Ziva
|
Evo da se i ja javim... Prvo pozz svima na podjeljenom iskustvu i pruženom savjetu... Neki mi odgovaraju, a neki baš i ne... :) Situacija kod mene je slijedeća... Mali mi je je sinoć napunio 8 mjeseci... Imamo problem sa spavanjem... Do jedno cca 4 mjeseca je spavao super... S nepunih mjesec dana spavao po 9 sati noću u komadu, a sad koma... Evo, samo primjer od večeras, zaspao oko 21h i do 00:13h se probudio 2 puta... Još sisa i odmalena je zaspao na cici, a tako je i sad... Rođen je kao velika beba (4450g) i vrlo rano, sam ga počela dojiti u ležećem položaju, jer mi je to bilo lakše... Tako ga dojim i sada, i kad zaspe prebacim ga u kindač... Nekad odspava duže, ali se uglavnom jako često budi... Nekad se probudi oko 2h i stavim ga između nas da cica, a ja od umora i iscrpljenosti zaspem...On tako, na kraju noć provede u našem krevetu, a to mi se ni najmanje ne sviđa... Zaspem u tom nezgodnom položaju, pa me počela leđa boljeti, ruka utrni... Po danu isto zaspi na cici, a nekad zaspe i sam, igra se s nečim i samo se ugasi, kao svijeća... Ako bude u kolicima zna zaspati sam, ili u viperu (to mi je samo dok budem u kuhinji)... Na cici brzo zaspe, ali neće ništa... Duda mu je igračka i kad mu probam izvući cicu, a ugurati dudu, odmah progleda, jer kuži da nešto nije u redu i vadi ju van... Nikad ju nije prihvatio, a ni ja nisam na početku previše forsirala, jer sam mislila da je bolje ne učiti ga na to kad već neće... Bočicu također baš neće... Malo povuče, par puta i onda ju okrene i mlati s njom, pa se i pošprica... To mu je samo još jedna igračka više... Ne znam što da radim i sva ta literatura i forumi, a ništa nam nije pomoglo... Nije naučen na ruke i nismo ga nosali, niti tako uspavljivali... Samo je imao večernje obroke cicu i tako zaspe... Sad ima mliječni obrok u 19h, a oko 20h kupanje i poslije cika za desert/uspavljivanje... Nekad ide malo kasnije na kupanje oko pola 9, ali onda skratimo kupanje... Oprostite na ovome što sam to ovako s brda s dola, ali umorna sam, već ne znam što napraviti... Pokušavamo se odviknuti s cice zbog mog zdravstvenog stanja (terapije AE), ali nam baš i ne ide najbolje... Bar smo došli do toga, da je cika samo za uspavljivanje... Curke, HVALA vam od srca na savjetima i pomoći, koja će nadam se uroditi plodom... :) Laku noć... Lijepo mi spavajte... :)
|