|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Hodalica..da ili ne?


Da
  16% (6)
Ne
  54% (20)
Povremeno i kratko
  29% (11)


Ukupno glasova: 37


(Posljednji glas : 12.7.2015 10:12:02)
(Glasovanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hodalica..da ili ne?
28.2.2012 10:57:22   
Tsmee
Uh, uh, moram se javit na ovo user posted image
Ja sam dosta protiv hodalica jer ih smatram jako neprirodnima, upravo onako kako kaže dr. Jovančević (hvala Sandras). Ne mislim da će bilo koje zdravo dijete zbog njih imati trajne neizbrisive posljedice, ali da nisu dobre - nisu. Isto tako ako dijete ima imalo problema, a mnoga djeca danas imaju (moja curica je izvrtala nogu, dečko grčio prstie, sve same sitnice) onda vjerijem da može usporiti razvoj. Može dati i lažnu sigurnost, a i ne razvija dobro osjećaj ravnoteže. Nije dobro ni voditi dijete za rukice jer mu pri tome pogrešno postavljamo težište tijela. Uostalom, postoje mnoga djeca koja odbijaju hodalicu i mislim da su upravo ta djeca motorički najzdravija (moje mišljenje, nije činjenica) jer jednostavno osjećaju slobodu kretanja što znači da imaju sigurnost u sebe i svoje tijelo.
Uostalom - ako hodalice nisu loše, zašto svaka od vas koje koristite ili ste koristile kažete - "naravno, u hodalici je samo ograničeno vrijeme". To znači da i same mislite da nije dobro. A i to što je djeci koja su imala poteškoća to zabranjeno pokazuje da ipak nisu baš dobre - guralica nije zabranjena nikome.

Moji nisu bili u hodalici. Curka je puzala ko luda od 6,5 mjeseci i sa 12 mjeseci samo odjednom prohodala, možda tjedan dana je hodala uz pridržavanje (nije htjela jer je bilo lakše puzati), a dečko je tek s 9 mjeseci propuzao, i za 2 tjedna počeo hodati uz guralicu i tako sve do 12mj kad se pustio. Bilo je smiješno jer smo guralicu morali svuda nositi sa sobom user posted image

Ja zaista ne vidim njihovu svrhu ako, kako kažete, pazite na svoje dijete jer se dijete i bez nje može kretati po stanu i može mu biti jako zabavno. A ako se ne može kretati samo - nije spremno ni za guralicu.

_____________________________

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Hodalica..da ili ne?
28.2.2012 11:17:53   
hehehe
IZVORNA PORUKA: Bebys

ja sam hodala u hodaljci i prohodala sa vjerovali ili ne 9 mj. super neka beba sam bila...

seka je koristila hodalicu isto moja obje nemam nikakvih problema...

moja jedna je u hodalici bila R i nema problema sa hodanjem a i ovu malu cu stavljati cim bude za to sposobna...neka ona samo hoda...user posted image naravno nitko nestavlja djete cijeli dan u nju nego povremeno svako malo pa pauza...tako sam ja...malo igre malo hodalica malo vrtic...i tako u krug....

cak sam je i kupila i uopce nisam protiv nje nikada ni bila...




potpisujem!

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Hodalica..da ili ne?
20.3.2012 7:22:12   
ucitelj
molim pomoc
moj malac kad se rodio imao je krvarenje na mozgu 2/3 nikad mi nije objasnjeno sta znaci vec samo da je u regresiji
e sad moja frendica bio meni kupila hodacu samo sam vec par puta cula da nije posve njemu dobro koristiti je zbog tog krvarenja
ja sam za hodacu ali kratko
molim vas znate li ima li ikakve veze hodaca s tim krvarenjem tj utjece li i na sta
hvala


_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu hehehe)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Hodalica..da ili ne?
20.3.2012 7:42:26   
Tanjica Tanja
Moja nećakinja je rođena kao "slabija" blizanka koja je imala krvarenje u mozgu, neurorizično dijete, prošla sve i svašta, između ostaloga 3 godine svakodnevnog odlaska fizioterapeutima i kirurzima u Os i Zg. Uglavnom, svi se slažu, nikako u hodalicu, ne forsirati dijete na sjedenje/ puzanje/hodanje. Hodalica je stvarno pomoć mami, a ne bebi. Beba će prohodati kad je spremna, hodalica to neće ubrzati.

Učitelj, stvarno ne znam za tvoju bebu, to zavisi od dijagnoze. Nadam se da je sve okuser posted image

_____________________________

Helena 11.05.2011. Mamina ljuba zuba!

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Hodalica..da ili ne?
20.3.2012 8:48:57   
ucitelj
i mi smo prosli svasta nesto s tim da mi je prvo dijete ali na kraju tj sad vec govore da je super da nije tako jako neurorizicno dijete on se supper razvija sam moze sjediti tj stavim ga u taj polozaj i ostane pa nezz sta bi nisam  pametna nikako samo valjalo bi mi zbog pomaganja nista drugo naravno da nije dobro forsirat ali...

_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu Tanjica Tanja)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Hodalica..da ili ne?
20.3.2012 9:36:41   
Krky
Moja 1. je bila u hodalici jer se prije 18 g. ništa nije pričalo protiv niti se oko toga dizala buka, a u nju sam je stavila tek kad je potpuno samostalno sjedila. ". nisam smjela zbog neurorizičnosti (hipoksije). Izričito mi je rečeno da je ne koristim. Išao je na vježbice na Rebro i njegovo se tijelo trebalo stimulirati vježbicama, dok hodalica zapravo pruža određenu pasivnost, jer dijete ne koristi svoju težinu i vježba ravnotežu, ne vježba padove (doček na ruke) dakle, "preskače" normalan razvitak. Djeci bez poteškoća, ja baš ne vjerujem da će nešto naštetiti, ali nije točno ni to da će zbog nje prije prohodati, jer koji je bebač spreman, prohodat će, koji nije - neće do 15 mj. Moji (prvo dvoje) su prohodali u otprilike isto vrijeme. prvo iz hodalice, a drugi (s neurorizikom) je u hodali bio svega par puta. No, razlike je ipak bilo, jer je on čim e prohodao bio stabilan, siguran i okretan, dok gospođica prva to nije. E sad, da li je to samo zbog njegovog stimuliranog razvoja vježbicama ili je hodalica učinila svoje - ja ne mogu znati, ali uspoređujući kasnije s blizancima koji hodalicu nikad nisu upoznali, prohodali s 13 mj i to poput st. brata, očito je bolje "bez". Z<dnjem malcu kupili smo hodalicu prije nego je prohodao, s 11 mj. i to samo zato jer su se 4-godišnji blizanci ganjali "vozilicama" po kući pa smo ga u hodalici pridružili zabavi.

Inače, ako se baš traži savjet, ja bebača s neurorizikom ne bih stavljala u hodalicu (rađe u ogradicu), moje malo (koje nosim) pustit ću da slobodno puzi, sjeda, diže se i prohodava uz namještaj. Ako promet bude pregust (a bit će) ili ću ogradit dio prostora ili u ogradicu. A i što se tiče toga kako hodalica pomaže mami, to baš i nije sasvim točno, jer kad se malac odveze, sve mu je dostupno i svaki čas moraš pazit. Moguće je i zapinjanje i prevrtanje i pričepljeni prstići i diranje i otvaranje svega i svačega...ali ko ih baš voli - nek izvoli.

_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Hodalica..da ili ne?
20.3.2012 12:03:35   
ucitelj
a joj sad sam u jos vecoj nedoumici ali vidila si krky kakva mi je situacija na onoj tamo temi ima li vas jos tak da nezz
ma mozda da dopustim frendici da je kupi pa je koristim prema potrebi a mihael nece ni da cuje za ogradicu vristi ko ludjak nema sta nisam radila samo po ure da miruje ali to je lutrija kad mi upali
hvala user posted image


_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Hodalica..da ili ne?
20.3.2012 13:07:04   
ruwenzor
Neću ulaziti u to jel hodalica štetna il nije, ja ju nisam imala i prohodala sam sa 10-11 mj, nisam puzala, brat ju je imao i puzao je od 7-8 mj pa dosta dugo, i nakon kaj je prohodao je više volio puzati. Oboje hodamo i ništ nam ne fali, i oboje se bavimo sportom dosta aktivno. Svako zdravo dijete će prohodati, neovisno imalo hodalicu il ne.
N neću dati hodalicu, dobiti će guralicu za koji tjedan, zasad samo stoji i cupka pa joj nije još potrebna, al mislim da joj bude interesantnija kasnije.
Ako beba ima bilo kakvih problema u razvoju il je neurorizična, mislim da je bolje za takve stvari provjeriti sa fizijatrom.
Naravno, nikako ne forsirati ni sjedenje ni puzanje ni hodanje ni bilo koju fazu jer se može napraviti bebi više štete nego koristi.
Učitelju, ako ti već frendica inzistira da ti kupi nešto, zašto ne guralicu umjesto hodalice? Guralica sigurno neće štetiti, a ti vjerovatno nećeš dobiti ni min mira ni s guralicom ni s hodalicom ionako.

< Poruku je uredio ruwenzor -- 20.3.2012 13:09:41 >


_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Hodalica..da ili ne?
20.3.2012 13:12:52   
ucitelj
IZVORNA PORUKA: ruwenzor


Učitelju, ako ti već frendica inzistira da ti kupi nešto, zašto ne guralicu umjesto hodalice? Guralica sigurno neće štetiti, a ti vjerovatno nećeš dobiti ni min mira ni s guralicom ni s hodalicom ionako.


e ovdije imas pravo
ali kod nas nema tih guralica i uopce nezz kako se koriste i jeli rano mali ima 7mj i 20 dana samo zna sjediti kad ga ja stavim i ne pokazuje nikakvu zelju da sam ustaje tj puzi ili sl fizijatri brane a on mi se normalno razvija po svim parametrima


_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Hodalica..da ili ne?
21.3.2012 12:04:50   
zara13
moja će sada za par dana pa se još ne pokušaje sama ustati koda ju strah na rukicu hoda do sad je bila u hodalici sad ju maknula i počela na rukice ju voditi i ima guralicu sa njom leti ko luda a puzati ni nezna vuće se po podu koda je u vodi .ja ju ne silim kada će htjeti početi će sama

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Hodalica..da ili ne?
23.3.2012 9:11:20   
Krky
Učitelj - za bebu od 7 mjeseci (prosjek beba sa 7 mjeseci) još je rano za puzanje, jer u toj dobi tek potpuno samostalno sjedi. Kad se iz tog stava počne oslanjati bočno na ručice, lijevo i desno pa okretati u klečeći položaj, prvo jednom nogicom, pa pridružujući drugu i njihati guzom naprijed - nazad, to će biti "predpuzanje, s tim da će vjerojatno prvo puzati rukama, a tijelo i nogice vući poput gušterčića. Još se malo strpi i vidjet ćeš. Nravno, ne puze sva djeca, ali većina ipak da


_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Hodalica..da ili ne?
23.3.2012 9:16:09   
ucitelj
krky
da kad ga posjednem on se naginje skroz naprijed ako se malo zavali u lezeci polozaj vuce se za nogavicu da se ispravi ili ako se nagne skroz na jednu nogu tada se cudno smota kaoo da bi na sve cetiri ali nezz
a kad je na krevetu i na trbuhu ruke digne u zrak a guzom pokusava pogurati se ali mu neide pa izgleda bas ko mali gustercic
hvala ti na ovom objasnjenju puno


_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Hodalica..da ili ne?
23.3.2012 9:35:04   
Krky
...a i znam kako je to kad ti bebač neće u ogradicu i ne smiješ se maknut od njega jer vrišti, plače i sl. Ako baš nigdje ne možete nabaviti guralicu (autić s povišenim naslonom koja je ujedno i drška - potpora pri hodanju, a ima ih i sa ogradicom za manju djecu), ne moraš se brinut da će mu hodalica toliko naštetit razvoju, ako ćeš je stvarno umjereno koristit. Važno je za hodalicu da dijete već samostalno sjedi. Moj nije imao krvarenje, imao je laganu hipoksiju (ostao bez kisika "ne znaju kad i zbog čega) i također je bio neurorizičan, išli smo na vježbice do navršene 1. godine, dakle, slučaj je sličan. Već sam napisala da sam ga vrlo, vrlo kratko znala staviti u hodalicu. Danas mu je 15 (godina) i nema nikakvih teškoća u motorici, baš naprotiv, kako smo išli na vježbice, sve faze motorike su se razvijale po planu, sjedio, oslanjao se postrance, zibao, puzao, hodao uz namještaj pa hodao samostalno, s tim da ga nismo smjeli niti voditi za ručice (u stavu kad ga držiš s njegovim ručicama iznad glave, već kad je bio spreman za jednu ruku sa svojim pognutim stavom tako da je njegova ručica u normalnoj razini za šetnju...je da ti kičma "puca", al isplati se). I nemoj se toliko brinut - otporni su ti malci više nego što mislimo!user posted image

_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Hodalica..da ili ne?
23.3.2012 9:39:00   
ucitelj
sad ce nas grditi jer nismo na dobroj temi i naslovu foruma haah
ali isli smo na vjezbice samo par tjedana i odjednom nista sad idemo samo svaki drugi ili 3. mj na uzv mozga ali oni dr nista objasniti nezz koliko imas djece ali cudo si znam da su otporni ali drugi na mene vrse pritisak
dobio je hodacu i bio u njoj 15 min jer nezna sam s mjesta a mam ipak hoda pa je bilo nosi me da idem dlje heheh pametni su oni


_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Hodalica..da ili ne?
23.3.2012 9:57:21   
bubaMaja
evo ponosno objavljujem da smo jučer prohodali 13 mjeseci, bez hodalice, a guralica služi da se gura na koljenima... sve super do tad je puzala od 9 mjeseci i puzala po kući kako je htjela...uglavnom mislim da hodalica nije potrebna...

_____________________________

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Hodalica..da ili ne?
23.3.2012 9:59:19   
Krky
Imam 5 zvjezdica i jednog leptirića (13. tj t.). Od toga: 1 redovito u hodalici, 1 na kratko, 2 ne poznaju tu "spravu", 1 upoznao hodalicu s 11 mjeseci, koristio kao jurilicu za braćom do hodanja, dakle 2 mjeseca. Eto tema stoji!user posted image

_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Hodalica..da ili ne?
23.3.2012 13:03:43   
ucitelj
Masala i ja bi super
hvala na svim savjetima <3 si


_____________________________

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Hodalica..da ili ne?
26.3.2012 17:40:51   
anastassia
hvala adminu za str.ali nisam dobila odg. Dakle, ponovno:

Svoje prvo dijete nisam stavljala, ali mi je sa 8 mjeseci htio na noge. (Na kraju prohodao sa godinu dana i sve ok.) Dok mi je drugo dijete jako fizički razvijen i napredan i to puuno ranije od prvog i stalno bi na noge. Počela sam ga stavljati sa 7 i po mjeseci u hodalicu jer ga ne mislim stalno držati ispod pazuha da on može hopsati po podu. Jel to prerano? Može li biti nekih posljedica? Kakva su vaša iskustva?

_____________________________

Gabrijel 01.01.2010. g. <mamin anđel 1>
Mihael 09.08.2011. <mamin anđel 2>

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Hodalica..da ili ne?
26.3.2012 18:48:10   
Krky
Pa imaš odgovor ako si sve prije čitala. Stručnjaci će reći kategorički: NE! Ali ja imam svakakvog iskustva, a 1. curu sam stavljala u hodalicu čak sa 5 ili 6 mjeseci. Napominjem da onda nije bilo ni riječi o štetnosti. Nije prohodala ništa brže, čak mislim da je bila nesigurnija i nestabilnija od ostalih koje nisam stavljala. Ali nije joj ni naštetila. Danas je curka od 18 (g.) uspravnog je držanja, kralježnica je u redu. Na tebi ostaje da procijeniš i odlučiš, ali ako pitaš za savjet, ja rađe ne bih. Smatram je nepotrebnim troškom, ali i uživam gledati kako se malci prirodno "muče i uče". Za ručice i ispod pazuha ja nisam uopće vodila, kao ni cupkala s njima, kad su bili spremni radili su to sami, uz namještaj, pa samostalno. Jednom kad malac skuži kako je zabavno stajati, a to još ne može sam napravit će od tebe taoca i nećeš +se moći maknuti od njega a onda će ti hodalica biti itekako potrebna (ali tebi, ne njemu)

_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu anastassia)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Hodalica..da ili ne?
27.3.2012 11:11:46   
magdalenaa
moja je prohodala sa 9 i pol mj, bez hodaliceuser posted image sama se počela dizati sama šetati uz namještaj ,sama puštati ,,,,bravo ona user posted image a nisam ZA hodalicu,,,,,,nije mi potrebna, nema koristi od nje.........to je moje mišljenje......

_____________________________

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Hodalica..da ili ne?
11.3.2013 19:41:37   
Sunshine28
tri fizijatra za bebe s kojima sam imala priliku pricati na tu temu rekli su mi veliko NE...tak da mi sigurno necemo....

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Hodalica..da ili ne?
11.3.2013 20:20:31   
LUNA000
Dečki su koristili i brzo prohodali, ali su bili i čvršči, curka je sporije napredovala, pa nije ni htjela ni mogla u hodalicu

_____________________________

A:31.10.2005.
N:27.12.2006.
L A 30.05.2011.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Hodalica..da ili ne?
11.3.2013 20:23:49   
LorVer
Ja cu samo ukratko ; NE za hodalicu

_____________________________

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu LUNA000)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Hodalica..da ili ne?
10.6.2013 11:24:51   
renata87
Ja sam definitivno protiv hodalice.
Da mi ju netko pokloni, vratila bih mu je.

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Hodalica..da ili ne?
10.6.2013 11:30:07   
dadls
Također NE za hodalicu( a ni nemamo mjesta za manevre).

_____________________________

L. 16.12. 2006.
A. 06.05. 2013

(Odgovor članu renata87)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!