama i mislim da su mi one najpouzdanije. Zaključila sam da mi je najbolja kombinacija LH trakice i ići kod ginekologa da i on prati razvoj svakih možda 2 dana, pa na takav način odrediti O i tempirati odnose. Vidjet ću poklapa li se ono što ginić kaže sa onim što kažu trakice. Mogu usput pratiti i bazalnu još dodatno, ništa me ne košta, uradit ću sve što treba.
Ali sve bi to bilo lijepo da ja sjedim kući, ništa ne radim i samo čekam te dane i budem odmorna i raspoložena za keks, pa bi sigurno i upalilo. Na žalost, život mi je takav da mi se vrlo često potrefi da baš u one dane moram ići na neki službeni put, kao što je recimo i ovaj mjesec, par dana, i to sve remeti.
Druga stvar za koju si možebit u pravu je da obzirom da to ne radimo često, možda nema dovoljno živahnih plivača. Jednom smo radili spermiogram (a nismo se cca 20 dana prije toga). Bilo je puno mrtvih i lokalno pokretnih (skupa 86%), a malo progresivnih (14%), te puno defektnih (85%). Razmišljamo da ponovimo taj nalaz, ali bih prvo da se ovaj mjesec stvarno potrudimo i keksamo svakih 2-3 dana, pa ako ništa ne bude, onda idući mjesec ponovo spermiogram. Ako on bude uredu, sljedeći korak bi bio prohodnost jajovoda. Na koji način ginić može utvrditi da su jajovodi neprohodni? Znam da boli samo čišćenje, ali kako on uopće zaključi da trebaš ići na propuhivanje? Kakav pregled za to treba obaviti, jel ultrazvukom, nekakva sonda ili što?

Koliko dugo ti pokušavaš zatrudniti, jel sve ostalo uredu izuzev PCOS koje si spomenula?
Jesi pokušavala sa kakvim liječenjem tih PCOS, čitala sam na nekoj od ovih stranica i neke prirodnije načine, trave i to...
U svakom slučaju, koliko sam pročitala po forumima, većina žena sa PCOS zatrudni prije ili kasnije, samo treba biti uporan. Stoga, glavu gore i idemo naprijed, upalit će jednom i tebi i meni!

Neposredna veza do poruke: 56
23.9.2012 18:34:28   
PinkyFunkyBirdy
Draga, ja isto koristim FF i uglavnom mi pokazuje ispravno kad je bila ovulacija (provjerim si po bazalnoj temperaturi). Hoćeš reći da tebi nije jednaki broj dana od O do menge? To je čudno jer bi to trebalo za pojedinu ženu biti uvijek isto. user posted image Meni je to uvijek 14 dana. Dal si uvijek mjerila temperaturu ujutro u isto vrijeme prije ustajanja iz kreveta?
Da, mogla bi koristiti LH trakice i recimo od 10-tog DC- a do datuma O svaki drugi dan ići giniću. To bi definitivno bilo najsigurnije. user posted image
Pa za spermiogram uvijek naglašavaju da se treba raditi sa spermićima starim 2 do 5 dana max ... pa zašto ste išli sa 20 dana starima? user posted image Ponovite ga definitivno i to po pravilima. user posted image Citiram sa nekih službenih stranica: "Dva do pet dana prije davanja uzorka sjemena potrebno je suzdržavati se od spolnih odnosa. Apstinencija ni duža ni kraća od toga nije preporučljiva."
Ispod ću ti kopirati o HSG-u (provjeri prohodnosti jajovoda) jer ne znam dal smijem stavljati link pa ti još prosurfaj taj pojam.
Pokušavamo već 1g. i 1 mj., ali sam imala svega 6 ciklusa u tom vremenu (od čega su 2 bila stimulirana hormonima). Pokušala sam otkriti zašto imam PCOS, ali neuspješno. Ponavljam testove (cervikalne briseve i spolne hormone) pa ćemo vidjeti dal se još nešto pokvarilo.
Evo teksta: "Histerosalpingografija (HSG) je metoda ispitivanja prohodnosti jajovoda. Da bi u žene došlo do trudnoće, jajovodi moraju biti neoštećeni. Kako su oni vrlo fine strukture, neoštećeni se ne vide na ultrazvuku. HSG se klasično radi na rentgenu. Gotovo ne daje lažno pozitivne rezultate, ali je zbog rengenskog zračenja gotovo napuštena metoda. Metoda je bolna i može izazvati upalnu bolest zdjelice, međutim je postotak trudnoća iza HSG-a u prvih 6 mjeseci gotovo 70%, vjerojatno jer se potrgaju mikroskopske priraslice.

U novije vrijeme koristi se HSG pod kontrolom ultrazvuka, tzv histerosonosalpingografija (sono HSG). Sono HSG je metoda uvedena u kliničku praksu 1984, u prvo vrijeme upotrebljavajući samo konvencionalni UZV. Njome se procijenjuje morfologija kavuma uterusa i prohodnost tuba. U uterusu se mogu vidjeti smanjenje kavuma zbog raznih anomalija razvoja, te patološke tvorbe poput polipa i submukoznih mioma, zatim priraslice razne etiologije. Color Doppler je tu uveden zbog ispitivanja prohodnosti tuba, jer se vidjelo da upotrebljabajući samo B mode se o eventualnoj patologiji tuba, ukoliko su prohodne, malo može reći.

Danas se te metode koriste komplementarno, i praktički su u kombinaciji sa HSC i LPSC, potisnule potrebu za korištenjem klasičnog radiografskog HSG-a, jer je sonoHSG manje invanzivna, manje bolna, jeftinija metoda koja se može ponoviti više puta.
"

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Tedy bear)
Neposredna veza do poruke: 57
20.10.2012 8:29:01   
cuba
Evo i drugu bebicu smo napravili iz prvog pokušajauser posted image user posted image user posted image
Nisam mogla vjerovati da je ponovno upalilo iz prveuser posted image

Roko i Dino user posted image

Neposredna veza do poruke: 58
20.10.2012 8:43:00   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: cuba

Evo i drugu bebicu smo napravili iz prvog pokušajauser posted image user posted image user posted image

cestitam ti od srca aj mi malo posudi svog majstor ada i ja odradim i 2 sto prije ako sad budem cekala 2. ko ovog prvog ucu u klimaks

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 59
20.10.2012 9:10:22   
cuba

IZVORNA PORUKA: ucitelj

IZVORNA PORUKA: cuba

cestitam ti od srca aj mi malo posudi svog majstor ada i ja odradim i 2 sto prije ako sad budem cekala 2. ko ovog prvog ucu u klimaks

Hvala na čestitkama user posted image
Aaa majstor nije na iznajmljivanje user posted image user posted image Ali može ti odati tajnu kako on to napravi tako brzo user posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 60
10.11.2012 10:19:40   
angel@
Nama je trebalo svega 4 mjeseca... krenuli sa pokušavanjem krajem 6 mjeseca ove godine,a ostala trudna u 10 mjesecu... user posted image

** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje
**14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška
**07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-)))

Nebo strpljive voli....

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 61
15.11.2012 20:43:43   
winkica
evo nakon dugih godinu i 7 mjeseci ja sam napokon ugoledala svoj plusić....i nadam se da će tako i ostati..:)))

Ovdje nema mjesta za tugu...!!!

(Odgovor članu angel@)
Neposredna veza do poruke: 62
4.1.2013 13:03:41   
JELENKO VG
.. otišla sam na redoviti pregled kod ginekologa i rekao mi je da ukoliko planiramo trudnoću da se odmah bacim na posao jer su mi za dan,dva najbolji dani za oplodnju...čim sam došla doma krenuli smo na posaouser posted image i sljedeći mjesec sam ugledala +.Hvala Bogu sve se poklopilo i ginić mi kaže imamo srećeuser posted image .Iskreno nisam se nadala da će nam uspjeti od prve,tako da se nisam ni zamarala previše s tim,sve je bilo nekako opušteno.Vjerujem da i to puno utječe...Pa curke samo se opustite,koliko god možete i želim vam da što prije ugledate svoje plusiće,jer najljepše stvari se dešavaju onda kada se najmanje nadateuser posted image

(Odgovor članu winkica)
Neposredna veza do poruke: 63
4.1.2013 15:52:41   
anaxx
nama je prvi puta trebalo dugo, 13 mjeseci, ali mm je imao jako stresan posao i kad je promjenio posao bebač se uhvatio:),
za drugo nam je trebalo 2-3 mjeseca s tim da se uhvatilo onaj mjesec kad sam rekla da sigurno neće jer mi je mm bio na putu baš kad su po nekoj rečunici bili plodni dani... ali obavili smo posao i prije i poslije puta tako da sva ta računanja ne moraju uvijek donjeti rezultate, meni je očito ovulacija bila ili ranije ili kasnije nego što je trebala...
sretno svima!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu JELENKO VG)
Neposredna veza do poruke: 64
4.1.2013 18:37:12   
danijela8
mi smo čak 3 puta iz prve user posted image  (očito smo jako plodni), ali jednu bebicu smo izgubili...

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 65
5.1.2013 14:27:52   
MaTana
Bubicu iz treceg pokusaja, a drugo iz prvog, od odluke da idemo na drugo sam izracunala plodne dane, pokazala mm datume i ostala trudna.
Mislim da bi i bubicu prije, ali tada bas i nisam imala skroz redovite cikluse, a nisam ni znala da mozes naci na netu kalkulator plodnih danauser posted image

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu danijela8)
Neposredna veza do poruke: 66
6.1.2013 15:31:04   
perlica55
Mi na žalost još nismo uspjeli. user posted image
5 god. se čuvamo isključivo na
plodne dane, a sada se 8 mjeseci
trudimo i ništa. Vještica točna ko sat user posted image

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 67
13.1.2013 0:56:21   
*andjela*
ja sam nova na forumu,tek sam se pridruzila....poceli smo prosli mjesec da radimo na user posted image ali nije uspjelo,vidjecemo sad sta ce biti.trebala bi dobiti 19.01. inace imamo odnose svaki ili svaki drugi dan pa nevjerujem da se moze desiti da preskocimo ovulaciju...znam da je rano za brige jer mnogi se trude godinama al ja vec pomisljam da nesto nije u redu,svasta sam citala user posted image pa vise neznam dali umisljam nesto ili ne. eto da razmjenim sa vama user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 68
13.1.2013 11:17:26   
perlica55
Draga andjela dobrodošla user posted image user posted image user posted image
javi nam se u odbrojavanju za
siječanj, pa ćemo skupa odbrojavati
do dolaska tvoje user posted image ili user posted image

sretnoooo!!!

(Odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 69
13.1.2013 11:27:36   
*andjela*
perlice hvala puno nadam se da ce biti srece user posted image

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 70
15.1.2013 7:24:19   
Leptir5
perlica55 nikakvo čuvanje za plodne dane nemora upaliti...meni se tek nakon puno folikulometrija ispostavilo da bude ovulacija i 7dc,nekad 8dc,nekad kasnije...pa lako fulaš...

4xAIH
1.IVF.... beta 0
2.IVF.... beta 650 termin 15.04 :)
9.4 rodila se moja ljepotica :)

(Odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 71
15.1.2013 8:04:32   
perlica55
Hvala ti leptir, ne znam više ni sama šta da mislim.
Gin. kaže da je sve ok,
ako ne uspijemo za 6 mjeseci da opet dođem.
Valjda će uskoro upalituser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 72
15.1.2013 10:09:49   
Snowflake
Samo da sviju pozdravim..imam curicu od dvanaest godina. Drugo dijete sam zacela i nazalost abortirala. Sada vec godinu dana pokusavamo ali bezuspjesno...user posted image ja imam 35 a suprug 45 i zarko zelimo dijete...ali vec pocinjemo da brinemouser posted image

(Odgovor članu mala_ze)
Neposredna veza do poruke: 73
15.1.2013 10:46:21   
perlica55
Snowflake dobrodošla, želim ti od user posted image
da čimprije ugledaš user posted image

(Odgovor članu Snowflake)
Neposredna veza do poruke: 74
15.1.2013 12:45:44   
Snowflake
Hvala Perluser posted image ..puno znaci kada covjek podijeli cekanje..mozda nam se posreci u isto vrijeme da budemo na user posted image

Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan: